breaking newsΔιεθνή

Aurubis: Μυστήριο με ριφιφί στην μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής χαλκού στην Ευρώπη

Η Aurubis, ο μεγαλύτερος παραγωγός χαλκού στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι έγινε στόχος τεράστιας κλοπής, με ζημιές που ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

«Κατά τη διάρκεια μιας προγραμματισμένης αναθεώρησης των αποθεμάτων μετάλλων, η Aurubis εντόπισε σημαντικές αποκλίσεις στο απόθεμα-στόχο», ανέφερε η γερμανική εταιρεία την Πέμπτη σε σχετική της ενημέρωση. Τα στελέχη της Aurubis ισχυρίστηκαν ότι πίσω από το εν λόγω έλλειμμα βρισκόταν «εγκληματική δραστηριότητα».

Η Aurubis παράγει περίπου 1,1 εκατομμύρια τόνους μπλοκ χαλκού (ή τετράγωνα φύλλα) ετησίως σε εργοστάσια στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η εταιρεία αντιπροσωπεύει περίπου το 30% της ευρωπαϊκής παραγωγής τέτοιου χαλκού και το 3% έως 5% της παγκόσμιας παραγωγής, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της στο CNN.

Μάλιστα, το οικονομικό πλήγμα από την κλοπή στην Aurubis «μπορεί να βρίσκεται στο χαμηλό εύρος, στο τριψήφιο εύρος των εκατομμυρίων ευρώ», δήλωσε η εταιρεία, προειδοποιώντας ότι ως αποτέλεσμα δεν θα επιτύχει τα κέρδη που είχε προβλέψει το τρέχον οικονομικό έτος.

Στον απόηχο των εν λόγω ανακοινώσεων, οι μετοχές της Aurubis υποχώρησαν σήμερα (1/9) φθάνοντας ως και 12% χαμηλότερα, αργά το απόγευμα στις ευρωπαϊκές αγορές.

Η εταιρεία έχει απευθυνθεί στο Κρατικό Γραφείο Εγκληματικών Ερευνών στο Αμβούργο της Γερμανίας, όπου εδρεύει η Aurubis, γνωστοποίησε ο παραγωγός χαλκού.

Ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας στο Αμβούργο είπε στο CNN την Παρασκευή ότι δεν έχει λάβει ακόμη καμία πληροφορία από την τοπική αστυνομία ή το γραφείο ποινικών ερευνών σχετικά με την αναφερόμενη κλοπή.

Επιπλέον, έχουν ξεκινήσει έλεγχοι από εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς εμπειρογνώμονες ώστε να διερευνηθούν τα αίτια, να εξηγηθεί το τι άκριβως συνέβη αλλά και για να βελτιωθεί η συνολική ασφάλεια της επιχείρησης.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία αποκαλύπτει ύποπτη κλοπή. Τον Ιούνιο, η Aurubis είπε ότι είχε εντοπίσει εκ νέου «εγκληματικές δραστηριότητες».

Η εισαγγελία και η αστυνομία διερευνούν ένα «κύκλωμα οργανωμένης κλοπής» με στόχο πρώτες ύλες («ενδιάμεσα προϊόντα») που περιέχουν πολύτιμα μέταλλα τα οποία εμπορεύεται και η Aurubis.

primenews.

Back to top button