breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

To Ηνωμένο Βασίλειο θα καταργήσει υποχρεωτικό εμβολιασμό για υγειονομικούς λόγω Omicron και γιατί θ’ αποχωρούσαν 80.000 υγειονομικοί!

O υποχρεωτικός εμβολιασμός για υγειονομικούς θα καταργηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τις προειδοποιήσεις ότι σχεδόν 80.000 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εργασίες τους αναφέρει η telegraph. Οπότε θα υπήρχε και το πρόβλημα της υποστελέχωσης. Δεν ρισκάρουν αποδυνάμωση πρώτης γραμμής.
Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου καταργεί τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς κατά του COVID για το NHS και τους εργαζόμενους κοινωνικής φροντίδας.
Οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί για τον COVID-19 για το  εργαζόμενους του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αγγλίας (NHS England) NHS και τους λειτουργούς κοινωνικής φροντίδας πρόκειται να καταργηθούν από τον υπουργό Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Sajid Javid μετά από προειδοποιήσεις για καταστροφικές ελλείψεις προσωπικού εάν το σχέδιο προχωρήσει. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών στην Αγγλία θα ίσχυε από 1 Απριλίου.

Ο Sajid Javid θα συναντηθεί με συναδέλφους του υπουργούς τη Δευτέρα με την επιτροπή του υπουργικού συμβουλίου του COVID-Operations για να σφραγίσει την απόφαση για την αλλαγή κατεύθυνσης.

Πολλές κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι οι υπουργοί αναμένεται να τερματίσουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό λόγω της παραλλαγής Omicron.

Αυτό αποφασίστηκε μετά από προειδοποιήσεις ότι σχεδόν 80.000 εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης θα αναγκάζονταν να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους επειδή είχαν αρνηθεί να λάβουν δύο δόσεις εμβολίου για τον COVID.

dimpenews.com

Back to top button