breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισραηλινή εταιρεία παρουσιάζει το… τρισδιάστατο τεχνητό κρέας ως το μέλλον των τροφίμων

Το τεχνητό κρέας και η απομάκρυνση του κρέατος από τη δημόσια διατροφή είναι μια συνεχής υπόμνηση στην ατζέντα του ΟΗΕ εδώ και αρκετά χρόνια

Tρισδιάστατο τεχνητό κρέας: Παρά το ελάχιστο ενδιαφέρον και την πτώση των τιμών των μετοχών, πολλές εταιρείες σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να προσπαθούν να προωθήσουν πλαστά υποκατάστατα κρέατος σε μια εξαιρετικά περιορισμένη αγορά που δεν τα θέλει.

Το Impossible Burger και το Beyond Meat ήταν οι τελευταίες αποτυχημένες απόπειρες χρήσης πρωτεϊνών σόγιας, φασολιών και μπιζελιού για την προσομοίωση της εμπειρίας του burger, φτάνοντας στο σημείο να συνεργαστούν με franchise ταχυφαγείων όπως τα Burger King και McDonald’s για να ακυρωθούν στη συνέχεια.

Το τεχνητό κρέας και η απομάκρυνση του κρέατος από τη δημόσια διατροφή είναι μια συνεχής υπόμνηση στην ατζέντα του ΟΗΕ εδώ και αρκετά χρόνια, με βάση τον ισχυρισμό ότι από την κτηνοτροφία απελευθερώνονται πάρα πολλά αέρια του θερμοκηπίου που συμβάλλουν στην «κλιματική αλλαγή».

Ο vegan στόχος

Δεν υπάρχουν ακόμη συγκεκριμένα επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτό το συμπέρασμα, δεδομένου πως η συνολική θερμοκρασία του κόσμου έχει αυξηθεί μόνο λιγότερο από 1 βαθμό Κελσίου τον περασμένο αιώνα σύμφωνα με τους ειδικούς. Ωστόσο, ο Οργανισμός επιμένει με στόχο έναν πληθυσμό χορτοφάγων έως το 2050.

Η ισραηλινή εταιρεία Redefine Meat εισέρχεται στον τομέα της Ευρώπης με μια μέθοδο για τρισδιάστατες μπριζόλες που παρασκευάζονται στο εργαστήριο αντί για την τυπική εναλλακτική λύση για burger.

Γι’ αυτό και συνήψε συνεργασία με τον εισαγωγέα Giraudi Meats ώστε να προωθήσει την ευρωπαϊκή διανομή των κομματιών της μπριζόλας “New Meat” που παράγονται σε τρισδιάστατους εκτυπωτές, ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας την Πέμπτη.

Το τρισδιάστατο εκτυπωμένο φυτικό κρέας vegan που παράγεται από την ισραηλινή νεοφυή εταιρεία Redefine Meat συγκρίνεται με το παραδοσιακό κρέας σε εργαστήριο στο Rehovot

Η start-up, η οποία συγκέντρωσε 170 εκατομμύρια δολάρια σε έναν κύκλο χρηματοδότησης φέτος, λειτουργεί εκτυπωτές κρέατος μεγάλης κλίμακας στα κεντρικά της γραφεία Rehovot νότια του Τελ Αβίβ και σε ένα νέο εργοστάσιο στην Ολλανδία, ελπίζοντας να δημιουργήσει τα προϊόντα της ως εναλλακτική λύση στο κρέας συμβατικής παραγωγής.

Η πρώιμη διαφημιστική εκστρατεία σχετικά με τις εναλλακτικές λύσεις κρέατος φυτικής προέλευσης, που θεωρούνται καλύτερες για τα ζώα και το περιβάλλον, έχει υποχωρήσει καθώς οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την ύφεση κάνουν ορισμένους καταναλωτές να επιστρέψουν σε φθηνότερα ζωικά προϊόντα κρέατος, ενώ οι ελλείψεις προσωπικού έπληξαν τις αλυσίδες fast-food, ένα σημαντικό κόμβο πωλήσεων για μπιφτέκια φυτικής προέλευσης.

Η Beyond Meat (BYND.O) με έδρα τις ΗΠΑ μείωσε τις προοπτικές πωλήσεών της , αν και ο γίγαντας τροφίμων Nestle (NESN.S), ο οποίος είναι λιγότερο εκτεθειμένος σε εστιατόρια γρήγορης εξυπηρέτησης, δήλωσε ότι το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τις εναλλακτικές επιλογές κρέατος με βάση τα φυτά είναι ακόμα έντονο (τόσο έντονο που φτάνει μόλις το 0.8% της παγκόσμιας αγοράς).

Η Redefine Meat, η οποία παράγει τα προϊόντα της από συστατικά όπως πρωτεΐνες σόγιας και μπιζελιού, ρεβίθια, παντζάρια, διατροφικές ζύμες και λίπος καρύδας, έχει φιλόδοξα σχέδια.

Οι εργαζόμενοι συσκευάζουν συνδέσμους από τρισδιάστατα εκτυπωμένα φυτικά βίγκαν λουκάνικα, που παράγονται από την ισραηλινή νεοσύστατη εταιρεία Redefine Meat, στο Rehovot

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δημήτρης Σωτηρίου

primenews.

Back to top button