breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νέα βόμβα από τη Daily Mail αποκαλύπτει το ρόλο κορυφαίων Βρετανών επιστημόνων στη συγκάλυψη της εργαστηριακής προέλευσης του ιού COVID-19

 

Νέα βόμβα από την Daily Mail και τον δημοσιογράφο Ian Birrell. Ο Birrel διετέλεσε αρθρογράφος σε πολλές εφημερίδες και αναπληρωτής αρχισυντάκτης του The Independent.

Πάμε να δούμε το νέο του ρεπορτάζ για τη συγκάλυψη της προέλευσης του ιού COVID-19 αλλά και τον ρόλο του Έλληνα καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα (και της ομάδας του) στη συγκάλυψη της προέλευσης του ιού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Birrell ο κορυφαίος Βρετανός επιστήμονας Sir Jeremy Farrar, επικεφαλής του Wellcome Trust, που απέρριψε δημόσια τη θεωρία διαρροής εργαστηρίου Covid, σε ανταλλαγή email με συναδέλφους του αλλά και με τον Fauci δήλωνε ότι ο ίδιος ήταν 50% υπέρ της εργαστηριακής προέλευσης του ιού.

Τα  μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δείχνουν επίσης ότι ο διαβόητος Anthony Fauci αρχικά ανησυχούσε από το ασυνήθιστο χαρακτηριστικό του κορωνοϊού και συμβούλεψε τους συναδέλφους ότι ίσως χρειαστεί να ενημερώσουν το FBI και την MI5. Στη συνέχεια τόσο ο Fauci όσο και ο Farrar έκαναν κωλωτούμπα και συμμετείχαν στην επιχείρηση συγκάλυψης της εργαστηριακής προέλευσης του ιού.

Sir Jeremy Farrar's damning indictment, sent to two leading scientists in the United States, shows that the head of the Wellcome Trust admitted to fears the new virus emerging in China might have been tied to research ¿ even as he coordinated an influential paper dismissing 'any type of laboratory-based scenario'. Pictured: Jeremy Farrar

Ο κορυφαίος Βρετανός επιστήμονας που έπαιξε κεντρικό ρόλο στη συντριβή των προτάσεων ότι ο Covid θα μπορούσε να προέρχεται από ένα εργαστήριο καταδίκασε ιδιωτικά έδειχνε ανήσυχος για το γεγονός ότι ο ιός θα μπορούσε να είχε προέλθει από ένα εργαστήριο της Wuhan.

Το καταδικαστικό κατηγορητήριο του Sir Jeremy Farrar, που στάλθηκε σε δύο κορυφαίους επιστήμονες στις Ηνωμένες Πολιτείες, δείχνει ότι ο επικεφαλής του Wellcome Trust παραδέχτηκε ότι φοβάται ότι ο νέος ιός που αναδύεται στην Κίνα μπορεί να είχε συνδεθεί με την έρευνα gain of function.

Τα email που κυκλοφόρησαν βάσει των κανόνων για την Ελευθερία της Πληροφορίας αποκαλύπτουν επίσης ότι ο τότε επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Anthony Fauci, ανησυχούσε τόσο πολύ από ένα ασυνήθιστο χαρακτηριστικό που εντοπίστηκε στον κορωνοϊό ώστε ενημέρωσε τους συναδέλφους του ότι ίσως χρειαστεί να ενημερώσουν το FBI και την MI5!

Τόσο κραυγαλέα ήταν τα εργαστηριακά χαρακτηριστικά του ιού!

Ο Bob Seely, βουλευτής των Τόρις και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων των Commons, δήλωσε: «Είναι απογοητευτικό και ανησυχητικό το γεγονός ότι επιστήμονες με επιρροή φαίνεται να είχαν ιδιωτικές ανησυχίες σχετικά με την πιθανότητα εμφάνισης της πανδημίας από ένα εργαστήριο, παρόλο που αρνήθηκαν δημόσια τέτοιες ιδέες.

«Ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα που προέκυψαν από αυτό το θλιβερό έπος ήταν ο ρόλος των υψηλόβαθμων στελεχών της επιστήμης που έσπευσαν να σφραγίσουν κάθε αμφισβήτηση της προέλευσης ή της ανοιχτής αίσθησης διαφάνειας. Προκαλεί πεποίθηση τι έχει συμβεί.»


Οι τελευταίες αποκαλύψεις τροφοδοτούν τις ανησυχίες ότι το επιστημονικό κατεστημένο συνεννοήθηκε για να καταπνίξει τις υποδείξεις ότι το Sars-CoV-2 –ο ιός που προκαλεί το Covid-19– μπορεί να προέκυψε από έρευνα αιχμής που βοήθησαν οι ΗΠΑ χρηματοδοτώντας τα πειράματα της Κίνας.

Οι συζητήσεις μέσω email πραγματοποιήθηκαν μεταξύ μιας ελίτ ομάδας επιστημόνων που συγκεντρώθηκαν από τους Fauci και Farrar, αφού τα μέσα ενημέρωσης άρχισαν να διερευνούν την έρευνα για κοροναϊούς νυχτερίδων στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan, όπου οι επιστήμονες συμμετείχαν σε πειράματα «gain of function» που μπορούν να ενισχύσουν τη μολυσματικότητα. Τέτοιες εργασίες απαγορεύτηκαν για τρία χρόνια στις ΗΠΑ εν μέσω φόβων ότι θα μπορούσαν να πυροδοτήσει μια πανδημία.

Παρόλο που το γαλλικής κατασκευής εργαστήριο της Wuhan ήταν το πρώτο στην Κίνα με μέγιστη άδεια βιοασφάλειας, η ομάδα ειδικών επιβεβαίωσε ότι οι ερευνητές εκεί πραγματοποίησαν επικίνδυνα πειράματα υπό συνθήκες «BSL-2» με πρωτόκολλα ασφάλειας πολύ χαμηλότερου επιπέδου.

Το έργο τους περιελάμβανε τη μεταφορά ιών σε ποντίκια που είχαν σχεδιαστεί για να περιέχουν την ανθρώπινη εκδοχή μιας πρωτεΐνης υποδοχέα σε κυτταρικές επιφάνειες που χρησιμοποιούν ορισμένοι κοροναϊοί για να μολύνουν το σώμα μας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Fauci αφού οργάνωσε μία τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν αρκετοί κορυφαίοι επιστήμονες ανάμεσά του ο Sir Patrick Vallance, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της Βρετανίας και ο Sir Jeremy Farrar, το δημόσιο αφήγημα ξαφνικά άλλαξε!

Ο Farrar παραδέχτηκε αργότερα ότι συντόνισε μια ισχυρή δήλωση από πέντε ειδικούς, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων από τους συμμετέχοντες, που δημοσιεύτηκε από το Nature Medicine. «Η εγγύς προέλευση του SARS-CoV-2» δήλωσε σταθερά ότι οι συγγραφείς «δεν πιστεύουν ότι κανένα είδος εργαστηριακού σεναρίου είναι εύλογο».

Ωστόσο, έχει προκύψει ότι ακόμη και ο κύριος συγγραφέας, ο Farrar, φοβόταν ότι ορισμένα χαρακτηριστικά του ιού έμοιαζαν δυνητικά κατασκευασμένα. Τώρα, αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δείχνουν ότι ακόμη και όταν οι επιστήμονες μοιράστηκαν τα πρώτα προσχέδια αυτού του άρθρου, κάποιοι εξακολουθούσαν να φοβούνται μια εργαστηριακή σύνδεση.

Ο Farrar, ο οποίος “χτένισε” τη δήλωση, είπε ότι «μάλλον» απέκλεισαν το ενδεχόμενο εσκεμμένης μηχανικής του ιού, αλλά ότι ο Eddie Holmes, ένας Αυστραλός ιολόγος, ήταν «60:40 υπέρ της εργαστηριακής προέλευσης» και ο ίδιος 50:50.

Οι συζητήσεις δείχνουν ότι ο Fauci ήταν τόσο ανήσυχος από ένα χαρακτηριστικό του SARS-CoV-2 που ονομάζεται «θέση διάσπασης φουρίνης» – το οποίο επιτρέπει πιο αποτελεσματική είσοδο στα ανθρώπινα κύτταρα και δεν βρίσκεται σε παρόμοιους τύπους κοροναϊού – που προειδοποίησε την ομάδα ότι μπορεί να χρειαστεί να ενημερώσει το FBI και την MI5.

Είναι κατανοητό ότι ο Vallance ενημέρωσε τις υπηρεσίες πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου για τις ανησυχίες τους.

Ο Farrar και δύο συνάδελφοι του Wellcome Trust ενώθηκαν με άλλους 24 υπογράφοντες σε μια άλλη βασική δήλωση στο ιατρικό περιοδικό Lancet που καταδίκαζε «θεωρίες συνωμοσίας που υποδηλώνουν ότι ο Covid-19 δεν έχει φυσική προέλευση». Αργότερα ανακαλύφθηκε ότι η συγκεκριμένη δήλωση οργανώθηκε κρυφά από τον Peter Daszak, ο οποίος πέρασε χρόνια δουλεύοντας με την φίλη του Shi Zhengli, τη διαβόητη Κινέζα «Batwoman» στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan.

Kι εδώ εμπλέκεται ο Έλληνας καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και η παρέα του. Ενώ όπως διαβάσατε στο ρεπορτάζ της Daily Mail ακόμη και ο Fauci διέκρινε-αρχικά-εργαστηριακά χαρακτηριστικά στον ιό COVID o καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας από την Αθήνα και μάλιστα μόλις τον Ιανουάριο του 2020 εκπόνησε μελέτη σύμφωνα με την οποία ο ιός COVID ήταν φυσικής προέλευσης.

Τη μελέτη των Τσιόδρα, Μαγιορκίνη (ναι πριν γίνει κι αυτός διάσημος), Παρασκευή, Κωστάκη, Παναγιωτακόπουλου χρησιμοποίησε μαζί με άλλες εφτά αντίστοιχες ο Peter Daszak ως παραπομπή στην πληρωμένη επιστολή του στο The Lancet με την οποία επιχείρησε να εξοβελίσει κάθε αναφορά στην εργαστηριακή φύση του ιού!

Δύο χρόνια τώρα ο και θιασώτης των εμβολίων Έλληνας Τσάρος του COVID-19 o οποίος όπως όλα δείχνουν παρέσυρε τον Έλληνα πρωθυπουργό σε επιλογές όπως τα σκληρά lockdowns και οι εμβολιασμοί με τα εμβόλια mRNA αρνείται να μιλήσει για την πρεμούρα που είχε να συντάξει τη σχετική μελέτη για την προέλευση του ιού μόλις τον Ιανουάριο του 2020 και πως αυτή η μελέτη του καθηγητή βρέθηκε στα χέρια του Peter Daszak.

Παρασκευής, Κωστάκη, Μαγιορκίνης. Δεν μπορούσαν να κρύψουν την επιστημονική σιγουριά τους για τη φυσική προέλευση του ιού και συνυπέγραψαν από κοινού με τον Τσιόδρα μελέτη που βρέθηκε στα χέρια του Peter Daszak ο οποίος την συμπεριέλαβε στη επιστολή του στο The Lancet με την οποία επεχείρησε να εξοστρακίσει κάθε αναφορά στα εργαστηριακά χαρακτηριστικά του ιού

primenews.press

Back to top button