breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σύντομα και στην Ελλάδα… Στη Νέα Υόρκη ανεγείρουν σε μια νύχτα χιλιάδες γιγάντιους γκρίζους πύργους 5G!

 

Η Νέα Υόρκη κατακλύζεται από τεράστιους, αντιαισθητικούς πύργους 5G και παρά τις προσπάθειές τους να φαίνονται φουτουριστικοί, πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν παρά να παρατηρήσουν πόσο ενοχλητικοί έχουν γίνει στις προσθήκες στους δρόμους της πόλης.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη αναφορά των New York Times , οι στήλες είναι γκρι και έγχρωμες και έχουν ύψος περίπου 32 πόδια, με μερικές από αυτές να μοιάζουν με τριώροφα κτίρια. Εμφανίζονται επίσης ξαφνικά χωρις καθόλου ειδοποίηση ακόμα και κατα την διάρκεια της νύχτας.

Στη συνοικία Μπέντφορντ-Στουιβέσαντ του Μπρούκλιν, ένας ιδιοκτήτης καταστήματος δήλωσε: «Ήμασταν σοκαρισμένοι γιατί δεν είχαμε ιδέα τι ήταν». Ο ιδιοκτήτης του Stripper Stain & Supplies Marion Little ισχυρίζεται ότι οι πελάτες και οι γείτονές του αναστατώθηκαν όταν ξαφνικά είδαν έναν τέτοιο πύργο.

Είπε στους New York Times: «Μου έστελναν email, με έπαιρναν τηλέφωνο τα Σαββατοκύριακα και με έστελναν στο Facebook, όπως “τι είναι αυτό;” και απαντούσα, «Δεν έχω ιδέα».

«Δεν ήμουν καν σίγουρος τι ήταν», είπε ένας άλλος κάτοικος στους  Times  για έναν πύργο που αναδύθηκε στη γειτονιά του. «Τα λεωφορεία στρίβουν εδώ. Θα είναι εύκολο να χτυπήσεις αυτό το πράγμα», είπε για την τοποθέτηση του πύργου σε μια στάση λεωφορείου Β26.

«Ποτέ δεν έχω ακούσει ούτε μία αναφορά για κατοίκους που ζητούν να τοποθετηθεί έστω ένας πύργος εκεί που ζούμε», είπε ο σύνδεσμος των Δημοκρατικών για την 57η Συνοικιακή Περιφέρεια στο Φορτ Γκριν Ρενέ Κόλυμορ. Πριν έρθει αυτός ο πύργος, είχα καλή εξυπηρέτηση και ταχύτητες στο διαδίκτυο, γιατί συνέβη όλο αυτό;

Ενώ έλειπε, η Τσέλσι Φόρμικα, κάτοικος του Upper East Side, έλαβε μια κλήση από τον σύζυγό της που την ενημέρωσε για το συμβάν τρομαγμένος: «Είπε: «έβαλαν κάτι τεράστιο έξω από το παράθυρό μας. Απλώς ξαπλώνω εδώ στον καναπέ, το κοιτάζω κι αναρωτιέμαι τι είναι».

Σοκαρίστηκε όταν επέστρεψε στο σπίτι: « Θεέ μου, τρόμαξα. Είναι τεράστιο. Είναι τόσο μεγάλο.”

Σύμφωνα με μια συμφωνία, η CityBridge και η LinkNYC θα εγκαταστήσουν 2.000 από τους πύργους στη Νέα Υόρκη. Πολλοί από τους παλιούς πύργους δικτύων έχουν αντικατασταθεί από νέους. Οι πύργοι δεν έχουν ακόμη τεθεί σε λειτουργία.

Σύμφωνα με το άρθρο, περισσότεροι πύργοι θα κατασκευαστούν στην κορυφή των λαμπτήρων και των φωτεινών σηματοδοτών.

Σύμφωνα με τους Times, το 90% των νέων πύργων θα βρίσκονται «πάνω από την 96η οδό στο Μανχάταν και σε γειτονιές στο Μπρονξ, το Μπρούκλιν, το Κουίνς και το Στέιτεν Άιλαντ που τυχαίνει να είναι και οι φτωχότερες..». 

Θα προσφέρουν στους κατοίκους κάποια δωρεάν χρήση και Wi-Fi ψηφιακές κλήσεις. Επιπλέον, εταιρείες όπως η AT&T και η Verizon θα έχουν πρόσβαση στους πύργους για να συμπληρώσουν την υπάρχουσα υποδομή.

Ανησυχία για την υγεία των ανθρώπων

Το 5G έχει προκαλέσει την ανησυχία πολλών ανθρώπων, κυρίως επειδή βασίζεται σε κύματα χιλιοστού για να λειτουργήσει. 

Το χιλιοστό μήκος κύματος, ή mmWave, εμπίπτει στη ζώνη εξαιρετικά υψηλής συχνότητας του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, η οποία έχει μήκη κύματος μεταξύ 30 και 300 gigahertz (GHz). 

Το mmWave μπορεί να δημιουργήσει ένα εστιασμένο σήμα “δέσμης μολυβιών” σε οποιαδήποτε συσκευή στόχο, διεισδύοντας στα ρούχα και προκαλώντας έντονο πόνο.

Με αυτό το είδος τεχνολογίας, δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι το mmWave θα χρησιμοποιηθεί μόνο για επικοινωνίες, δεν νοιάζονται για να έχουμε γρήγορες ταχύτητες στο διαδίκτυο, ήδη οι ταχύτητες με το 4G είναι αρκετές.

Ο στρατός χρειάζεται το 5G και τα mmWave για όπλικά συστήματα, μάλιστα ανέπτυξε ένα νέο όπλο, που ονομάζεται Active Denial System (ADS), χρησιμοποιώντας mmWave .

Σχετικό: Pandora Project: O έλεγχος του μυαλού με ακτινοβολία μικροκυμάτων υπάρχει απο το 1950 – Μπορεί το 5G να είναι μια τέτοια τεχνολογία;

Θα μπορούσε ακόμα να χρησιμοποιηθεί απο τον στρατό ή την αστυνομία για να καταστείλει τα πλήθη

Το ADS είναι ένα μη θανατηφόρο, κατευθυνόμενης ενέργειας όπλο που αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Εργαστήριο της Πολεμικής Αεροπορίας και το Κοινό Πρόγραμμα Μη Φονικών Όπλων του Υπουργείου Άμυνας (JNLWP). 

Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί απο την τεχνολογία 5G, ώστε να απωθήσει εχθρικά στρατεύματα, να διαλύσει εχθρικά πλήθη, να καταστείλει τη δραστηριότητα των ελεύθερων σκοπευτών και να δημιουργήσει ένα αμυντικό φράγμα.

Το όπλο λειτουργεί πυροδοτώντας εκρήξεις ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας σε συχνότητα 95 GHz, η οποία εμπίπτει καλά στο φάσμα mmWave. Διεισδύει στα ρούχα και εισέρχεται στο δέρμα σε βάθος εξήντα τέταρτου της ίντσας, προκαλώντας μια συντριπτική αίσθηση καψίματος. 

Όταν ένας ανθρώπινος στόχος χτυπηθεί με μια δέσμη του ADS, το άτομο θα αναγκαστεί να απομακρυνθεί γιατί θα νιώσει μια φρικτή ζέστη στο δέρμα.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές του ADS, το ADS μπορεί να προκαλέσει αίσθημα καψίματος στο δέρμα ατόμων που στέκονται σε απόσταση έως και 700 γιάρδες (640 μέτρα), χωρίς να τα κάψει πραγματικά.

«Είναι μια αίσθηση που προκαλείται από τη θερμότητα. Βγαίνετε έξω από τη δέσμη και ο πόνος φεύγει. Δεν υπάρχουν μόνιμα αποτελέσματα», είπε ο τότε Διευθυντής του JNLWP George P. Fenton το 2001, όταν το όπλο ήταν ακόμη υπό ανάπτυξη.

Δεν είναι ασφαλές για την υγεία

Ενώ το ADS διαφημίζεται ως μη θανατηφόρο, η τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να είναι θανατηφόρα εάν η έκθεση σε αυτό διατηρηθεί και παραταθεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια που απαιτείται για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα απώθησης.

Όταν το όπλο ήταν ακόμη υπό ανάπτυξη, υπήρχαν ήδη πολλοί σκεπτικιστές που δεν αποδέχονταν αρκετά τους ισχυρισμούς ασφαλείας του στρατού.

Το 2001, ο πολιτικός σχολιαστής και πρώην στρατιώτης του αμερικανικού στρατού William M. Arkin συνέκρινε το ADS με ένα «υψηλής ισχύος όπλο μικροκυμάτων κατά προσωπικού». 

Ο Arkin, ο οποίος ήταν σύμβουλος του Γραφείου του Υπουργού Άμυνας και της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, υπογράμμισε την ανάγκη για περισσότερες μελέτες, ειδικά σχετικά με τις επιπτώσεις του ADS σε παιδιά, έγκυες γυναίκες και ηλικιωμένους.

Πρόσθεσε ότι οι προηγούμενες προσπάθειες του Πενταγώνου να αναπτύξει μη φονικά όπλα είχαν συχνά οδηγήσει σε καταστροφικά αποτελέσματα. Τα λέιζερ, για παράδειγμα, κάποτε θεωρούνταν ευρέως το εργαλείο διατήρησης της ειρήνης του μέλλοντος έως ότου αποδείχθηκαν ικανά να τυφλώνουν τους ανθρώπους.

Ενώ η έρευνα σχετικά με τις επιβλαβείς επιπτώσεις του είναι ακόμα σε εξέλιξη, Αυτοί που διαφωνούν από την πλευρά τους δεν έχουν καταλήξει σε τίποτα πειστικό σχετικά με το γιατί είναι ασφαλές. 

Αυτό που είναι ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το 5G απαιτεί την εγκατάσταση ενός σταθμού βάσης κάθε μερικές εκατοντάδες μέτρα. 

Αυτή η πυκνότητα δικτύου σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα εκτίθενται στο mmWave σχεδόν όλο το εικοσιτετράωρο, θέτοντάς τους σε κίνδυνο των συνεπειών της έκθεσης σε mmWave που δεν έχουν ακόμη αποκαλύψει οι επιστήμονες.

Περνώντας κοντα απο μια κεραία 5G η ακτινοβολία χτυπάει κόκκινο

Περνώντας κοντα απο μια κεραία 5G η ακτινοβολία χτυπάει κόκκινο

 

Πηγή

Back to top button