Διεθνή

Ισλαμιστής ελεύθερος σκοπευτής-τρομοκράτης που δηλώνει μέλος της Daesh φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ» σκότωσε 2 Σουηδούς στις Βρυξέλλες τραυμάτισε άλλους ενώ πάντα διαφεύγει. Αρχές: Σκότωσε Σουηδούς εκδικούμενος που στη Σουηδία έκαιγαν Κοράνια. ΒΙΝΤΕΟ

Ισλαμιστής ελεύθερος σκοπευτής-τρομοκράτης που δηλώνει μέλος της Daesh φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ» σκότωσε 2 Σουηδούς στις Βρυξέλλες τραυμάτισε άλλους ενώ πάντα διαφεύγει.

Σκότωσε τραυμάτισε και εδώ και 3 ώρες κυκλοφορεί και οπλοφορεί ελεύθερος με το σκουτεράκι του στην πιο καλά φυλασσόμενη πρωτεύουσα της Ευρώπης ή και του κόσμου. Τρόμος..

Ο δράστης φέρεται να φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών στις Βρυξέλλες. Δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο ισχυρίζεται ότι είναι μέλος του Daesh και καυχιέται ότι σκότωσε άπιστους για να «εκδικηθεί τους μουσουλμάνους». (South Info)

Σύμφωνα με αρκετές αστυνομικές πηγές, επίθεση σημειώθηκε σήμερα Δευτέρα λίγο μετά τις 7 το απόγευμα κοντά στη διασταύρωση που σχηματίζεται από την Place Sainctelette και τις λεωφόρους Ninth of Line και Ypres. Δύο Σουηδοί έχασαν τη ζωή τους, τα μέτρα ασφαλείας είναι ενισχυμένα γύρω από το στάδιο King Baudouin.Ένας άνδρας άνοιξε πυρ. Υπήρξαν δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες. Ο άνδρας φέρεται να φώναξε «Αλλάχου ακμπάρ» και πυροβόλησε προς όλες τις κατευθύνσεις ενώ κατέβαινε από το σκούτερ του με ένα όπλο τύπου Καλάσνικοφ.

Φορούσε ένα φωσφορίζον πορτοκαλί γιλέκο. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα δύο θύματα είναι σουηδικής υπηκοότητας και φόρεσαν φανέλα Σουηδίας, καθώς ο αγώνας Βέλγιο-Σουηδία διεξάγεται σήμερα το βράδυ. Ο τρομοκράτης τράπηκε σε φυγή με σκούτερ. Σε ένα βίντεο που τράβηξε μπροστά στην κάμερα που μετέδωσε στα δίκτυα, ο δράστης του πυροβολισμού ισχυρίζεται ότι είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους και καυχιέται ότι σκότωσε απίστους. Στην πολύ βίαιη ομιλία του, είπε ότι πυροβόλησε δύο ανθρώπους για να «εκδικηθεί για τους μουσουλμάνους και ότι ζούμε και πεθαίνουμε για τη θρησκεία μας».

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Slayem Slouma (το όνομά του στο βίντεο) είχε γράψει ένα μήνυμα για το μουσουλμάνο παιδί που μαχαιρώθηκε στο Σικάγο αυτήν την Κυριακή, εξηγώντας ότι αν ήταν χριστιανόπουλο, «θα το λέγαμε τρομοκρατία και όχι βάναυσο έγκλημα. ”

Το Εθνικό Κέντρο Κρίσεων έχει ενεργοποιήσει την ομοσπονδιακή φάση διαχείρισης κρίσεων. Ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Εσωτερικών και ο Υπουργός Δικαιοσύνης πήγαν εκεί για να παρακολουθήσουν την κατάσταση.

Το επίπεδο συναγερμού Ocam αυξάνεται στο 4, το μέγιστο, συνώνυμο με μια σοβαρή και επικείμενη απειλή. Ο φάκελος έχει ανατεθεί στην ομοσπονδιακή εισαγγελία, αρμόδια για υποθέσεις τρομοκρατίας.

O Βέλγος Claude Monique ειδήμονας σε θέματα τρομοκρατίαs λέει ότι ο τρομοκράτης σκότωσε Σουηδούς εκδικούμενος που στη Σουηδία έκαιγαν Κοράνια. Τονίζει: 1 άτομο άνοιξε πυρ εναντίον πολλών ανθρώπων, στο κέντρο των Βρυξελλών, γύρω στις 7:15 μ.μ. Υπάρχουν τουλάχιστον 2 νεκροί και 1 ή 2 τραυματίες. Ο δράστης των πυροβολισμών τράπηκε σε φυγή. Πηγές προσκείμενες στην εισαγγελία υποστηρίζουν ότι οι αρχές έχουν στην κατοχή τους βίντεο στο οποίο ένας άνδρας διεκδικεί τις επιθέσεις του στο όνομα του Daesh και ισχυρίζεται ότι «ήθελε να σκοτώσει Σουηδούς» (αναμφίβολα ως αντίδραση στη βεβήλωση του Κορανίου τους τελευταίους μήνες στη Στοκχόλμη)

Ο τρομοκράτης που σκότωσε δύο ανθρώπους στις Βρυξέλλες είχε καταγράψει αυτό το μήνυμα στο Facebook του πριν από την επίθεση ισχυριζόμενος ότι ήταν μέλος του ISIS:

«Στο όνομα του Αλλάχ, αυτό είναι ένα μήνυμα από τους στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους. Το Ισλαμικό Κράτος θα επιβιώσει παρά τους νόμους σας. «Ζούμε για τη θρησκεία μας και πεθαίνουμε για τη θρησκεία μας».

dimpenews.com

Back to top button