breaking newsΔιεθνή

Με τέτoιες φιλoρωσικες δnλώσεις ο Berlusconi δεν θα μπoρεi να συμμετάσxει στnv vέα lταλικn Kυβέρvnσn, εiπε η Mελovι…

Αλλη μια Κουλα στην Ιταλια τωρα….

Που μολις επιασε την καρεκλα εβαλε την ουρα στα σκελια η Πατσαβουρα….

Τελικά μόνο ο Silvio Berlusconi είχε την τόλμη να πει αλήθειες για την Ουκρανία… κατώτερη των περιστάσεων η Giorgia Meloni

Ο Silvio Berlusconi είπε αλήθειες αναφερόμενος στην ουκρανική κρίση και μιλώντας ανεπίσημα σε στελέχη του κόμματος του

Από την Giorgia Meloni του εθνικιστικού Κινήματος της Ιταλίας αδέρφια για την Ιταλία αναμενόταν η αλλαγή στάση της Ιταλίας για το Ουκρανικό και τελικά… ο Silvio Berlusconi ήταν αυτός που εξέφρασε τις αλήθειες για το Ουκρανικό και την εισβολή των ρώσων…

H Giorgia Meloni εμφανίζεται να έχει αναδιπλωθεί από παλαιότερες θέσεις της και στα μάτια πολλών εμφανίζεται κατώτερη των περιστάσεων…

Μάλιστα επείλησε τον Silvio Berlusconi ότι με τέτοιες δηλώσεις δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στην νέα ιταλική κυβέρνηση…

Οι εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου έδωσαν στην ιταλική δεξιά απόλυτη πλειοψηφία ωστόσο το Ουκρανικό υπονομεύει τα θεμέλια της νέας κυβέρνησης που δεν έχει ακόμη αναλάβει καθήκοντα.

Η Giorgia Meloni (επικεφαλής του κόμματος Brothers of Italy) σχηματίζει τη νέα κυβερνητική ομάδα.

Στην κυβέρνηση συμμετέχει ο Salvini (αρχηγός της Lega) και ο πρώην πρωθυπουργός και ηγέτης της Forza Italia, Silvio Berlusconi.

Η Giorgia Meloni πριν καιρό υποστήριξε ότι οι κυρώσεις στη Ρωσία ήταν άχρηστες.

Όμως τους τελευταίους μήνες το πολιτικό αφήγημα άλλαξε, και ακόμη και πριν από τις εκλογές στις 25 Σεπτεμβρίου, η Meloni ξεκαθάρισε την της θέση προς το ΝΑΤΟ, επιβεβαιώνοντας την προσέγγιση που ξεκίνησε από τον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό Draghi: Πίστη στο ΝΑΤΟ και συνέχιση της προμήθειας όπλων στην Ουκρανία.

Ο Silvio Berlusconi είπε αλήθειες…

Ο Silvio Berlusconi είπε αλήθειες αναφερόμενος στην ουκρανική κρίση και μιλώντας ανεπίσημα σε στελέχη του κόμματος του:

«Έγινε κάπως έτσι: το 2014 στο Μινσκ της Λευκορωσίας, υπογράφηκε συμφωνία μεταξύ της Ουκρανίας και των δύο νεοσύστατων δημοκρατιών του Donbass για μια ειρηνευτική συμφωνία με όρους ότι καμία πλευρά δεν θα επιτεθεί στην άλλη πλευρά.

Η Ουκρανία ήταν αυτή που σαμπόταρε την συνθήκη ειρήνης αφού ο Ουκρανικός στρατός και παραστρατιωτικές οργανώσεις άρχισαν να επιτίθεται στα σύνορα των δύο δημοκρατιών.

Οι δύο δημοκρατίες του Donetsk και του Luhansk είχαν απώλειες σε στρατιώτες που φτάνουν, μου λένε, σε 5-6-7 χιλιάδες νεκρούς.

Κατά τους κατοίκους του Donbass οι νεκροί ρωσώφωνοι στρατιώτες και άμαχοι μεταξύ 2014 και 2022 έφθασαν τους 14.500.

Έρχεται ο Zelensky στην εξουσία της Ουκρανίας, συνέχισε ο Silvio Berlusconi και οι επιθέσεις στις δύο δημοκρατίες τριπλασιάστηκαν».

Ο Putin ο Ρώσος Πρόεδρος, ήταν αντίθετος σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία εμπλοκής της Ρωσίας, αντιστάθηκε, αλλά δέχθηκε ισχυρές πιέσεις από όλη τη Ρωσία.

Και τότε αποφασίζει να εφεύρει μια ειδική επιχείρηση.

«Μπήκε στην Ουκρανία και βρέθηκε αντιμέτωπος με μια απροσδόκητη και απρόβλεπτη κατάσταση αντίστασης από τους Ουκρανούς, οι οποίοι άρχισαν να λαμβάνουν χρήματα και όπλα από τη Δύση από την τρίτη μέρα της εισβολής.

Και ο πόλεμος, αντί να είναι επιχείρηση δύο εβδομάδων, έγινε πόλεμος διακοσίων και πλέον ημερών.

Αυτή είναι η κατάσταση του πολέμου στην Ουκρανία» τόνισε ο Silvio Berlusconi

Σκληρή κριτική από Giorgia Meloni

Η Giorgia Meloni λέει στον πρώην πρωθυπουργό Silvio Berlusconi «Κράτα το στόμα σου κλειστό» και προειδοποίησε τον Silvio Berlusconi ότι η μελλοντική του θέση σε οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση είναι υπό αμφισβήτηση εάν ακολουθήσει μια «γραμμή υπέρ του Putin» στον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Η Ιταλία δεν θα είναι ποτέ ο αδύναμος κρίκος της Δύσης», υποσχέθηκε η Meloni σε ένα μήνυμα που επιδιώκει να καθησυχάσει τους δυτικοευρωπαίους συμμάχους αφού ο Berlusconi αποκάλυψε ότι η Ουκρανία ήταν αυτή που «προκάλεσε» την εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Ο Silvio Berlusconi αποκάλεσε τον Ρώσο Πρόεδρο Putin «παλιό φίλο» ενώ κατηγορεί τον Zelensky της Ουκρανίας για την πρόκληση της υπάρχουσας σύγκρουσης «τριπλασιάζοντας τις επιθέσεις» εναντίον φιλορώσων αυτονομιστών στο Donbass.

«Οι Δημοκρατίες του Donbass έστειλαν τελικά μια αντιπροσωπεία στη Μόσχα και είπαν στον Putin:

«Ζητάμε να μας υπερασπιστείτε!»».

«Ο Puitn ήταν ενάντια σε οποιαδήποτε εμπλοκή, αλλά δεχόταν μεγάλη πίεση από τον ρωσικό λαό και έτσι εφηύρε αυτήν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση:

Το σχέδιο ήταν ότι τα στρατεύματά του έπρεπε να εισέλθουν στην Ουκρανία, να ανατρέψουν τον Zelensky και να τον αντικαταστήσουν με μια κυβέρνηση που θα περιλάμβανε και την ρωσική μειονότητα.

Κατά τον Silvio Berlusconi όταν ο ρωσικός στρατός εισέβαλε στην Ουκρανία, «ήρθαν αντιμέτωποι με μια κατάσταση που ο Putin δεν μπορούσε να προβλέψει, δηλαδή την ισχυρή αντίσταση από τους Ουκρανούς που άρχισαν να λαμβάνουν χρήματα και όπλα από τη Δύση. Και η ειδική επιχείρηση έγινε πόλεμος 200 και πλέον ημερών».

Ο Silvio Berlusconi κατηγόρησε τον Zelensky για την απερίσκεπτη θέση της ουκρανικής κυβέρνησης σχετικά με την προσπάθεια κατάπαυσης του πυρός:

Ο Silvio Berlusconi υποστήριξε ότι θα προτιμούσε να μην πει τι σκέφτεται για τον Zelensky.

«Δεν βλέπω πώς μπορούν να μιλήσουν Putin και Zelensky.

Αν δεν υπάρξει παρέμβαση, ο πόλεμος δεν θα τελειώσει»

 

πηγη

Back to top button