breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τώρα και οι Βρετανοί δημιούργησαν μεταλλαγμένα στελέχη Covid !

Οι επικριτές της έρευνας, που διεξήχθη από το Imperial College του Λονδίνου, την αποκάλεσαν «παραφροσύνη» και προειδοποίησαν ότι οι εργαστηριακές δοκιμές θα μπορούσαν, θεωρητικά, να εξαπολύσουν μια νέα υιική απειλή

Λίγο μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν και από την primenews (Βοστώνη και Μέριλαντ) για πειράματα με σκοπό την δημιουργία υβριδικών τύπων κορωνοϊού σε εργαστήρια, νέα στοιχεία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για παρόμοια πειράματα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την Dailymail: 

Βρετανοί επιστήμονες δημιούργησαν μεταλλαγμένα στελέχη Covid σε εργαστηριακά πειράματα “υψηλού κινδύνου και χαμηλού οφέλους”: Η ομάδα που συνδέεται με το SAGE, δέχεται πυρά εν μέσω εκκλήσεων για περισσότερη ρύθμιση της αμφιλεγόμενης έρευνας “κέρδος της λειτουργίας

Τα χάμστερ μολύνθηκαν με μεταλλαγμένους ιούς, μείγματα του αρχικού στελέχους Wuhan και τμημάτων των Omicron ή Delta.

Είκοσι επιστήμονες συμμετείχαν στο έργο, μεταξύ των οποίων και ένας που συμμετέχει, στην κυβερνητική συμβουλευτική ομάδα SAGE.

Η αποκάλυψή μας έρχεται εν μέσω του συνεχιζόμενου σάλου για παρόμοια πειράματα του Covid στις ΗΠΑ, στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.

Βρετανοί επιστήμονες δημιούργησαν σκόπιμα υβριδικά στελέχη του Covid, σε επικίνδυνα πειράματα που κρίθηκαν ότι είναι σαν να “παίζεις με τη φωτιά”, μπορεί να αποκαλύψει η MailOnline.

Οι επικριτές της έρευνας, που διεξήχθη από το Imperial College του Λονδίνου, την αποκάλεσαν “παραφροσύνη” και προειδοποίησαν ότι οι εργαστηριακές δοκιμές θα μπορούσαν, θεωρητικά, να εξαπολύσουν μια νέα υιική απειλή. Στο έργο συμμετείχαν είκοσι επιστήμονες, μεταξύ των οποίων και ένας που συμμετέχει στην κυβερνητική συμβουλευτική ομάδα SAGE.

Αλλά το πανεπιστήμιο επιμένει ότι η μελέτη, που χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από τους φορολογούμενους, ακολούθησε τους βρετανικούς κανονισμούς και ήταν απολύτως ασφαλής.

Η αποκάλυψή μας έρχεται εν μέσω του συνεχιζόμενου σάλου για παρόμοια πειράματα στις ΗΠΑ, όπου οι αρχές έχουν προτείνει την καταστολή της έρευνας για τη χειραγώγηση των ιών.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η DailyMail.com, η αντίστοιχη αμερικανική έκδοση της MailOnline, αποκάλυψε ότι ακαδημαϊκοί στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης συνδύασαν διαφορετικά μέρη του Omicron και του αρχικού στελέχους Wuhan Covid.

Σε μια δοκιμή που μοιάζει τρομακτικά με εκείνη του προγράμματος της Βοστώνης, οι ερευνητές του Imperial μόλυναν χάμστερ με δύο υβρίδια χίμαιρας Covid, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο στις 13 Μαΐου. Πραγματοποιήθηκε σε ένα εργαστήριο βιοασφάλειας επιπέδου 3, το οποίο απαιτεί να σφραγίζονται οι πόρτες και οι εργαζόμενοι να φορούν στολές κινδύνου.

Η μελέτη του Imperial χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από την κυβέρνηση, μέσω ενός παρακλαδιού ενός οργανισμού που ονομάζεται UK Research and Innovation.

Οι επικριτές λένε ότι αυτό συνδύαζε την υψηλότερη θανατηφόρα δράση της προγονικής εκδοχής του SARS-CoV-2, η οποία πυροδότησε την πανδημία στις αρχές του 2020, με την ακραία μεταδοτικότητα του ηπιότερου στελέχους Omicron. Το Omicron λέγεται ότι είναι τόσο μεταδοτικό όσο και η ιλαρά, αν και ο ισχυρισμός αυτός αμφισβητείται.

Ο υβριδικός ιός που δημιούργησαν σκότωσε το 80% των μολυσμένων ποντικιών

Το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης υπερασπίστηκε την έρευνά του, λέγοντας ότι αποδείχθηκε λιγότερο θανατηφόρος από τον τύπο Wuhan από μόνος του.

Αρνήθηκε σθεναρά ότι τα πειράματα θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως “κέρδος λειτουργίας”, ένα αμφιλεγόμενο επιστημονικό πεδίο στο οποίο οι ιολόγοι χειρίζονται σκόπιμα παθογόνους οργανισμούς για να τους κάνουν πιο μολυσματικούς ή θανατηφόρους, ώστε να προετοιμαστούν για μελλοντικές πανδημίες – επιτρέποντάς τους να αναπτύξουν εμβόλια και θεραπείες σε περίπτωση που οι ασθένειες εξελιχθούν φυσικά και γίνουν πιο επικίνδυνες.

Πηγή: Dailymail

Back to top button