breaking newsΕλλάδα

NoυΔoυλα: Η Γεvoκτοviα τoυ Πovτιακoύ Eλληνισμoύ, έγιvε στο πλαiσιο Aπελευθεpωτικoύ Aγώvα των Toύρκωv κατά των Δυτιkώv…

Θελετε κι αλλες αποδειξεις, οτι η Νου Δουλα δεν ειναι Ελληνικο κομμα;

Άφωνοι έμειναν σχεδόν 2.000 αποδέκτες της απαράδεκτης ανακοίνωσης της ΝΔ με αφορμή την 19η Μάϊου, ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Το mail που εστάλη σε μέλη της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) θα μπορούσε κανείς να πει ότι έχει συνταχθεί από το γραφείο Τύπου του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Για την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του ποντιακού ελληνισμού, όπου οι Τούρκοι εκπόνησαν ένα σχέδιο διωγμού των χριστιανικών πληθυσμών και εκτουρκισμού της περιοχής, επωφελούμενοι της εμπλοκής των ευρωπαϊκών κρατών στο Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η ανιστόρητη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας προκαλεί οργή και ερωτηματικά.

«Στις 19 Μαΐου 1919, κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας, ο Κεμάλ Ατατούρκ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα του Πόντου και δρομολόγησε τη δεύτερη και σκληρότερη φάση της Γενοκτονίας των Ποντιακού Ελληνισμού, η οποία έγινε στο πλαίσιο του Απελευθερωτικού Αγώνα των Τούρκων κατά των Δυτικών (Αγγλογάλλων, Ιταλών, Ελλήνων), που κατείχαν εδάφη της Μικράς Ασίας» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΝΔ!

Δηλαδή «αθωώνει» κατά κάποιο τρόπο, τη Γενοκτονία των Ποντίων από τα στρατεύματα του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ, σημειώνοντας ότι έγινε στο πλαίσιο του απελευθερωτικού αγώνα των Τούρκων από τους Δυτικούς!

 

 

Παρόμοιες δηλώσεις από τον…  Ερντογάν!

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε χθες και ο ίδιος ο Ερντογάν, ο οποίος με αφορμή την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, η οποία στην Τουρκία είναι ημέρα μνήμης του  Κεμάλ Ατατούρκ, έκανε λόγο για «ξεσηκωμό» του τουρκικού έθνους ενάντια στις «αποικιακές δυνάμεις κατοχής» στις 19 Μαΐου 1919: «Στις 19 Μαΐου 1919, το τουρκικό έθνος ξεσηκώθηκε ενάντια στις αποικιακές δυνάμεις κατοχής και επέδειξε έναν επικό ηρωισμό ξεκινώντας έναν ολοκληρωτικό αγώνα για την ίδρυση του τελευταίου και παντοτινού κράτους, της Δημοκρατίας της Τουρκίας, και πετυχαίνοντας μια ευλογημένη νίκη» δήλωσε χθες.

 

πηγη

Back to top button