breaking newsΔιεθνή

Ουκρανία: Ύποπτος σε υπόθεση διαφθοράς ο υπουργός Γεωργίας

Ουκρανία: Ο υπουργός Γεωργίας κατονομάζεται ως ύποπτος σε υπόθεση διαφθοράς, σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης

Η ουκρανική υπηρεσία κατά της διαφθοράς αντιμετωπίζει τον υπουργό Γεωργίας Μίκολα Σόλσκι ως ύποπτο σε έρευνα για την παράνομη απόκτηση κρατικής έκτασης γης αξίας περίπου 7 εκατ. δολαρίων, όπως μετέδωσαν σήμερα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο υπουργός και το υπουργείο του αρνήθηκαν να προβούν άμεσα σε σχόλιο, ύστερα από σχετικό αίτημα του Reuters. Ο Σόλσκι επέβλεπε τη βιομηχανία σιτηρών κατά τη διάρκεια του πολέμου με τη Ρωσία μετά τον διορισμό του τον Μάρτιο του 2022.

Το Εθνικό Γραφείο της Ουκρανίας κατά της Διαφθοράς ανέφερε σε ανακοίνωση ότι είχε ανακαλύψει ένα σχέδιο υπό τον εν ενεργεία υπουργό για την παράνομη απόκτηση κρατικής έκτασης γης αξίας 291 εκατ. χρίβνια (7,35 εκατ. δολαρίων).

Στην ανακοίνωση δεν κατονομάζεται ο Σόλσκι, αλλά η ουκρανική υπηρεσία δήλωσε ότι ο ύποπτος είναι ο πρώην πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για αγροτικά θέματα, μια θέση που κατείχε ο Σόλσκι πριν γίνει υπουργός Γεωργίας τον Μάρτιο του 2022. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι το σχέδιο αυτό περιελάμβανε μια επιπλέον απόπειρα για απόκτηση γης αξίας 190 εκατ. χρίβνια.

Εάν επιβεβαιωθεί, θα είναι η πρώτη φορά που υπουργός της κυβέρνησης του Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατονομάζεται ως ύποπτος σε υπόθεση διαφθοράς.Οι αναφορές έγιναν εν μέσω αυξανόμενων εικασιών για επικείμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

PrimeNews.

Back to top button