breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η.Π.Α. : Σατανιστές μηνύουν Πολιτείες για τις αμβλώσεις!

Η.Π.Α. : Σατανιστές μηνύουν Πολιτείες για τις αμβλώσεις!

Ο Σατανικός Ναός μηνύει την Ιντιάνα και το Αϊντάχο στο ομοσπονδιακό δικαστήριο για τους νόμους των πολιτειών για τις αμβλώσεις, υποστηρίζοντας ότι οι απαγορεύσεις της πρακτικής παραβιάζουν τα θρησκευτικά δικαιώματα των μελών τους.

Η Ιντιάνα ήταν μια από τις πρώτες πολιτείες που ψήφισαν την απαγόρευση των αμβλώσεων τον Αύγουστο, μετά την ανατροπή του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ρόου εναντίον του Γουέιντ τον Ιούνιο.

Ο Satanic Temple – ο οποίος εδρεύει στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης, αλλά διεκδικεί περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως – έγραψε ότι τα 11.300 μέλη του στην Ιντιάνα «δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο Σατανικό Τελετουργικό Αμβλώσεων λόγω της ποινικοποίησης των αμβλώσεων» στην πολιτεία, σύμφωνα με σε αντίγραφο της αγωγής που έλαβε το FOX59.

Η ομάδα ανέφερε συγκεκριμένα την τρίτη αρχή της, η οποία δηλώνει ότι «το σώμα κάποιου είναι απαραβίαστο, υπόκειται μόνο στη δική του βούληση», καθώς και στην πέμπτη αρχή της, που λέει ότι «οι πεποιθήσεις πρέπει να συμμορφώνονται με την καλύτερη επιστημονική κατανόηση του κόσμου».

Ο Satanic Temple κατέθεσε την αγωγή του στην Ιντιάνα την περασμένη Δευτέρα και στη συνέχεια κατέθεσε παρόμοια μήνυση στο Αϊντάχο την Παρασκευή.

Προτού το Ανώτατο Δικαστήριο ακυρώσει τον Roe εναντίον Wade, ο Σατανικός Ναός υπέβαλε επίσης αγωγή στο Τέξας για να εμποδίσει την απαγόρευση των αμβλώσεων αυτής της πολιτείας.

«Το μόνο που ζητάμε είναι τη δυνατότητα να ασκήσουμε το δικαίωμά μας στη θρησκευτική ελευθερία συμμετέχοντας σε μια τελετουργία ως μέρος της θρησκείας μας, απαλλαγμένη από κυβερνητικές υπερβολές», είπε τότε η Erin Helian, Διευθύντρια του Satanic Temple of Campaign Operations.

primenews

Back to top button