breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Προς απόλυτη χούντα: «Θα ορίζουν ως “ρητορική μίσους” ό,τι δεν τους αρέσει!!»

 

Ως «εξαιρετικά ανησυχητικό» χαρακτήρισε ο Έλον Μασκ το γεγονός πως εθνικά Κοινοβούλια, όπως το ιρλανδικό, περνάνε ή επρόκειτο να περάσουν νομοσχέδια σχετικά με την «ρητορική μίσους» στο διαδίκτυο.

Ο όρος αυτός είναι αρκούντως…αόριστος προκειμένου η εκάστοτε «αρχή» να μπορεί να ορίσει λίγο πολύ οποιαδήποτε αναφορά (ή είδηση ή ακόμα και ένα απλό ποστάρισμα!!) που δεν της αρέσει ως κάτι που προάγει την «ρητορική μίσους».

Αυτό είναι κάτι πάνω στο οποίο ο ιδιοκτήτης του Twitter κρούει τον κώδωνα του κινδύνου:

«Αυτό που πρέπει να μας ανησυχεί είναι ότι εάν το ιρλανδικό Κοινοβούλιο εγκρίνει ένα νομοσχέδιο που ορίζει τη “ρητορική μίσους”, σε ό,τι θεωρούν ότι είναι η “ρητορική μίσους”, οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι εξαιρετικά ανήσυχοι με αυτό».

Θυμίζουμε πως προ ημερών ο Έλον Μασκ είχε προειδοποιήσει με μία ανάρτηση-«φωτιά» πως το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ μπορεί να θεωρεί επικίνδυνο οτιδήποτε δεν συμφωνεί μαζί του:

«Με τον όρο «παραπληροφόρηση», το WEF εννοεί οτιδήποτε έρχεται σε αντίθεση με την ατζέντα του»!

Το σχόλιο αυτό είχε γίνει με αφορμή την ανακοίνωση πως το κορυφαίο ζήτημα που απασχόλησε τη φετινή σύνοδο στο Νταβός της Ελβετίας ήταν ηπαραπληροφόρηση.

Σε άλλο σημείο, ο δισεκατομμυριούχος έπλεξε το εγκώμιο του Twitter σε ό,τι αφορά την ελευθερία έκφρασης και λόγου, θέτοντας επίσης τον προβληματισμό του σχετικά με εκείνους που κατηγορούν τη συγκεκριμένη πλατφόρμα για προώθηση της παραπληροφόρησης:

«Κι αν κάποιος αναφέρει ότι υπάρχει παραπληροφόρηση, όποτε τους ζητάω να δώσουν παραδείγμα δεν μπορούν να δώσουν ούτε ένα! Και έτσι θα έλεγα ότι λένε ψέματα όταν το λένε αυτό. Είτε λένε ψέματα είτε δεν γνωρίζουν τι λένε. Ανόητοι ή ψεύτες».

απεμπε-EPA-PAP photo

el.gr

Back to top button