Διεθνή

Ο Ζελένσκι φέρει στο πέτο το ”Σιδερένιο Σταυρό” ναζιστικό σύμβολο που είναι και το έμβλημα του Πεζικού της Ουκρανίας!!!

Mια πολύ αμφιλεγόμενη αναφορά στο μπλουζάκι του Ζελένσκι κατά την εξ αποστάσεως ομιλία του στο Κογκρέσσο. Φέρει στο κοντομάνικο χακί μπλουζάκι του στο ύψος της καρδιάς σύμβολο που φορούσε ο στρατός του Χίτλερ οι ναζί! «Ο Σιδερένιος Σταυρός ήταν αρχικά στρατιωτική διακόσμηση στο Βασίλειο της Πρωσίας και αργότερα στη Γερμανική Αυτοκρατορία και έπειτα στη Ναζιστική Γερμανία. Ο βασιλιάς Φρειδερίκος Γουλιέλμος Γ’ της Πρωσίας τον εγκαθίδρυσε στις 17 Μαρτίου 1813 κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων Πολέμων. Το σύμβολο αυτό ταυτισμένο με τις φρικαλεότητες του χιτλερισμού ναζισμού που φέρει ο Ζελένσκι είναι το σύμβολο για τις χερσαίες δυνάμεις της Ουκρανίας. Ο σιδερένιος σταυρός…Είναι πολλές οι συμπτώσεις….για να μην είναι αλήθεια..

Ο Στεπάν Μπαντέρα (κέντρο) φορώντας τον Γερμανικό Σταυρό Αξίας 2ης Τάξης με ξίφη. Δεν ισχυρίστηκε ότι ήταν Ναζί, απλώς Ουκρανός «εθνικιστής». Ήδη από το 1935, ο Μπαντέρα υποστήριζε την πολιτική βία. Δολοφονήθηκαν περίπου εξήντα προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένων δύο Πολωνών υπουργών. Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οργάνωσε την εξόντωση Εβραίων και Σλάβων διανοουμένων. Το νέο ουκρανικό καθεστώς έχει στήσει μνημεία για τη δόξα του, συμπεριλαμβανομένου ενός στο Lviv, την πόλη όπου επέβλεψε μια σφαγή…

Μπαντέρα ναζιστής στο κέντρο

…πριν από οκτώ χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες οργάνωσαν μια αλλαγή καθεστώτος στο Κίεβο με τη βοήθεια ένοπλων ομάδων. Αυτοί οι άνθρωποι αυτοαποκαλούνται «εθνικιστές», αλλά καθόλου με την έννοια που την αντιλαμβανόμαστε. Ισχυρίζονται ότι είναι πραγματικοί Ουκρανοί σκανδιναβικής ή πρωτογερμανικής καταγωγής και όχι Σλάβοι όπως οι Ρώσοι. Ισχυρίζονται ότι είναι ο Stepan Bandera [1], ο αρχηγός των Ουκρανών συνεργατών των Ναζί, το αντίστοιχο του Philippe Pétain από συμβολική άποψη για τους Γάλλους, αλλά κυρίως του Joseph Darnand και των στρατιωτών της γαλλικής μεραρχίας SS Charlemagne. Οι Ουκρανοί, που μέχρι τώρα θεωρούσαν τους εαυτούς τους σκανδιναβικής και πρωτο-γερμανικής καταγωγής από τη μια και Σλάβους από την άλλη, τους αποκαλούν «νεοναζί».

Εδώ, στη Γαλλία (αλλά και στην Ελλάδα, η λέξη «ναζί») είναι μια προσβολή που χρησιμοποιείται για οτιδήποτε. Ιστορικά, είναι ένα κίνημα που υποστήριξε ένα φυλετικό όραμα της ανθρωπότητας για να εξηγήσει τις αποικιακές αυτοκρατορίες. Σύμφωνα με αυτήν, οι άνδρες ανήκουν σε διαφορετικές «φυλές», σήμερα θα λέγαμε σε διαφορετικά «είδη». Αυτός είναι ο λόγος που οι Ναζί απαγόρευσαν τη διαφυλετική ανάμειξη. Αν είμαστε διαφορετικών φυλών, κάποιοι είναι ανώτεροι από τους άλλους, εξ ου και η δυτική κυριαρχία στους αποικισμένους λαούς. Στη δεκαετία του 1930, αυτή η ιδεολογία θεωρούνταν «επιστήμη» και διδάσκονταν σε πανεπιστήμια, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σκανδιναβία και τη Γερμανία. Την έχουν υπερασπιστεί πολύ σπουδαίοι επιστήμονες. Για παράδειγμα, ο Konrad Lorenz (Βραβείο Νόμπελ Ιατρικής το 1973) ήταν ένθερμος Ναζί….(voltairenet.org)

Το Azov είναι μια ακροδεξιά, αποκλειστικά εθελοντική στρατιωτική μονάδα πεζικού, της οποίας τα μέλη είναι υπερεθνικιστές και κατηγορούνται ότι ασπάζονται τη νεοναζιστική και υπεροχή των λευκών. Αλλά ο Ζελένσκι ενώ ηγείται εθνοκάθαρσης της ρωσόφωνης μειονότητας είχε το θράσος στην ομιλία του να επικαλεστεί το τσιτάτο του αντιρατσιστή ηγέτη Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ ” έχω ένα όνειρο”.

Η μονάδα ιδρύθηκε αρχικά ως εθελοντική ομάδα τον Μάιο του 2014 από την υπερεθνικιστική συμμορία Patriot of Ukraine…Πρωτοστάτησε με Svoboda ( Eλευθερία) στην ουκρανοποίηση Ουκρανίας και στην τυφλή εθνοκάθαρση εναντίον 5.5 εκατομμυρίων ρωσογενών.

dimpenews.com

Back to top button