Διεθνή

Το Πράσινο μίλι .. της Αθήνας και το casus belli της Άγκυρας!

Το Πράσινο μίλι .. της Αθήνας και το casus belli της Άγκυρας! Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να διανύσει το …Πράσινο μίλι που για την Τουρκία αποτελεί αιτία πολέμου σύμφωνα και με τελευταίες δηλώσεις του ΥΠΕΞ της Τσαβούσογλου;; To Πράσινο ναυτικό μίλι θα είναι επίσης μια αμερικάνικη παραγωγή; Στην ομώνυμη ταινία πάντως ήταν το όνομα του διαδρόμου που βρίσκεται στην πτέρυγα των μελλοθάνατων και οδηγεί στο δωμάτιο με την ηλεκτρική καρέκλα… στο θάνατο. Και αυτό χωρίς καμιά δόση ηττοπάθειας αλλά με απλή αναγωγή στο γεγονός και στο τι θα επιφέρει.

Το αφήγημα της ελληνικής πλευράς είναι η ταύτιση Τουρκίας Ρωσίας ως προς το ουκρανικό και ο αναθεωρητισμός που και οι 2 αυτές δυνάμεις πρεσβεύουν.. Όμως στο ανάπτυγμα αυτής της συλλογιστικής μας αν η Τουρκία επέχει θέση Ρωσίας εν τη αδικοπραξία όπως διατεινόμαστε τότε μοιραία επίσης ταυτιζόμαστε με την Ουκρανία.. Είναι κανείς που θέλει η χώρα μας να βρεθεί στη θέση της Ουκρανίας με ότι αυτό συνεπάγεται ως συνέπειες σε όλους τους τομείς;; Το επίσης οξύμωρο σημείο είναι ότι εδώ ομονοούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Ο Kατρούγκαλος χθες υπεραμυνόταν της λογικής επέκτασης των 12 ναυτικών μιλίων. Αδίκως ο αντίπαλος έχει θέσει μια κόκκινη γραμμή ποια αδίρρητη ανάγκη μας οδηγεί στο να ενδώσουμε στην κατασκευασμένη αφορμή του όταν αυτή επέχει αιτία πολέμου;; Αυτή η σύμπνοια στην αυτοκαταστροφικότητα καμουφλαρισμένη με μπόλικη δόση υπερπατριωτισμού κι εθνικής υπερηφάνειας προβληματίζει. Ο μαξιμαλισμός έναντι του αντιπάλου και η υποτίμηση του πληρώθηκε με εθνικές καταστροφές. Εθνικό συμφέρον είναι η ασφάλεια της χώρας και του λαού της η μη παραχώρηση εδάφους από πολιτικές που θα οδηγήσουν ενδεχομένως στη συρρίκνωση.

 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Επιστροφή στο «casus belli» από Τσαβούσογλου. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απείλησε την Ελλάδα με πόλεμο σε περίπτωση επέκτασης των χωρικών υδάτων σε συγκεκριμένες περιοχές της Κρήτης, ενώ έθεσε και πάλι ζήτημα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών τα οποία είναι στρατιωτικοποιημένα!Yπενθύμισε το «casus belli» σε περίπτωση που η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα πέραν των 6 μιλίων.

Τσαβούσογλου επανέλαβε χθες πως η Τουρκία αντιτίθεται σε οποιαδήποτε επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο.«τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν ειδήσεις στον ελληνικό Τύπο, ειδικά γύρω από την Κρήτη, ότι τα χωρικά ύδατα θα επεκταθούν στα 12 μίλια. Η θέση μας σε αυτό το θέμα είναι ξεκάθαρη, όχι 12 μίλια, αλλά δεν θα επιτρέψουμε την επέκταση των χωρικών υδάτων ούτε ένα μίλι παραπάνω στο Αιγαίο. Η απόφαση που έλαβε το Κοινοβούλιό μας το 1995 για το θέμα αυτό είναι ξεκάθαρη και εξακολουθεί να ισχύει».
 «Προειδοποιούμε για μια ακόμη φορά την Ελλάδα. Μην κάνετε ψευτοηρωισμούς εμπιστευόμενοι αυτούς που θα μπορούσαν να σας στηρίξουν. Μην επιδιώκετε τον τυχοδιωκτισμό. Δεν θα έχει καλό τέλος για σας!».

O ΥΠΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε: «Η δήλωση περί casus belli που αναφέρεται στη δυνατότητα της Ελλάδας να ασκήσει ένα νόμιμο δικαίωμά της, περισσότερο παραπέμπει σε προκλητικό αναθεωρητισμό παρά σε συμπεριφορά Συμμάχου στο πλαίσιο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Συνεπώς θα πρέπει να προβληματίσει πολλούς».

Το Πράσινο μίλι .. της Αθήνας και το casus belli της Άγκυρας!

Πόλεμος στα σκαριά; Ιράν, Ρωσία, Κατάρ ακυρώθηκαν ως ενεργειακοί προμηθευτές Ευρώπης δεν απομένει παρά η Α Μεσόγειος, Αιγαίο ν΄αυτοκυρωθούν από έναν ακόμη πόλεμο ώστε οι ΗΠΑ να έχουν το μονοπώλιο! Σενάριο για επέκταση 12 ναυτικών μιλίων ως Μάρτιο που για Τουρκία είναι casus belli !!!

dimpenews.com

Back to top button