breaking newsΕλλάδα

ΣΟΚ! ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ – Εμείς τι κάνουμε; (VIDEO)

Σύμφωνα με NAVTEX που εξέδωσε στο πλαίσιο άσκησης διάσωσης η Αγκυρα σε χερσαίο έδαφος, το Καστελόριζο είναι τουρκικό έδαφος και περιλαμβάνεται στην άσκηση ως τέτοιο!

Η Τουρκία, με τη NAVTEX 345/2018, ανακοίνωσε τη διεξαγωγή άσκησης έρευνας και διάσωσης στις 7 Μαρτίου και στο Καστελόριζο, μπορεί να επιχειρήσουν να προσγειωθούν τουρκικά ελικόπτερα!

Το νησί διαθέτει μονάδα αφαλάτωσης και μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία χρησιμοποιεί ως καύσιμο το πετρέλαιο και τοποθετείται ΝΑ του οικισμού, ακριβώς απέναντι από τις τουρκικές ακτές, εκτεθειμένη στις βολές του τουρκικού πυροβολικού.

Άλλες πηγές παραγωγής ενέργειας δεν υπάρχουν, άρα οποιαδήποτε ζημιά στον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ, σημαίνει και πλήρη διακοπή της παροχής.

Η ελληνική στρατιωτική δύναμη επί των τριών νήσων είναι επιπέδου ενισχυμένου Λόχου αλλάδεν θα μπορούσε να αποκλειστεί οποιαδήποτε περίπτωση ανταπόδοσης των πυρών από τις ελληνικές δυνάμεις, με απώλειες στον τουρκικό και αλλοδαπό πληθυσμό των τουρκικών παραλίων.

Back to top button