breaking newsΔιεθνή

Σέρβoς μισθoφoρoς Τσέτvικ με τoυς Pωσoυς και Aλβαvoς Κoσoβαρoς με τoυς Oυκραvoυς…ΑΚOYΣΤΕ TOΥΣ !

Σέρβος μισθοφόρος Τσέτνικ : “Αυτός είναι ένας πόλεμος πυροβολικού, βλημάτων υψηλής ακρίβειας και drone…

Ο Σέρβος μισθοφόρος Μπράτισλαβ Ζίβκοβιτς, μίλησε σε ρωσικό ΜΜΕ για τον πόλεμο αυτήν την περίοδο στην Ανατολική Ουκρανία, από την πλευρά του ρωσικού στρατού στο πλευρό του οποίου πολεμάει, αποκαλύπτοντας πολλά και σημαντικά, την ίδια στιγμή που Αλβανός μισθοφόρος κάνει το ίδιο πολεμώντας στο πλευρό των Ουκρανών.

Απάντηση: “Αυτός είναι ο πόλεμος μου, ο πόλεμος του λαού μου, η πατρίδα μου. Είμαι κοντά στον λαό της Ρωσίας και είναι καθήκον μου να πάρω τα όπλα όταν ήρθε ο δεξιός τομέας ξανά στη γη μου.

Ο σερβικός λαός, ξέρει τι είναι να ζεις κάτω από τον ζυγό της κατοχής, αλλά οι Σέρβοι ήταν πάντα ο πιο απείθαρχος λαός στην Ευρώπη, μπορούσαν να μας κατακτήσουν, αλλά δεν μπορούσαν να μας υποτάξουν και να μας κάνουν σκλάβους.

Μου έχει γίνει από καιρό πρόταση να αποκτήσω ρωσική υπηκοότητα, αλλά είναι θέμα αρχής.

Το 2014, ήρθα στο Ντονμπάς όχι για να πάρω ρωσικό διαβατήριο, αλλά για να βοηθήσω τον ρωσικό λαό στον αγώνα του ενάντια στον νεοφασισμό.

Και τότε αποφάσισα μόνος μου ότι θα λάβω ρωσικό διαβατήριο μόνο όταν το Ντονμπάς γίνει μέρος της Ρωσίας. Δόξα τω Θεώ έγινε. Γιατί είμαι εδώ;

Πρώτον, ο ρωσικός και ο σερβικός λαός έχουν μια μακροχρόνια φιλία, σφραγισμένη εδώ και αιώνες με αίμα, ενώ πολλοί Σέρβοι ζούσαν στην επικράτεια του Ντονμπάς ή της Νέας Ρωσίας από τον 18ο αιώνα, αλλά αναγκάστηκαν να φύγουν λόγω της καταπίεσης των Τούρκων.

Οι Σέρβοι από τότε υπηρέτησαν πιστά τη Ρωσική Αυτοκρατορία.

Πάνω από 60 σύγχρονοι οικισμοί ιδρύθηκαν από τους Σέρβους στην επικράτεια της Νέας Ρωσίας (Νοβορόσια). Το γνωρίζω πολύ καλά, γιατί έχω αποφοιτήσει από την Ιστορική Σχολή του Εθνικού Πανεπιστημίου του Ντονιέτσκ.

Δεύτερον, αυτό είναι το σπίτι μου, ζω κοντά στο Ντονιέτσκ στην πόλη Gorlovka εδώ και πολύ καιρό, αγαπώ πραγματικά αυτή την όμορφη πόλη, τους καταπληκτικούς ανθρώπους της.

Τρίτον, είμαι απλώς ένας άνθρωπος που πρέπει να προστατεύει τη γη του, τους ηλικιωμένους και τα παιδιά του.

Ως εκ τούτου, όταν ξεκίνησε ο πόλεμος για την προστασία του λαού του Ντονμπάς τον Φεβρουάριο του 2022, μάζεψα αμέσως όλα τα στρατιωτικά μου έγγραφα και πήγα στο στρατιωτικό γραφείο ως εθελοντής.

Έπρεπε όμως να περιμένω λίγο, αφού η μονάδα εφόδου μου μόλις σχηματιζόταν, έγινα διοικητής διμοιρίας στην 3η ταξιαρχία της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Ντονμπάς.Μπήκαμε στη μάχη κάτω από τρομερά δύσκολες συνθήκες.

Οι ομάδες εφόδου είναι οι πρώτες που χτυπούν τον εχθρό. Αυτοί είναι στρατιώτες έχουν ατσάλινη θέληση.

Συχνά πηγαίνουμε σε μια επίθεση και δεν ξέρουμε τι μας περιμένει εκεί, ποιες εχθρικές μονάδες βρίσκονται μπροστά μας, τον αριθμό τους, απλώς περπατάς στο άγνωστο, με μοναδικό στόχο την νίκη.

Είμαι διοικητής και αξιωματικός τώρα, έχω τον βαθμό του λοχαγού, αλλά ποτέ δεν κρύφτηκα πίσω από την πλάτη των στρατιωτών μου, πάντα ήμουν δίπλα τους και μπροστά τους.

Πήγα σε αναγνωρίσεις πολλές φορές και μαζί με τους μαχητές μου και εκτέλεσα πολλές σύνθετες αποστολές.

Η ανώτερη διοίκηση συχνά θύμωνε μαζί μου εξαιτίας του τρόπου δράσης μου.

Πολλοί Ρώσοι  αξιωματικοί δεν καταλάβαιναν γιατί το έκανα αυτό, και γιατί έπαιρνα ρίσκα ενώ άλλοι δεν το έκαναν.

Αλλά δεν με έμαθαν έτσι. Άλλωστε, είμαι και ο διοικητής των Σέρβων Τσέτνικ, και ο οπλαρχηγός των Κοζάκων.

Είμαι υποχρεωμένος να μοιραστώ τη μοίρα των μαχητών μου, να γίνω πρότυπο για αυτούς”.

Ερώτηση: Αυτός ο πόλεμος είναι πολύ διαφορετικός από αυτούς που έχετε ήδη περάσει; (έχει συμμετάσχει σε πέντε πολέμους στη ζωή του, ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ο έκτος του πόλεμος)

Απάντηση: “Ναι, αυτός είναι ένας τελείως διαφορετικός πόλεμος. Αυτός είναι ένας πόλεμος πυροβολικού, βλημάτων υψηλής ακρίβειας και drones.

Οι συγκρούσεις σώμα με σώμα του πεζικού δεν είναι πλέον τόσο συχνές, ναι, πρόκειται για έναν τελείως διαφορετικό πόλεμο.

Τώρα ο χειριστής του drone μπορεί να προκαλέσει περισσότερη ζημιά στον εχθρό από έναν ελεύθερο σκοπευτή και να μάθει περισσότερα από μια ομάδα αναγνώρισης.

Τώρα, λόγω των drones, κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής ούτε 10 χιλιόμετρα πίσω από την πρώτη γραμμή.

Φυσικά, η χρήση των drones  αυξάνει τις απώλειες μεταξύ του προσωπικού”.

Ερώτηση: Πώς αξιολογείτε τα τελευταία γεγονότα στο μέτωπο;

Απάντηση: “Ρωτάς για την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την Χερσώνα;

Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι το αντιλήφθηκαν ως τραγωδία, ακόμη και ως προδοσία. Αλλά εγώ το είδα από την θετική πλευρά.

Ήταν απαραίτητο να γίνει για να αισθανθούμε τον συντονισμό των ενεργειών μεταξύ των στρατευμάτων, τα οποία, μέχρι πρόσφατα, ενεργούσαν ανεξάρτητα. Με την έλευση του Πτεράρχου Surovikin, η ρωσική στρατιωτική μηχανή άρχισε να λειτουργεί πιο ομαλά.

Τελειώνω λέγοντας ότι «η Κριμαία είναι Ρωσία, η Αλάσκα είναι Ρωσία, εκτός από το Κόσοβο. Το Κόσοβο είναι Σερβία!”, κατέληξε ο ίδιος.

Κοσοβάρος Αλβανός στην Ουκρανία έναντι και των Σέρβων μισθοφόρων

Ο Κοσοβάρος μισθοφόρος που πολεμάει στην Ουκρανία, Αρμέντι, συνεχάρη τους Αλβανούς για την ημέρα της ανεξαρτησίας της Αλβανίας την 28η Νοεμβρίου.

Ο Αρμέντι, ο οποίος πολεμάει εδώ και καιρό στην Ουκρανία, είπε ότι αυτός είναι ο πρώτος του πόλεμος για αυτόν και ότι πήγε εκεί από τη Γερμανία, όπου μένει χρόνια.

Ο Κοσοβάρος δεν είναι ο μόνος που είναι στην Ουκρανία,αφού υπάρχουν φωτογραφίες με μέλη της αποκαλούμενης «Αλβανικής Λεγεώνας» που εντάχθηκαν σε ομάδα ξένων μισθοφόρων στην Ουκρανία, αναφέρουν πηγές σε κοινωνικά δίκτυα.

Υπάρχουν μισθοφόροι από το Κοσσυφοπέδιο, την Αλβανία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη που έχουν μεταφερθεί στο Ντονμπάς και προκειμένου να συμβάλλουν στις μάχες.

Το πρόβλημα στην συγκεκριμένη δράση εντοπίζεται στην μεταφορά του πολέμου στα Βαλκάνια, αφού όλοι αυτοί γυρίζοντας πίσω στις χώρες τους, θα προετοιμαστούν για τον Τρίτο γύρο ενός βαλκανικού πολέμου, ( 1995 πρώτος γύρος και 1999 δεύτερος γύρος).

Εκτιμάται ότι  πραγματικά η “φωτιά” στην Ουκρανία, πολύ πιθανό να μεταδοθεί στα Βαλκάνια ( Κοσσυφοπέδιο-Βοσνία) με μια τρομερή πολεμική σύγκρουση που θα “πιαστεί πάνω” από τα ελληνικά βόρεια σύνορα, και αυτό απασχολεί την χώρα μας, που δεν θέλει να ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο.

 

πηγη

Back to top button