breaking newsΔιεθνή

Επιθέσεις δεκάδων drones στο Κίεβο – Τι συμβαίνει στο Μπαχμούτ

Ένα κτίριο πολιτικών υπηρεσιών και τέσσερα λεωφορεία καταστράφηκαν στο Κίεβο από τις καταιγιστικές επιθέσεις των ρωσικών δυνάμεων κατά την διάρκεια της νύχτας, όπως ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές. Σύμφωνα με το ουκρανικό επιτελείο η αεράμυνα της ουκρανικής πρωτεύουσας κατέρριψε 18 ρωσικά drones, όχι όμως όλα όσα εκτοξεύτηκαν από την ρωσική πλευρά.

Η χθεσινοβραδινή επίθεση στο Κίεβο ήταν από τις μεγαλύτερες των τελευταίων μηνών, με δεκάδες drones στο κέντρο, αλλά και στα προάστια Solomianskyi, Sviatoshynskyi, Shevchenkivskyi, Obolonskyi και Darnytskyi. Η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών SES δήλωσε το πρωί ότι εν τέλει οι ζημιές που προκλήθηκαν ήταν ήσσονος σημασίας και δεν υπάρχουν θύματα.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν σε ρωσικούς βομβαρδισμούς στις περιφέρειες Ντονέτσκ και Χάρκοβο, στους δριμύτερους βομβαρδισμούς των τελευταίων εβδομάδων, Όπως ανακοίνωσε ο Πάβλο Κιριλένκτο, επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης στην περιφέρεια Ντονέτσκ, «ρωσικοί βομβαρδισμοί εξαπολύθηκαν αδιακρίτως σε αστικές περιοχές και έπληξαν κατοικίες».

Τα ουκρανικά μέσα μετέδωσαν ότι τα ξημερώματα σημειώθηκαν επιθέσεις drones στο κτίριο διοίκησης της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών FSB στην περιοχή του Κούρσκ, σημειώνοντας μάλιστα πως υπάρχουν τραυματίες. Το ρωσικά μέσα δεν έχουν καμία σχετική αναφορά.

Στο άλλο μέτωπο της διαφθοράς στην Ουκρανία, η ουκρανική υπηρεσία Καταπολέμησης Διαφθοράς κατηγόρησε τον επικεφαλής του ανώτατου δικαστηρίου Σβέβολοφ Κνιαζίεφ για δωροδοκία. Η κίνηση ποινικής δίωξης προκάλεσε αίσθηση. Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο πρόεδρος του ανώτατου δικαστηρίου έχει τεθεί υπό κράτηση με την κατηγορία ότι δωροδοκήθηκε με διάφορα ποσά συνολικού ύψους 2,7 εκατομμυρίων δολαρίων και μάλιστα δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες με μετρητά στον καναπέ του Κνιαζίεφ.

Τι γίνεται στο Μπαχμούτ

Τα ρωσικά πρακτορεία μεταδίδουν σήμερα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ενισχύουν τις θέσεις τους στο Μπαχμούτ, με μονάδες που μεταφέρονται βορείως και νοτίως της πόλης. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής διοίκησης του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν, «η κατάσταση στις πλευρές του Αρτεμόφσκ (Μπαχμούτ) δεν είναι εύκολη. Για την Ουκρανία το Αρτεμόφσκ έγινε το μεγαλύτερο πρόβλημα και, φυσικά, μεταφέρουν ενισχύσεις εκεί. Είχαν κάποιες επιτυχίες, αλλά, θα σας πω, μεταφέραμε δυνάμεις μας από άλλους τομείς, οπότε νομίζω ότι η κατάσταση εκεί πρέπει να σταθεροποιηθεί», δήλωσε ο Πουσίλιν και αναφέρθηκε στην ενίσχυση της 4ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, γενικά, η κατάσταση στην πόλη παραμένει δύσκολη, αλλά οι μαχητές της ομάδας Wagner συνεχίζουν να προελαύνουν προς τα δυτικά, καταλαμβάνοντας και τα ψηλά κτίρια για να ελέγξουν πλήρως την πόλη.

Prime News.

Back to top button