breaking newsΕλλάδα

ΦΑΤΙΧ ΤΕΡΙΜ: ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΣΤΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

 

Μεγάλος σάλος έχει προκληθεί στη χώρα μας και ειδικά στο χώρο του ποδοσφαίρου με αφορμή την απόλυση «βόμβα» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς από το τιμόνι του Παναθηναϊκού και την πρόσληψη του τούρκου προπονητή Φατίχ Τερίμ.

Το όλο ζήτημα φαίνεται να λαμβάνει και ευρύτερες πολιτικο-οικονομικές διαστάσεις με δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για ενδιαφέρον του Τούρκου μεγιστάνα Ατζούν Ιλιτζαλί να θέλει να αγοράσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των «πράσινων» για να προβάλει τους αγώνες τους στο πρωτάθλημα. Η προσωπική φιλία του Αντζούν με τον Πρόεδρο του Παναθηναϊκού Γιάννη Αλαφούζου δίνουν περισσότερη τροφή για σχολιασμό στα ΜΚΔ.

Πέραν όμως από την καθαρά αθλητική διάσταση της πρόσληψης Φατίχ Τερίμ στον Παναθηναϊκό, υπάρχουν και ορισμένες άγνωστες πτυχές που αφορούν την καταγωγή του και τις σχέσεις του με το ψευδοκράτος Κύπρου.

Συγκεκριμένα ο Φατίχ Τερίμ γεννήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 1953 στο Τζεϊχάν των Αδάνων. Ο πατέρας του κατάγεται από τα κατεχόμενα και η μητέρα του από τα Άδανα

Μάλιστα τον περασμένο Μάιο ο τούρκος προπονητής του Παναθηναϊκού πήγε στο ψευδοκράτος και συναντήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ, στο πλάσιο επίσκεψης για να παρακολουθήσει το σεμινάριο ανάπτυξης προπονητών.

Σύμφωνα με τη γραπτή δήλωση της λεγόμενης Προεδρίας, «ο Τατάρ παρέστη στην τελετή έναρξης του Σεμιναρίου Ανάπτυξης Προπονητών Süleyman Göktaş, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Ένωση Τούρκων Προπονητών Ποδοσφαίρου Βόρειας Κύπρου (KKTFAD) και την Τουρκοκυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (KTFF), μαζί με τον προπονητή Φατίχ Τερίμ».

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, «το αθλητικό εμπάργκο και η απομόνωση που επιβλήθηκε στην ΤΔΒΚ».

Το 2016 επισκέφτηκε ως ειδικός καλεσμένος το τουριστικό περίπτερο του ψευδοκράτους στο πλαίσιο της έκθεσης Τουρισμού EMITT της Κωνσταντινούπολης. Ως διευθυντής ποδοσφαίρου συναντήθηκε με τον λεγόμενο «υπουργό Τουρισμού» Faiz Sucuoğlu.

Στην συνάντηση είπε ότι ο πατέρας του «ήταν Κύπριος και ως εκ τούτου ένιωθε Τουρκοκύπριος» και είπε ότι «αγαπά πολύ τη Βόρεια Κύπρο και ήθελε ο τουρισμός της ΤΔΒΚ να ενθαρρυνθεί και για τον αθλητικό τουρισμό».

Μάλιστα, τουρκοκυπριακά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο πραγματικός λόγος πίσω από την επίσκεψη του Φατίχ Τερίμ στο περίπτερο ήταν να διασφαλίσει ότι η επένδυση του στενού του φίλου, επιχειρηματία Σερντάλ Ανταλί, σε ξενοδοχείο στο ψευδοκράτος θα απαλλάσσονταν από γραφειοκρατικά εμπόδια.

Συγκεκριμένα η υπόθεση αφορούσε περιοχή δεκάδων εκταρίων στον σκλαβωμένο Άγιο Επίκτητο της Κερύνειας, η οποία ενοικιάστηκε από το «Υπουργείο Τουρισμού» στην Baştaşlar (Rose & Akasan Enterprises LTD) στις 30 Νοεμβρίου 2012.

karditsastakra

Back to top button