breaking newsΚύπρος

Πόλεμος στο Ισραήλ: Επιζώντες από τη σφαγή της Χαμάς προσπαθούν να συνέλθουν σε θέρετρο της Κύπρου

 

Πόλεμος στο Ισραήλ: Μια ομάδα νεαρών Ισραηλινών βρίσκεται στην Κύπρο προσπαθώντας να ξεπεράσει τα όσα έζησε από την επιδρομή της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ Supernova στις 7 Οκτωβρίου, αναφέρει η ertnews.gr

Εκεί οι Παλαιστίνιοι ισλαμιστές σκότωσαν περισσότερους από 270 ανθρώπους, μεταξύ των συνολικά 1.200 νεκρών που αναφέρουν οι ισραηλινοί αξιωματούχοι.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ μεταφέρθηκαν στην Κύπρο από τον Γιόνι Καχάνα, 35 ετών, ιδιοκτήτη του θέρετρου Secret Forest στα βουνά πάνω από την Πάφο, ο οποίος δημιούργησε το πρόγραμμα δωρεάν θεραπείας με τη βοήθεια της IsraAID, μιας μεγάλης ισραηλινής ΜΚΟ.

Κάθε ομάδα 50 επιζώντων μένει στο θέρετρο για πέντε ημέρες και ο Καχάνα δήλωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί 1.400 άτομα, ενώ περίπου 200 έχουν ήδη περάσει από το πρόγραμμα.

Τους προσφέρονται ατομικές και ομαδικές συνεδρίες θεραπείας με επαγγελματίες, παράλληλα με εναλλακτικές θεραπείες όπως διαλογισμός εμπνευσμένος από την εβραϊκή παράδοση, γιόγκα και χειροτεχνίες.

Οι συμμετέχοντες έχουν επίσης πρόσβαση σε θεραπεία εθισμού.

Οι θεραπευτές δήλωσαν στο AFP ότι πολλοί από τους επισκέπτες του φεστιβάλ βρίσκονταν υπό την επήρεια ναρκωτικών κατά τη διάρκεια της επίθεσης και ορισμένοι παλεύουν τώρα με την εξάρτηση από τα ναρκωτικά.

Για πολλούς από τους επιζώντες, το να βρίσκονται ανάμεσα σε ανθρώπους που μοιράζονται τις εμπειρίες τους ήταν σημαντική βοήθεια.

«Δείχνουμε ευτυχισμένοι, αλλά μέσα μας δεν είμαστε», είπε η Ταμάρ, 23 ετών, επιζήσασα από τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, πιέζοντας τις άκρες των δακτύλων της στην καρδιά της καθώς πάλευε να βρει τις κατάλληλες λέξεις.

Η Ταμάρ, επαγγελματίας του μάρκετινγκ που ζήτησε να μην κατονομαστεί πλήρως, και οι άλλοι Ισραηλινοί βρίσκονταν στο νησί της Μεσογείου στο πλαίσιο ενός προγράμματος που τους βοηθά να επουλωθούν μετά τη φρίκη που υπέστησαν.

Η ηρεμία των κυπριακών βουνών έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη Γάζα, μόλις 400 χιλιόμετρα μακριά, όπου τα αντίποινα του Ισραήλ, με στόχο την καταστροφή της Χαμάς, έχουν σκοτώσει περισσότερους από 11.500 ανθρώπους, κυρίως αμάχους, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Χαμάς.

Ενώ ο πόλεμος μαίνεται στη Γάζα, οι νεαροί Ισραηλινοί προσπάθησαν να αφήσουν πίσω τους το δικό τους τραύμα, έστω και για λίγο.

PrimeNews.

Back to top button