breaking newsΔιεθνή

Η Τουρκία εξαπολύει επίθεση ««Νύχι Σπαθί»» σε Β Συρία, Ιράκ. 31 νεκροί στη Β Συρία οι 12 Σύροι στρατιώτες οι άλλοι Κούρδοι! Χτύπησε θέσεις Συριακού Στρατού!! BINTEO

Η Τουρκία εξαπολύει επίθεση ««Νύχι Σπαθί»» σε Β Συρία και το Ιράκ
Αφού κατηγόρησαν αμέσως τους Κούρδους για την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, οι τουρκικές αρχές εξαπέλυσαν αεροπορική επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία. Από καιρό αναζητούσε την ευκαιρία ή την έστησε ή επωφελήθηκε από συγκυρία. Στη Β Συρία η Τουρκία πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές και σκοτώθηκαν τουλάχιστον 31 άτομα στην πλειοψηφία τους Κούρδοι μαχητές και Σύροι στρατιώτες σύμφωνα με απολογισμό του Βρετανικού φιλοαντιπολιτευτικού (OSDH).Σχεδόν 25 αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν τη νύχτα Σαββάτου προς την Κυριακή από τον τουρκικό στρατό στις συριακές επαρχίες Ράκα, Χάσακα και Χαλέπι, σκοτώνοντας τουλάχιστον 18 στις τάξεις των κουρδικών δυνάμεων, και 12 του Συριακού Αραβικού Στρατού καθώς και έναν άμαχο , και τραυματίζοντας άλλους 40 σύμφωνα με την ίδια πηγή.Άλλες πηγές πρόσθεσαν το Ain Digna, το αεροδρόμιο Meng, το Ayn Al Arab, οι σιταποθήκες Khafaya Al-Salem, το Tal Rifat και το Mara’naz στοχοποιήθηκαν από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς. Τοπικές συριακές πηγές επιβεβαιώνουν θάνατο 11 στρατιωτών Σύρων και ακαθόριστος αριθμός τραυματιών.

ένας δημοσιογράφος σκοτώθηκε κι ένας άλλος τραυματίστηκε Κουρδικής καταγωγή και οι 2.

Τα χτυπήματα επιτελέστηκαν το βράδυ Σαββάτου και Κυριακή πριν το ξημέρωμα από την τούρκικη αεροπορία σε επαρχίες Συρίας Raqqa και Hassaké (ΒΑ) και Χαλεπίου (Β), και κόστισαν τη ζωή σε 18 Κούρδους μαχητές και μέλη τοπικών συμμαχικών πολιτοφυλακών αλλά και σε 12 Σύρους στρατιώτες όπως και σ΄έναν πολίτη σύμφωνα με την ίδια πηγή. Οι επιδρομές στόχευσαν κυρίως την πόλη Κομπάνι και τα περίχωρά της, κοντά στα τουρκικά σύνορα, ιδιαίτερα αποθήκες σιτηρών κοντά στο Al-Malikiyah, στα βορειοανατολικά, και έναν σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στα νότια αυτής της επαρχίας, που βρίσκεται σε περιοχές υπό τον έλεγχο των SDF.

 To SANA αναφέρει ότι κάποιος αριθμός στρατιωτών σκοτώθηκαν από επίθεση που πραγματοποιήθηκε αυτό το πρωί από δυνάμεις της τούρκικης Κατοχής εναντίον ασφαλών ζωνών και στρατιωτικών θέσεων σε 2 προάστια σε Hassaké και Χαλέπι. Μια άλλη στρατιωτική πηγή ανέφερε στο SANA ότι ”ότι ένας αριθμός στρατιωτών σκοτώθηκε στη συνέχεια τουρκικών επιθέσεων αυτό το πρωί κατά συριακών εδαφών στα προάστια Χαλεπίου και Hassaké”.

Ο ανταποκριτής του SANA στη Hassaké σημειώνει ότι η αεροπορία της τούρκικης Κατοχής στόχευσε στρατιωτικές θέσεις στα ΝΔ του Derbassieh, στην περιφέρεια του Malikieh και στο χωριό Tall Harmel βόρεια της τοποθεσίας Abou Rasseine στο Βορρά και σκοτώθηκαν άτομα αλλά προκλήθηκαν και υλικές ζημιές σε οικίες. To SANA αρχικά έκανε λόγο για 12 νεκρούς δηλ. 6 Σύρους στρατιώτες και 6 Κούρδους μαχητές…

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα το πρωί την έναρξη της αεροπορικής επιχείρησης «Νύχι Σπαθί » στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία. Σε προφανή απάντηση, ρουκέτες από συριακό έδαφος έπληξαν τουρκικό συνοριακό πέρασμα, τραυματίζοντας τουλάχιστον τρεις , σύμφωνα με το επίσημο τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

«Τα αεροπλάνα απογειώθηκαν από τις βάσεις τους, η αεροπορική επιχείρηση ξεκίνησε», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση νωρίτερα επικαλείται δικαίωμα αυτοάμυνας και το άρθρου 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών ενώ διατείνεται ότι πολεμά την τρομοκρατία.

Το βράδυ, στο Twitter, το υπουργείο είχε δηλώσει: «H ώρα της κρίσης έφτασε…..(μεγάλα λόγια) Ήρθε η ώρα των λογαριασμών!», ενώ μίλησε για χτυπήματα ακριβείας….

Σύμφωνα με ρώσικες πηγές συριακές μονάδες εκπαιδεύτηκαν σε πυραυλικό σύστημα Iskander πλησίον Ιντλίμπ σήμερα το πρωί…

Η Τουρκία έψαχνε για καιρό ένα νομιμοποιητικό άλλοθι γι αυτή την επιχείρηση στη Β Συρία. Το βρήκε στην αμφιλεγόμενη τρομοκρατική της Πόλης…

Απεναντίας τα τουρκικά πλήγματα «δεν έχουν θύματα» στο βόρειο Ιράκ. Τουλάχιστον αυτό δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) αξιωματούχος της περιφερειακής κυβέρνησης του Κουρδιστάν του Ιράκ. «Οι Τούρκοι στόχευσαν τουλάχιστον οκτώ περιοχές όπου υπάρχουν βάσεις του PKK χωρίς να προκληθούν θύματα αμάχων», είπε, επικαλούμενος τις ορεινές περιοχές «Σινγκάλ, Ραουαντούζ, Μπραντόστ, Καντίλ, Άσος, Σοράν, Ράνια και Κάλατζι», που βρίσκονται μεταξύ του Ερμπίλ και ιρανικών συνόρων.

dimpenews.com

Back to top button