Διεθνή

Επίθεση σε Υπ. Εσωτερικών και κοντά στη Βουλή στην Άγκυρα. Ισχυρή έκρηξη. 2 επιτιθέμενοι. Ο ένας καμικάζι ανατινάχθηκε. Οι Αρμένιοι πέρασαν στον ανταρτοπόλεμο. ΒΙΝΤΕΟ

Έκρηξη και πυροβολισμοί ακούστηκαν στην πρωτεύουσα της Τουρκίας Άγκυρα γύρω στις 9 το πρωί, κοντά στο κοινοβούλιο και τα υπουργεία. Επιθέσεις στο Τούρκικο Κοινοβούλιο και στο Υπουργείο Εσωτερικών στην Άγκυρα. Ισχυρή έκρηξη. Ένας καμικάζι ανατινάχθηκε. Δύο πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση σχετικά με την έκρηξη στην Άγκυρα λένε:

η έκρηξη σημειώθηκε στο καρτιέ Kizilay. Η είσοδος του Υπ. Εσωτερικών έχει υποστεί ζημιές.

άνδρες της προεδρικής φρουράς απέκλεισαν όλους τους δρόμους στην περιοχή.

  • Δύο επιτιθέμενοι επιχείρησαν να μπουν στο τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών
  • Ο ένας χρησιμοποίησε τουφέκι και έπεσε σε συμπλοκή
  • Ο δεύτερος εισβολέας εξερράγη μόνος του.
  • Ένας αστυνομικός τραυματίζεται βαριά

Το τουρκικό κοινοβούλιο ανοίγει σήμερα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές..

Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει:
Δύο «τρομοκράτες» πραγματοποίησαν επίθεση μπροστά από τη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας στην τουρκική πρωτεύουσα, την Άγκυρα, με τον έναν να ανατινάζεται και τον δεύτερο να εξουδετερώνεται.

Τούρκοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι 2 αστυνομικοί τραυματίστηκαν «ελαφρά» από την επίθεση στην Άγκυρα σήμερα.

Τούρκος υπουργός Εσωτερικών: Δύο τρομοκράτες πραγματοποίησαν βομβιστική επίθεση μπροστά από την είσοδο της Διεύθυνσης Εσωτερικής Ασφάλειας στην Άγκυρα. Δήλωσε: «Στις 09:30 περίπου το πρωί, δύο τρομοκράτες που επιβιβάστηκαν σε ελαφρύ όχημα πραγματοποίησαν βομβιστική επίθεση μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών».
Και πρόσθεσε: «Ένας από τους τρομοκράτες ανατινάχθηκε και ο άλλος τρομοκράτης εξουδετερώθηκε».Η λεωφόρος Ατατούρκ έκλεισε στην κυκλοφορία λόγω του ήχου έκρηξης που ακούστηκε σε σημείο κοντά στην πύλη της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Τσάνκαγια.

Σίγουρα σχετίζεται με Αρτσάχ και Αρμενικό ζήτημα. Χθες στις ΗΠΑ έπεσε θύμα λιντσαρίσματος ο ο πρέσβης Τουρκίας από εξαγριωμένους Αρμένιους της διασποράς. Οι Αρμένιοι περνούν στον ανταρτοπόλεμο.

Η τρομοκρατία ελέγχεται από σκοτεινά κέντρα και κρατικές υπηρεσίες και είναι συγκοινωνούντα ετερόκλητα δοχεία. Όποια κι αν είναι η ταυτότητα των δραστών είναι σίγουρο ότι ενεργοποιήθηκαν από κέντρο που σχετίζεται με Αρμενικό

dimpenews.com

Back to top button