Διεθνή

Ο Όσιος Γεώργιος της Δράμας. Ο Αη Γιώργης ο ταπεινός δεν έχει άλογο……

”Ο Όσιος Γεώργιος της Δράμας. Ο Άγιος των πτωχών και των πονεμένων” έτσι επιγράφεται ένα από τα βιβλία που εμπεριέχουν συναξάρι και θαύματα του. Είναι ο Θεός των πτωχών και των πονεμένων ο Θεός του σύμπαντος κόσμου…

Μπροστά στους μεγάλους Αγίους σιωπάς. Ενώπιον του Λόγου, σιωπητήριο. Μπροστά στο άπλετο φως νιώθεις το απέραντο σκοτάδι που έχεις μέσα σου. Σιωπή είναι η Προσοχή που οφείλεις στον Παντοκράτορα Λόγο.

Αυτός ο Αη Γιώργης ο ταπεινός δεν έχει άλογο, αλλά τον ζώνονταν οι άνθρωποι και τον κουβαλούσαν στην πλάτη από χωριό σε χωριό από σπίτι σε σπίτι γιατί τους ήταν απαραίτητος αν και είχε κινητικό. Αυτός ο Αη Γιώργης ο ταπεινός δεν έχει γκέμια αλλά ζωστικό. Δεν έχει γκέμια αλλά κομποσχοίνι. Δεν είναι δρακοντοκτόνος αλλά Δραμα-τοκτόνος. Ο αη Γιώργης ο ταπεινός δεν έχει άλογο δικό του αλλά δανεικό. Τον ανέβασε στη σέλα του ο ‘Αγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος και τον μετέφερε μίλια μακριά από τον τόπο του. Ο αη Γιώργης ο ταπεινός δεν έχει άλογο δικό του μικρός ξενοδούλευε έβοσκε ζωντανά. Ο αη Γιώργης ο ταπεινός δεν έχει σπηρούνια να τρέξει με ποδοβολητό και γνόφο σκόνη να σηκώσει σαν λελέκι παραπατά με δυσκολία σαν να χορεύει σε ρυθμό μυστικό μιας άλλης αρμονίας.

Ο αη Γιώργης από τον Πόντο πρώτο μπόι της Ορθοδοξίας. Ο αη Γιώργης από τη Γεωργία.

Ο αη Γιώργης ο ταπεινός.

Η μνήμη του τιμάται στις 4 Νοεμβρίου.

dimpenews.com

Back to top button