breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΡΕΑΣ, ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ, τα πάντα!!! Από την Σιγκαπούρη με… ΑΓΑΠΗ

Φτιάχνουν το μενού των ανθρώπων…

Ραγδαία αναπτύσσονται και προωθούνται σε όλον τον πλανήτη τα προϊόντα εργαστηρίου, με τους τηλέ-ειδικούς να έχουν σηκώσει μανίκια και στην Ελλάδα. Και φυσικά όλοι ξανα θα αναρωτιούνται, όπως και με τα εμβόλια COVID, για το τι έχουν μέσα τα τρόφιμα που θα κατασκευάζονται, ενώ τα ΜΜΕ ήδη λένε «ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΑ και ασφαλή». ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ!!!

Ετοιμάζεται όλο το μενού των ανθρώπων από κρέας, μέχρι λαχανικά, φρούτα, γάλα και γιαούρτι, ενώ η κρίση στα σιτηρά, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, θα φέρει σύντομα στο προσκήνιο τα εγκεκριμένα άλευρα…

Όπως μεταδίδεται, η εταιρεία ανάπτυξης βιοτεχνολογίας και τεχνολογίας τροφίμων Wilk ανακοίνωσε την επιτυχημένη ανάπτυξη ενός υβριδικού προϊόντος γιαουρτιού που παρασκευάζεται με λίπος γάλακτος κυτταρικής καλλιέργειας.

Η ισραηλινή εταιρεία μοιράστηκε ότι το νέο της γιαούρτι χρησιμοποιεί την τεχνολογία κυτταροκαλλιέργειας της Wilk για να δημιουργήσει τα «πλήρη θρεπτικά οφέλη που βρίσκονται στα πραγματικά λίπη γάλακτος».

«Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο, όχι μόνο για την Wilk, αλλά για τον ισραηλινό χώρο τεχνολογίας τροφίμων και την ευρύτερη παγκόσμια βιομηχανία», δήλωσε ο Tomer Aizen, Διευθύνων Σύμβουλος της Wilk, υπογραμίζοντας:

«Σηματοδοτεί μια σημαντική ανακάλυψη στην επίδειξη της ικανότητάς μας να παράγουμε λειτουργικά συστατικά γάλακτος καλλιέργειας κυττάρων που μπορούν να ενσωματωθούν σε μια ευρεία γκάμα γαλακτοκομικών προϊόντων και μας φέρνει πιο κοντά στην υλοποίηση του στόχου μας – να παράγουμε αυθεντικά γαλακτοκομικά προϊόντα με βιώσιμο και περιβαλλοντικά ευσυνείδητο τρόπο που θα οδηγήσει την βιομηχανία μπροστά».

ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ

Όπως μεταδίδεται:

 

Σε μερικά χρόνια, οι καταναλωτές θα δοκιμάσουν χοιρινό κρέας και ζυμαρικά που παρασκευάζονται με ανάμειξη κρέατος κυττάρων με πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης, αφού ένα εναλλακτικό νέο κέντρο καινοτομίας κρέατος άνοιξε στην Σιγκαπούρη το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Το υβριδικό κέντρο καινοτομίας κρέατος – λέγεται ότι είναι το πρώτο στον κόσμο – είναι μια σύνδεση μεταξύ της ολλανδικής εταιρείας καλλιέργειας χοιρινού κρέατος Meatable και του τοπικού κρεοπώλη με βάση τα φυτά Love Handle.  

Το υβριδικό κρέας αναφέρεται σε έναν νεότερο τύπο εναλλακτικής πρωτεΐνης όπου κρέας φυτικής προέλευσης, ζωικά κύτταρα και ακόμη και ζυμωμένα βρώσιμα μικρόβια ή φύκια αναμειγνύονται για να σχηματίσουν ένα προϊόν πρωτεΐνης σύντηξης. Αυτό απαιτεί τις βέλτιστες ιδιότητες κάθε εναλλακτικής λύσης για να βελτιώσει τη γεύση, την υφή και τη διατροφή του τελικού υβριδικού προϊόντος, δήλωσε ο κ. Ken Kuguru, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Love Handle.

«Φανταστείτε το μαρμάρινο σε μια μπριζόλα ή μια στρωμένη χοιρινή κοιλιά. Οι σημερινές επιλογές με βάση τα φυτά δεν μπορούν να δημιουργήσουν στρώματα ή ποικιλία, αλλά συνδυάζοντας φυτικές και κυτταρικές βάσεις, μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες καινοτομίες», είπε. «Το φυτικό κρέας… μερικές φορές δεν έχει την ίδια υφή κρέατος ή το διατροφικό προφίλ που αναζητούν οι καταναλωτές στο παραδοσιακό κρέας, ενώ το κρέας με βάση τα κύτταρα είναι επί του παρόντος πολύ ακριβό και δεν είναι έτοιμο να διατεθεί στο εμπόριο».

Όμως, το υβριδικό κρέας που εξετάζουν οι δύο εταιρείες διαφέρει από τα φυτικά συστατικά, τα μπαχαρικά και τα βότανα που επί του παρόντος παίζουν υποστηρικτικό ρόλο στην ολοκλήρωση των πιάτων κρέατος που καλλιεργούνται σε κύτταρα. Για παράδειγμα, οι κουκκίδες κοτόπουλου με βάση τα κύτταρα της καλιφορνέζικης εταιρείας Eat Just – που εγκρίθηκαν για πώληση στη Σιγκαπούρη το 2020 – περιλαμβάνουν περίπου 75 τοις εκατό καλλιεργημένο κοτόπουλο και 25 τοις εκατό φυτικά συστατικά που βοηθούν στην δομή του ψήγματος.

Αντί να λειτουργούν ως υποστηρικτικά ή πληρωτικά συστατικά στο κρέας με βάση τα κύτταρα, τα φυτικά τρόφιμα θα έχουν βασικό ρόλο στα υβριδικά προϊόντα.

Μέχρι το 2024, το Meatable και το Love Handle στοχεύουν να έχουν υβριδικά είδη κρέατος όπως χοιρινή κοιλιά, κεφτεδάκια, αλλαντικά και μπιφτέκια στα μενού των τοπικών εστιατορίων. Μέχρι το 2025, ελπίζουν ότι τα είδη θα φτάσουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

 

 

el.gr

Back to top button