breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Γης μαδιάμ! Καταγγέλουν γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αιγίου τον Μητσοτάκη για σχέδιο διάλυσης

Την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ πανηγυρίζουν για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, σε φάση «έξω πάμε καλά», στο Εθνικό Σύστημα Υγείας η κατάσταση εξακολουθεί να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, με πολλά δημόσια νοσοκομεία να απειλούνται σοβαρά με «λουκέτο», εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό που αντιμετωπίζουν.

Ένα από αυτά και το νοσοκομείο Αιγίου, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης στο ακτινολογικό τμήμα, καθιστώντας πρακτικά αδύνατη την ολοκλήρωση διάγνωσης των ασθενών. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (ΕΙΝΑ), στο νοσοκομείο υπάρχουν μόνο τρεις ακτινολόγοι, οι οποίοι και καλούνται να καλύψουν τις εφημερίες του νοσοκομείου, οι οποίες σημειώνεται πως είναι καθημερινές, εξαιτίας της πολύμηνης αναρρωτικής άδειας συναδέλφου ακτινολόγου και την αναστολή μετακίνησης από το νοσοκομείο Καλαβρύτων έτερου συναδέλφου. Όσοι παραμένουν βρίσκονται σε «καθεστώς ομηρίας», αφού έχουν επέλθει στα πρόθυρα της παραίτησης.

Η λειτουργία του εν λόγω νοσοκομείου είναι καίρια, εφόσον καλύπτει «και το Νοσοκομείο Καλαβρύτων, μειώνοντας κατακόρυφα την ταλαιπωρία και τις μετακινήσεις ασθενών προς τα νοσοκομεία της Πάτρας». Ως εκ τούτου, η ΕΙΝΑ ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας και της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ, ώστε να μην διαλυθεί το ακτινολογικό τμήμα και να συνεχίσει η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Επείγουσα ανακοίνωση για το Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Αιγίου

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στο Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Αιγίου είναι τραγική, με τους συναδέλφους ακτινολόγους που έχουν απομείνει να είναι στα πρόθυρα της παραίτησης από το ΕΣΥ, με ό τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του τμήματος και του ίδιου του Νοσοκομείου. Τρεις μόλις συνάδελφοι καλούνται να καλύψουν πλήρες εφημεριακό πρόγραμμα μόνο με ενεργείς 24 ωρες εφημερίες για το μήνα Δεκέμβριο και εφεξής, σε ένα νοσοκομείο που εφημερεύει κάθε μέρα, μετά την πολύμηνη αναρρωτική άδεια συναδέλφου ακτινολόγου και την αναστολή μετακίνησης από το Νοσοκομείο Καλαβρύτων έτερου συναδέλφου.

Το Ακτινολογικό Τμήμα λειτουργεί τα τελευταία χρόνια πλήρως, με πολλαπλασιασμό των διαγνωστικών απεικονιστικών εξετάσεων, τόσο στον Αξονικό Τομογράφο όσο και στον υπέρηχο, καλύπτοντας και το Νοσοκομείο Καλαβρύτων, μειώνοντας κατακόρυφα την ταλαιπωρία και τις μετακινήσεις ασθενών προς τα νοσοκομεία της Πάτρας.

Όμως, από ό,τι φαίνεται, η Διοίκηση του Νοσοκομείου και της 6ης ΥΠΕ συνειδητά με τις αποφάσεις τους, επιχειρούν την απορρύθμιση της λειτουργίας του, καθώς και όλου του νοσοκομείου, που καλύπτει χιλιάδες πολιτών της Αιγιαλείας.

Απαιτούμε άμεσα την παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας και του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ για να λυθεί το πρόβλημα και να μην διαλυθεί ένα Τμήμα που λειτουργεί αποτελεσματικά και υποδειγματικά χάρη στην υπερπροσπάθεια των συναδέλφων

Απαιτούμε την άμεση προκήρυξη μόνιμης θέσης Ακτινολόγου, συμπληρωματικά στην τελευταία προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας

Προειδοποιούμε ότι την αποκλειστική ευθύνη για τις επαπειλούμενες παραιτήσεις έμπειρων ιατρών του ΕΣΥ θα φέρει αποκλειστικά η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και του Νοσοκομείου

Για το Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.Α,

ο πρόεδρος, Δημήτρης Ζιαζιάς

ο γραμματέας, Στέλιος Τσόχατζης»

karditsastakra

Back to top button