breaking newsΔιεθνή

Ο ΠΟΛEMΟΣ ΤΕΛΕlΩΝΕl ! ! ! Οι Pωσoι πρoελαυvoυv, οι Aμερικαvoι βγαζoυv εξω τnv oυρα τoυς, και oι Eυρωπεoι ακoμn μιλoυv για κυpωσεις….

Προχωράμε σχεδόν σε όλη τη γραμμή του μετώπου και οι μονάδες μας επιχειρούν υπό πολύ δύσκολες συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των καιρικών συνθηκών” τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Nτονέτσκ, Denis Pushilin, προσθέτωντας ότι οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις μπορούν πλέον να σχηματίσουν και εφεδρείες, κάτι που θα τις βοηθήσει να ανταποκριθούν καλύτερα στις επιχειρήσεις των εχθρικών δυνάμεων….

 

Επικεφαλής Ντονέτσκ: “Oι δυνάμεις μας προελαύνουν”

Όπως σημείωσε ο επικεφαλής της Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν, στον ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-1, η Ρωσία προελαύνει σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου στη «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ».

«Προχωράμε σχεδόν σε όλη τη γραμμή του μετώπου και οι μονάδες μας εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των καιρικών συνθηκών, ωστόσο προχωρούν».

«Υπάρχουν προόδους κατά μήκος των μετώπων: στην κατεύθυνση Avdeevka, στην Maryinsky και στην κατεύθυνση Ugledar.

Οι ρωσικές δυνάμεις είναι σήμερα σε θέση να σχηματίζουν ορισμένες εφεδρείες και αυτό θα βοηθήσει σίγουρα να ανταποκριθούν σωστά και έγκαιρα σε διάφορες ενέργειες εκ μέρους του εχθρού».

Τα πλήγματα σε ουκρανικούς στόχους επηρεάζουν πολύ σοβαρά την κατάσταση στη γραμμή επαφής, μεταξύ άλλων, στερώντας από τον εχθρό τις επικοινωνίες και επιδεινώνοντας την υλικοτεχνική υποδομή».

Και συνέχισε σχολιάζοντας τα πλήγματα που επιφέρουν οι ρωσικές δυνάμεις στους Ουκρανούς:

«Πιστεύω ότι αυτά τα χτυπήματα έχουν αρχίσει να αντανακλώνται στην πρώτη γραμμή. Αυτό μπορεί να φανεί από τον εξοπλισμό – δεν μιλάω καν για τον ευρωπαϊκό, αμερικανικό εξοπλισμό, μιλάω για τη σταθερή υποστήριξη, η οποία είναι πλέον πολύ χειρότερη.

Έχει να κάνει με το γεγονός ότι με την απενεργοποίηση κάποιων περιοχών στα μετόπισθεν, φυσικά, οι επισκευαστικές βάσεις, τα εργοστάσια, τα εργαστήρια στερούνται μόνιμης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό, φυσικά, έχει το αποτέλεσμά του. Η εφοδιαστική, τα στοιχεία παρακολούθησης και επικοινωνίας κ.ο.κ. επιδεινώνονται».

Οι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις επηρεάζουν την κατάσταση στο μέτωπο: οι βάσεις επισκευής απενεργοποιούνται, η επιμελητεία των ουκρανικών δυνάμεων διακόπτεται. Δυστυχώς, οι πολίτες της Ουκρανίας, που τροφοδοτούνται από το ίδιο ενεργειακό σύστημα, υποφέρουν, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό αυξάνει την πίεση στο καθεστώς του Κιέβου στο εσωτερικό της χώρας», δήλωσε ο Pushilin στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24.

Την ίδια στιγμή, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βρίσκονται ακόμη σε τέτοια απόσταση που τους επιτρέπει να βομβαρδίζουν τις πόλεις του Ντονέτσκ όπως το ίδιο τοΝτόνετσκ, την Γκορλόβκα και την Γιασινοβατάγια.

«Δυστυχώς, δεν χρειάζεται να πούμε τώρα ότι υπάρχει μείωση του αριθμού των βομβαρδισμών», παραδέχτηκε ο Pushilin.

Προς ανακατάληψη του Novoselovskoye – Πέφτει το Vuhledar

Τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν μια επιτυχημένη επίθεση στο Novoselovskoye, που βρίσκεται μεταξύ Kupyansk και Svatovo. Οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν ήδη μέσα στον οικισμό.

Η ανακατάληψη του οικισμού θα επιτρέψει να μειωθεί η πίεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Σβάτοβο.

Ένας από τους πιο τεταμένους τομείς του μετώπου είναι η περιοχή του χωριού Spornoye. Ως αποτέλεσμα έντονων μαχών, τα κτίρια έχουν καταστραφεί. Το ρωσικό πυροβολικό επιχειρεί διαρκώς εναντίον ουκρανικών θέσεων.

Στα δυτικά, στην περιοχή του Kramatorsk και του Slavyansk, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συγκεντρώνουν δυνάμεις για τη μετέπειτα προώθηση τους στο μέτωπο. Οι Ρώσοι χτυπούν με βαρύ πυροβολικό όπως Tornado MLRS. Πριν μεταφερθούν εδώ, τα ουκρανικά στρατεύματα συγκεντρώνονται στο Χάρκοβο.

Από τη δεξιά όχθη του Δνείπερου μεταφέρονται ουκρανικές δυνάμεις προς Krasny Liman, Avdiivka και σε περιοχές κοντά στο Ντόνετσκ. Η ουκρανική διοίκηση πιστεύει ότι τα ρωσικά στρατεύματα δεν είναι σε θέση να διασχίσουν τον ποταμό και να αναπτύξουν επιθετικές ενέργειες, και ως εκ τούτου αποσύρουν σημαντικές δυνάμεις από εκεί.

Στη νότια πλευρά του Ντονμπάς, μετά την κατάληψη της Pavlovka, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας ετοιμάζονται να καταλάβουν το Vugledar, το κέντρο άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή. Τα ρωσικά πυρά καταστρέφουν μεθοδικά εχθρικά οχυρά και θέσεις διοίκησης.

Στην περιοχή του Pologov εξοντώθηκαν έως και 40 ουκρανοί δολιοφθορείς.

 

πηγη

Back to top button