breaking newsΕλλάδα

«Γκριζάρει» την Θράκη η Τουρκία: Ένταση στην Κομοτηνή – «Μπλόκαραν» την είσοδο του νόμιμου μουφτή σε ιεροσπουδαστήριο

Χάνουμε την Θράκη και κανείς από τον Ελληνικό Κράτος δεν περνάει στην αντεπίθεση. Η ΜΙΤ και το προξενείο κάνουν την ύπουλη δουλειά και η Αθήνα απλά παρακολουθεί την κατάσταση χωρίς καμία αντίδραση.

Έτσι χάθηκε το Κοσσυφοπέδιο. Θέλουμε να δούμε τέτοιες εικόνες στην Ελλάδα; Ευτυχώς όμως, που οι Πομάκοι κρατάνε την σημαία ψηλά και δείχνουν στην Άγκυρα, πως δεν πρόκειται να σκύψουν ποτέ το κεφάλι.

ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Στην Δυτική Θράκη, το κουδούνι για το εκπαιδευτικό έτος 2019-2020 για το ιεροσπουδαστήριο Χαϊριγιέ της Κομοτηνής, χτύπησε σε ένα περιβάλλον έντασης και συνοδεία της αστυνομίας.

Αιτία για αυτή την ένταση που προκλήθηκε το πρωί, ήταν το γεγονός πως ο διορισμένος από το ελληνικό κράτος μουφτής Κομοτηνής Τζιχάτ Χαλίλ, θέλησε να μετάσχει στην τελετή έναρξης της χρονιάς, παρά το ότι δεν είχε προσκληθεί από την σχολική εφορία του σχολείου, αναφέρουν τα tourkikanea.gr

Οι μαθητές μαζεύτηκαν στην πύλη του σχολείου και δεν επέτρεπαν στον τοποτηρητή της μουφτείας να μπει στην αυλή του σχολείου. Τότε ξαφνικά υπήρξε ένταση και ο τοποτηρητής κάλεσε την αστυνομία μπροστά στο σχολείο. Αστυνομικοί με μηχανές έφτασαν σύντομα και αφού συνομίλησαν για λίγο με τον τοποτηρητή, αποσύρθηκαν και παρατηρούσαν.

Ακολούθως ήρθε επί τόπου η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαίρη Κοσμίδου. Άρχισε να συνομιλεί με τα παιδιά και τους είπε να αποσυρθούν από την πόρτα και να επιτρέψουν στον τοποτηρητή της μουφτείας να εισέλθει στην αυλή. Αν και τους είπε πως αυτό που κάνουν είναι παράνομο, τα παιδιά ήταν αποφασισμένα στην στάση τους και δεν το επέτρεψαν.

Εντέλει η κυρία Κοσμίδου και ο Τζιχάτ Χαλίλ εισήλθαν από μια άλλη πόρτα και τότε την ώρα που θα άρχιζε η τελετή, οι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν με χειροκροτήματα και μετά ήρεμα όλοι μαζί έφυγαν από την αυλή του σχολείου και δεν μετείχαν στην τελετή. Παρέμειναν μόνο 19 μαθητές στην άδεια αυλή που άκουσαν την ομιλία της κυρίας Κοσμίδου και του Τζιχάτ Χαλίλ.

Είμαστε σίγουροι πως αυτή η πράξη έγινε μετά από έντολη της Άγκυρας, ακούει κανείς στην ΕΥΠ;  

Ένταση κατά την πρώτη μέρα του εκπαιδευτικού έτους στο ιεροσπουδαστήριο Κομοτηνής !

Ένταση κατά την πρώτη μέρα του εκπαιδευτικού έτους στο ιεροσπουδαστήριο Κομοτηνής !
Back to top button