breaking newsΔιεθνή

Κορονοϊός: Αναστολή όλων των πτήσεων από Ευρώπη προς ΗΠΑ για 30 ημέρες

ASSOCIATED PRESS

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί δεν θα ισχύσουν για το Ηνωμένο Βασίλειο

Την αναστολή όλων των ταξιδιών από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ για 30 ημέρες, αρχής γενομένης από αύριο, Παρασκευή, ανακοίνωσε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού εντός της αμερικανικής επικράτειας.

Ο Τραμπ, ωστόσο, διευκρίνισε ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί δεν θα ισχύσουν για το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Για να εμποδιστούν νέα κρούσματα να διεισδύσουν στη χώρα μας, πρόκειται να αναστείλω όλα τα ταξίδια από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ για τις επόμενες 30 ημέρες», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του από το Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου.

Εχοντας υποβαθμίσει ο ίδιος επί ημέρες αυτή την πρωτοφανή υγειονομική κρίση, κατηγόρησε την Ευρώπη ότι δεν έδρασε εγκαίρως για την αντιμετώπιση του «ξένου ιού» και ισχυρίστηκε ότι πολλά από τα συμπλέγματα κρουσμάτων επί αμερικανικού εδάφους προκλήθηκαν από Ευρωπαίους ταξιδιώτες.

 

ASSOCIATED PRESS

Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ της Παρασκευή στις 00:00 τοπική ώρα (06:00 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας), συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, εξαιρέσεις θα γίνονται μόνο για πολίτες των ΗΠΑ και μέλη των οικογενειών τους, που όμως θα πρέπει να υποβάλλονται προηγουμένως σε εξετάσεις.

Αργότερα διευκρίνισε, μέσω twitter, πως η απόφαση αυτή αφορά μόνο τις μετακινήσεις ανθρώπων και δεν θα επηρεάσει τον τομέα του εμπορίου.

 

huffingtonpost.

Back to top button