Διεθνή

ΑΝΤΡΑΚΛΑΣ ΑΣΑΝΤ ποιοι Κασσελάκηδες! Έτσι κερδίζεις. Από το ”ΈΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ” της Φαλάτσι στο ΜΙΑ ΑΔΕΡΦΗ. Συροκινέζικο Σύμφωνο! Ο Xi Jinping καλεί τη Δύση ν΄άρει παράνομες κυρώσεις κατά Συρίας και να μην αναμειγνύεται σε εσωτερικές της υποθέσεις! ΒΙΝΤΕΟ

Μετά τη σύνοδο κορυφής μεταξύ του Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και του Κινέζου Προέδρου Xi Jinping, που πραγματοποιήθηκε στο Hangzhou της Κίνας, εκδόθηκε η ακόλουθη Δήλωση σχετικά με τη δημιουργία σχέσεων στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών.

Ακολουθεί το κείμενο της Διακήρυξης:

Απαντώντας στην πρόσκληση του Κινέζου προέδρου Xi Jinping να παραστεί στην τελετή έναρξης των 19ων Ασιατικών Αγώνων στην Κίνα από τις 22 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2023, οι πρόεδροι των δύο χωρών πραγματοποίησαν συνομιλίες σε κλίμα φιλίας και συμπάθειας.

Οι πρόεδροι των δύο χωρών εξέφρασαν την υψηλή εκτίμησή τους για την ιστορική φιλία μεταξύ Κίνας και Συρίας.

Πρώτον: Οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν να ανταλλάσσουν συνεχή υποστήριξη σε θέματα που σχετίζονται με τα βασικά συμφέροντα και τις κύριες ανησυχίες του άλλου, και η συριακή πλευρά δεσμεύεται σταθερά να τηρήσει την αρχή της μίας Κίνας, αναγνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας είναι η μόνη νόμιμη κυβέρνηση που εκπροσωπεί την Κίνα στο σύνολό της και ότι η Ταϊβάν είναι αναπόσπαστο μέρος της κινεζικής επικράτειας.

Η κινεζική πλευρά υποστηρίζει σταθερά τις προσπάθειες της Συρίας να διαφυλάξει την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Δεύτερον: Η συριακή πλευρά εκτιμά και υποστηρίζει θετικά την παγκόσμια πρωτοβουλία ανάπτυξης, την πρωτοβουλία παγκόσμιας ασφάλειας και την πρωτοβουλία παγκόσμιου πολιτισμού που πρότεινε ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Xi Jinping.

Τρίτον: Και οι δύο πλευρές δεσμεύονται να εμβαθύνουν τις επικοινωνίες και τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε κομματικό, κοινοβουλευτικό και τοπικό επίπεδο..

Η συριακή πλευρά ευχαριστεί την κινεζική πλευρά για την πολιτική της υποστήριξη και τη γενναιόδωρη βοήθεια, καθώς και τη θέση της να υποστηρίζει τη Συρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Τέταρτον: Η κινεζική πλευρά υποστηρίζει και χαιρετίζει την επιστροφή της Συρίας στον Αραβικό Σύνδεσμο και υποστηρίζει τη Συρία στη βελτίωση των σχέσεών της με άλλες αραβικές χώρες.

Πέμπτον: Οι δύο πλευρές εκτιμούν ιδιαίτερα τον σημαντικό ρόλο του Φόρουμ Συνεργασίας Κίνας-Αραβίας στην προώθηση της συλλογικής συνεργασίας μεταξύ Κίνας και αραβικών χωρών.

Έκτον: Και οι δύο πλευρές υποστηρίζουν τις κοινές αξίες της ανθρωπότητας που αντιπροσωπεύονται από την ειρήνη, την ανάπτυξη, τη δικαιοσύνη, την ισότητα, τη δημοκρατία και την ελευθερία.

Ο Xi της Κίνας καλεί τη Δύση να άρει τις κυρώσεις κατά της κατεστραμμένης από τον πόλεμο Συρίας. Ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ κάλεσε τη Δύση να άρει τις κυρώσεις στη Συρία και πρόσφερε τη βοήθεια του Πεκίνου για την ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης από τον πόλεμο χώρα την Παρασκευή..

«Η Κίνα αντιτίθεται στην ανάμειξη εξωτερικών δυνάμεων στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας… και προτρέπει όλες τις σχετικές χώρες να άρουν τις παράνομες μονομερείς κυρώσεις κατά της Συρίας», αναφέρεται σε ανάγνωση των συνομιλιών που δημοσιεύθηκε από τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Σι είπε επίσης στον Άσαντ ότι η Κίνα θα βοηθήσει τη Συρία να ανοικοδομήσει την κατεστραμμένη οικονομία της και να αντιμετωπίσει τις εγχώριες αναταραχές, αναβαθμίζοντας τους δεσμούς σε μια «στρατηγική εταιρική σχέση».

Η Συρία εντάχθηκε στην Πρωτοβουλία Belt and Road της Κίνας το 2022 και έγινε δεκτή και πάλι στον Αραβικό Σύνδεσμο τον Μάιο.

παρασκήνια

ΑΝΤΡΑΚΛΑΣ ΑΣΑΝΤ ποιοι Κασσελάκηδες! έτσι κερδίζεις. Να βλέπουν τον Άσαντ στο ΣΥΡΙΖΑ και να κλαίνε .. και να παίζει το λεβέντης εροβόλαγε. Αλλού η Κίνα κι αλλού τα κινέζικα.. τα κανίς κατοικίδια του Λευκού Οίκου..Από το ”ΈΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ” της Οριάνα Φαλάτσι στο ”ΜΙΑ ΑΔΕΡΦΗ”..

Άντρας θα πει αντρειωμένος ”τον αντρειωμένο μην το κλαις” τ΄ανδρείκελα κλάψε.

ΑΣΑΝΤΑΡΟΣ .. με αυτά που είδαμε εδώ ΑΣΑΝΤΑΡΟΣ

μας πήραν και το φύλο συκής της καταραμένης συκιάς οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ στα 4 στους Αμερικάνους…

dimpenews.com

Back to top button