breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΔιεθνή

10 Λόγοι Για Να Αμφισβητήσουμε Το Αφήγημα “Πούτιν Εναντίον Νταβός”??

Μετάφραση: Απολλόδωρος

13 Μαρτίου 2022, Ryan Matters Διαβάστε το εδώ

 

Η πρόσφατη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει συγκεντρώσει μεγάλη προσοχή τόσο από τα κυρίαρχα όσο και από τα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης.

Υπάρχουν πολλές θεωρίες που κυκλοφορούν σχετικά με το τι πραγματικά συμβαίνει, τον πραγματικό λόγο πίσω από την εισβολή και τα αληθινά κίνητρα και τις συμμαχίες του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν. Ανάμεσα σε αυτό το μπερδεμένο χάος ισχυρισμών, κακοσχεδιασμένων απόψεων και εντελώς λανθασμένων υποθέσεων υπάρχει μια συγκεκριμένη θεωρία που έχει κερδίσει έδαφος στους κύκλους των alt media, και αυτή είναι η ιδέα ότι ο Πούτιν είναι κάποιου είδους σωτήρας και ότι οι κινήσεις του στην Ουκρανία αποτελούν επίθεση εναντίον της δυτικής, παγκοσμιοποιητικής ελίτ

Όταν είδα για πρώτη φορά αυτόν τον ισχυρισμό να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, η άμεση σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό ήταν ότι πρέπει να προέρχεται από το πλήθος των QAnon. Βλέπετε, στο σύμπαν των Q, ο Vladimir Putin είναι ένας από τους καλούς και του δίνεται το ίδιο μεσσιανικό στάτους με τον ίδιο τον Θεό-βασιλιά, τον Donald Trump.

Πολλοί από τους “αποκωδικοποιητές” του QAnon είναι ακόμη πολύ ενεργοί στο διαδίκτυο και αποτελούν την κινητήρια δύναμη πίσω από τη θεωρία “Η Ρωσία μπήκε στην Ουκρανία για να μας σώσει από τα βιολογικά εργαστήρια”, η οποία από μόνη της είναι μια περίεργη ιδέα που φαίνεται να ξεκίνησε από το Twitter και λογοκρίθηκε με θέρμη πριν κυκλοφορήσει ευρέως στα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης.

Πρόσφατα, η Victoria Nuland, η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για πολιτικές υποθέσεις, παραδέχτηκε ότι η Ουκρανία στεγάζει “εγκαταστάσεις βιολογικής έρευνας” και εξέφρασε την ανησυχία της ότι η Ρωσία θα τις επιτάξει. Εεεμ… Εντάξει. Πιστεύει κανείς άλλος ότι αυτή το αφήγημα μοιάζει τρομακτικά με την υπόθεση της διαρροής από το εργαστήριο Covid;

Και στις δύο περιπτώσεις, οι θεωρίες ακολούθησαν παρόμοιο κύκλο ζωής:

  1. Προέκυψαν στην αρχή του γεγονότος, αλλά η ακριβής προέλευση δεν είναι ξεκάθαρη…
  2. Προωθείται ευρέως σε εναλλακτικούς κύκλους
  3. Λογοκρίθηκε έντονα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και καταγγέλθηκε από τους ελεγκτές γεγονότων.
  4. Τελικά έγιναν αποδεκτές από την κυρίαρχη αφήγηση.

Στο άρθρο μου σχετικά με το φαινόμενο Q, υποστήριξα την ιδέα ότι το Q ήταν στην πραγματικότητα μια Ψυχολογική επιχείρηση των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών που διοικείται από το εσωτερικό του δυτικού κατεστημένου των μυστικών υπηρεσιών. Αυτή είναι μια ιδέα που άντλησα από την εξαιρετική έρευνα των Bernard Grover, Joseph Farrell και Catherine Austin-Fitts.

Παρόλο που η οντότητα “Q” δεν έχει δημοσιεύσει τίποτα για πάνω από ένα χρόνο, δεν πιστεύω ότι μια τόσο εξελιγμένη επιχείρηση απλά εξαφανίστηκε στον αέρα.

Στην πραγματικότητα, έχω ένα προαίσθημα ότι οι δυνάμεις πίσω από το Q έμαθαν όλα όσα έπρεπε να μάθουν για το πώς κυκλοφορούν οι πληροφορίες στους εναλλακτικούς κύκλους και τώρα χρησιμοποιούν αυτά τα δεδομένα για να “δηλητηριάσουν το πηγάδι”, όπως ήταν, εισάγοντας διακριτικά κομμάτια παραπληροφόρησης στην εικόνα σε μια προσπάθεια να διεισδύσουν και να απαξιώσουν τα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο, αυτό είναι ένα θέμα για ένα εντελώς άλλο άρθρο.

Αρκεί να πούμε ότι πολλοί άνθρωποι προωθούν την ιδέα ότι ο Πούτιν προσπαθεί να αντεπιτεθεί στη δυτική παγκοσμιοποιημένη ελίτ, υπονοώντας έτσι ότι ΔΕΝ συμφωνεί με τη γενικότερη ατζέντα τεχνοκρατικού ελέγχου του WEF.

Ωστόσο, τα γεγονότα φαίνεται να δείχνουν το αντίθετο.

Ακολουθούν δέκα λόγοι για να αμφισβητήσουμε την αφήγηση “Πούτιν εναντίον Νταβός”.

1. ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ COVID ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ

Η Ρωσία έπαιξε μαζί με τη μη-πανδημία του Covid-19, όπως και οι περισσότερες άλλες χώρες του κόσμου. Ανέπτυξαν μάλιστα το δικό τους εμβόλιο με την ονομασία “Sputnik V”.

Το εμβόλιο δημιουργήθηκε από το Κέντρο Gamaleya του ρωσικού Υπουργείου Υγείας, ένα ίδρυμα που αυτοπροσδιορίζεται ως “το κορυφαίο ερευνητικό ίδρυμα στον κόσμο”, αλλά δεν έχει ούτε αρκετά χρήματα για να εγκαταστήσει ένα ασανσέρ!

Το Sputnik V χρησιμοποιεί έναν φορέα αδενοϊού για να μεταφέρει συνθετικό γενετικό υλικό στα κύτταρα, προκαλώντας τον μηχανισμό του κυττάρου να κατασκευάσει την ιική “πρωτεΐνη spike” (έτσι λένε). Αν και διαφορετικά από την τεχνολογία mRNA, τα εμβόλια που χρησιμοποιούν φορείς αδενοϊού αποτελούν αναμφισβήτητα ακόμη μια μορφή γονιδιακής θεραπείας (“Ad” φορείς χρησιμοποιούνται ως φορείς μεταφοράς γονιδίων από την εισαγωγή της γονιδιακής θεραπείας).

Έτσι, ναι, το εμβόλιο της Ρωσίας βασίζεται στην ίδια μετανθρωπιστική τεχνολογία που χρησιμοποιούν όλες οι άλλες ενέσεις. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τον διευθυντή της Gamaleya, Alexander Gintsburg, δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ του Sputnik V και του εμβολίου με βάση τον αδενοϊό που παράγεται από την ομάδα Oxford-AstraZeneca.

Επιπλέον, τον Δεκέμβριο του 2020, το ρωσικό ερευνητικό κέντρο Gamaleya υπέγραψε “μνημόνιο συνεργασίας” με την AstraZeneca, στο πλαίσιο της “καταπολέμησης του COVID-19”. Ο Πούτιν όχι μόνο συμμετείχε στην τελετή υπογραφής, αλλά δήλωσε ότι:

“απολύτως πεπεισμένος ότι μια τέτοια στάση απέναντι στη συνεργασία σήμερα μπορεί να χρησιμεύσει ως ένα καλό, πειστικό παράδειγμα συνδυασμού επιστημονικών δυνάμεων, τεχνολογιών, επενδύσεων για έναν κοινό στόχο – την προστασία της ζωής, της υγείας και της ασφάλειας εκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη στο σύνολό του”.

(Ας μην ξεχνάμε τους δεσμούς μεταξύ των ερευνητών της Oxford-AstraZeneca, του Wellcome Trust και της βρετανικής ευγονικής εταιρείας).

Ο ίδιος ο Πούτιν έχει υποστηρίξει ανοιχτά τόσο το εμβόλιο της Ρωσίας όσο και το ιδιότυπο ενισχυτικό τους “ενδορινικού εμβολιασμού”.

Αυτό μας φέρνει στο δεύτερο σημείο

2. Η ΡΩΣΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕιΕΣ

Οι κατασκευαστές του ρωσικού εμβολίου Sputnik V έχουν πραγματοποιήσει κοινές δοκιμές όχι μόνο με την AstraZeneca αλλά και με την Pfizer και την Moderna!

Τον Οκτώβριο του 2021 ο Kirill Dmitriev, επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), δήλωσε ότι πιστεύει ότι οι ενέσεις της Pfizer και του Sputnik θα είναι “ένας πολύ επιτυχημένος συνδυασμός”. Ένας από τους επικεφαλής προγραμματιστές του Sputnik V εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του για την εξάπλωση ξένων εμβολίων στη Ρωσία.

Μόλις πρόσφατα, τον φετινό Μάρτιο, η ρωσική φαρμακευτική εταιρεία R-Pharm υπέβαλε αίτηση για την καταχώριση του εμβολίου της AstraZeneca στη Ρωσία. Αυτό έρχεται σε συνέχεια μιας νέας έκθεσης που δημοσιεύθηκε από το RDIF, η οποία υποστηρίζει εκπληκτικά οφέλη από τον συνδυασμό του “Sputnik Lite” και του εμβολίου της βρετανικής-σουηδικής AstraZeneca.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτά τα δύο σημεία, συνιστώ ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε το ιστολόγιο του Edward Slavsquat.

3. ΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Η Ρωσία ήταν ένας από τους πρώτους που υιοθέτησε τα διαβατήρια εμβολιασμού. Μέχρι τις αρχές του 2021, οι κάτοικοι ήταν σε θέση να λάβουν ένα διαβατήριο Covid, αποδεικνύοντας την κατάσταση εμβολιασμού τους. Τα διαβατήρια περιέχουν έναν κωδικό QR που μπορεί να σαρωθεί σε διάφορους χώρους και επιτρέπει στους κατοίκους να λαμβάνουν εκπτώσεις και άλλα οφέλη.

Τα διαβατήρια παρέμειναν προαιρετικά για κάποιο χρονικό διάστημα, μέχρι που, τον Νοέμβριο του 2021, οι Moscow Times ανέφεραν ότι:

Η ρωσική κυβέρνηση δήλωσε την Παρασκευή ότι υπέβαλε στο κοινοβούλιο δύο νομοσχέδια που θα εισάγουν υποχρεωτικά διαβατήρια υγείας για την πρόσβαση σε εστιατόρια και δημόσιες συγκοινωνίες, εν μέσω ενός νέου κύματος κρουσμάτων κοροναϊού“.

Σύμφωνα με το άρθρο, η νέα νομοθεσία αποσκοπούσε στην “ενίσχυση των υποτονικών ποσοστών εμβολιασμού της Ρωσίας εν μέσω ισχυρών αντιεμβολιαστικών αισθημάτων”. Ακούγεται οικείο.

Το μέτρο υποτίθεται ότι ισχύει μέχρι την 1η Ιουνίου 2022.

4. Η ΡΩΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (CBDC)

Φέτος η Τράπεζα της Ρωσίας άρχισε να εφαρμόζει πιλοτικά το “ψηφιακό της ρούβλι”, τη δική της εκδοχή ενός ψηφιακού νομίσματος της κεντρικής τράπεζας. Η κεντρική τράπεζα ζήτησε επίσης την πλήρη απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων, δηλώνοντας ότι το ψηφιακό ρούβλι θα αποτελέσει εναλλακτική λύση για τα αποκεντρωμένα νομίσματα.

Τρεις τράπεζες στη Ρωσία υποστηρίζουν ήδη τις πιλοτικές συναλλαγές χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα τεχνολογία τραπεζικών εφαρμογών για κινητές συσκευές, ενώ σύντομα αναμένεται να προστεθούν άλλες εννέα τράπεζες.

Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τα “ψηφιακά νομίσματα κεντρικών τραπεζών”, πρόκειται για μια συγκεντρωτική μορφή ψηφιακού, προγραμματιζόμενου χρήματος, που εκδίδεται και ελέγχεται από τις κεντρικές τράπεζες, επιτρέποντας την πλήρη εποπτεία όλων των συναλλαγών, δίνοντας στις τράπεζες τη δυνατότητα να ελέγχουν ποιος μπορεί να ξοδέψει τι και πού.

Με άλλα λόγια, η εισαγωγή των CBDCs αποτελεί βασικό μέρος του τεχνοκρατικού πλέγματος ελέγχου που επιδιώκουν να κατασκευάσουν οι παγκοσμιοποιητές του WEF και η Ρωσία είναι πλήρως ενταγμένη στο σχέδιο.

5. ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΩΝ COVID ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΗΤΑΝ ΕΞΙΣΟΥ ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ

Όπως οι περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο, η Ρωσία θέσπισε ένα δρακόντειο λουκέτο ως μέτρο για την “καταπολέμηση” της “πανδημίας” του Covid-19. Ο αρχικός αποκλεισμός ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2020 και διήρκεσε περίπου έξι εβδομάδες.

Η πρωτεύουσα της Ρωσίας, η Μόσχα, θέσπισε άλλο ένα lockdown τον Οκτώβριο του 2021 και διέταξε επίσης όλους τους μη εμβολιασμένους πολίτες άνω των 60 ετών να παραμείνουν στα σπίτια τους για τέσσερις μήνες. Τέσσερις μήνες!

Βέβαια, τα λουκέτα της Ρωσίας δεν ήταν τόσο μακρά ή τόσα πολλά όσο σε ορισμένες άλλες χώρες. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Δείκτη Αυστηρότητας του Covid-19, τα μέτρα του Covid-19 της Ρωσίας ήταν εξίσου αυστηρά με τα αντίστοιχα της Δύσης και μερικές φορές περισσότερο.

Με άλλα λόγια, η Ρωσία συμμετείχε στην ψεύτικη αφήγηση περί πανδημίας.

6. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ 21

Τον περασμένο μήνα, η Ρωσία και η Κίνα εξέδωσαν κοινή δήλωση σχετικά με “τις διεθνείς σχέσεις που εισέρχονται σε μια νέα εποχή και την παγκόσμια βιώσιμη ανάπτυξη”, στην οποία εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην παγκοσμιοποίηση, την Ατζέντα 21τα εμβόλια, τον έλεγχο της πανδημίας, τη χρηματοδότηση της κλιματικής αλλαγής, την ψηφιακή οικονομία και άλλα.

Ακολουθούν ορισμένα βασικά αποσπάσματα από την έκθεση (η έμφαση προστέθηκε):

“Η συνεχιζόμενη πανδημία της νέας λοίμωξης από τον κοροναϊό αποτελεί σοβαρή πρόκληση για την εκπλήρωση της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Είναι ζωτικής σημασίας να ενισχυθούν οι εταιρικές σχέσεις για χάρη της παγκόσμιας ανάπτυξης και να διασφαλιστεί ότι το νέο στάδιο της παγκόσμιας ανάπτυξης θα ορίζεται από ισορροπία, αρμονία και συμμετοχικότητα…”.

“Προκειμένου να επιταχυνθεί η υλοποίηση της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη, οι πλευρές καλούν τη διεθνή κοινότητα να λάβει πρακτικά μέτρα σε βασικούς τομείς συνεργασίας, όπως η μείωση της φτώχειας, η επισιτιστική ασφάλεια, τα εμβόλια και ο έλεγχος των επιδημιών, η χρηματοδότηση της ανάπτυξης, η κλιματική αλλαγή, η βιώσιμη ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένης της πράσινης ανάπτυξης, η εκβιομηχάνιση, η ψηφιακή οικονομία και η συνδεσιμότητα των υποδομών.”

7. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΝΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν έχει “μακροχρόνιες, φιλικές σχέσεις” με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΚρεμλίνουDmitry Peskov, ο Πούτιν και ο Κίσινγκερ “επικοινωνούν διαρκώς”, αξιοποιώντας την ευκαιρία να “συζητήσουν επείγοντα διεθνή ζητήματα, καθώς και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις παγκόσμιες προοπτικές”.

Προφανώς, ο Κίσινγκερ είναι συχνός επισκέπτης στη Ρωσία από τότε που ο Πούτιν ανέλαβε την εξουσία το 2000. Το 2007, ο Πούτιν διόρισε τον Κίσινγκερ συμπρόεδρο μιας διμερούς “ομάδας εργασίας” με στόχο τη βελτίωση των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας.

Ο Κίσινγκερ και η ομάδα που τον συνόδευσε στη Μόσχα ήταν όλοι υψηλόβαθμα μέλη του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (Council on Foreign Relations-CFR), μιας από τις εξέχουσες δυτικές “δεξαμενές σκέψης” που ηγούνται της προσπάθειας για μια Νέα Παγκόσμια Τάξη. Ο Κίσινγκερ είναι επίσης μέλος της Ομάδας Μπίλντερμπεργκ και της Λέσχης των Μποέμ (Bohemian Club).

8. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ (WEF)

Ο Πούτιν συμμετέχει σε εκδηλώσεις που διοργανώνει το WEF από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Μόλις πέρυσι, ο επικεφαλής του WEF Klaus Schwab κάλεσε τον Πούτιν να εκφωνήσει ειδική ομιλία στην ετήσια συνάντηση του WEF (που πραγματοποιείται στο ψηφιακό Νταβός).

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Πούτιν ζήτησε περισσότερα τεστ και εμβόλια ως μέτρα για την καταπολέμηση του κορονοϊού, δηλώνοντας ότι

Είναι απαραίτητο να ενωθούν και να συντονιστούν οι προσπάθειες του κόσμου για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού και να γίνουν πιο προσιτά τα τόσο αναγκαία εμβόλια. Πρέπει να βοηθήσουμε τις χώρες που χρειάζονται υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένων των αφρικανικών εθνών. Αναφέρομαι στην επέκταση της κλίμακας των δοκιμών και των εμβολιασμών”.

Στη συνέχεια τόνισε τον ρόλο των κεντρικών τραπεζών στην ανοικοδόμηση των παγκόσμιων οικονομιών που “έχουν πληγεί από την πανδημία”, σε κάτι που φαινομενικά αποτελούσε έγκριση της ατζέντας της Μεγάλης Επανεκκίνησης (Great Reset) του Schwab:

“Έτσι, το βασικό ερώτημα σήμερα είναι πώς θα οικοδομηθεί ένα πρόγραμμα δράσεων προκειμένου όχι μόνο να αποκατασταθούν γρήγορα οι παγκόσμιες και εθνικές οικονομίες που έχουν πληγεί από την πανδημία, αλλά και να διασφαλιστεί ότι η ανάκαμψη αυτή θα είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμη, θα στηρίζεται σε μια δομή υψηλής ποιότητας και θα συμβάλει στην αντιμετώπιση του βάρους των κοινωνικών ανισορροπιών. Είναι σαφές ότι, με γνώμονα τους παραπάνω περιορισμούς και τη μακροοικονομική πολιτική, η οικονομική ανάπτυξη θα στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στα δημοσιονομικά κίνητρα, με τους κρατικούς προϋπολογισμούς και τις κεντρικές τράπεζες να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο.”

Ο Schwab ισχυρίστηκε μάλιστα ότι ο Πούτιν ήταν μέλος του προγράμματός του “Young Global Leaders” (Νέοι Παγκόσμιοι Ηγέτες), απόφοιτοι του οποίου είναι ο Justin Trudeau, η Angela Merkel, ο Tony Blair, ο Bill Gates, ο Mark Zuckerberg και ο Emmanuel Macron.

Ωστόσο, εκτός από το γεγονός ότι το είπε ο Schwab, δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό, και ο Πούτιν θα ήταν ούτως ή άλλως πολύ μεγάλος για να ενταχθεί όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα.

Μήπως λοιπόν ο Schwab έκανε απλώς ένα λάθος; Ο άνθρωπος είναι στα 80 του, οπότε είναι κατανοητό αν το έκανε, ή μήπως το ολίσθημά του ήταν σημάδι ότι οι δύο τους έχουν μια μάλλον στενή σχέση; Ο Πούτιν ξεκίνησε την ομιλία του στο WEF με ένα οικείο “Αγαπητέ Κλάους” άλλωστε…

9. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΥΣΗ ΤΩΝ CBDCS ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ο Kit Knightly στο OffGuardian δημοσίευσε πρόσφατα ένα άρθρο με τίτλο “Ukraine crisis accelerating rise of Central Bank Digital Currencies”, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο αναπτύσσουν και δοκιμάζουν CBDCs.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα CBDCs θα έδιναν στο κράτος τον απόλυτο έλεγχο, επιτρέποντάς του να παρακολουθεί μεμονωμένες συναλλαγές, να περιορίζει τις δαπάνες των ανθρώπων και να διασφαλίζει ότι οι άνθρωποι αγοράζουν μόνο αγαθά και υπηρεσίες που το κράτος θεωρεί αποδεκτά.

Όπως σωστά επισημαίνει ο Knightly,

“οι δυτικές κυβερνήσεις κηρύσσουν σήμερα οικονομικό πόλεμο σε δεκάδες ιδιώτες που δεν έχουν κατηγορηθεί – πόσο μάλλον καταδικαστεί – για κανένα έγκλημα, μόνο και μόνο λόγω της εθνικότητάς τους. Αυτό γίνεται με το πρόσχημα της “τιμωρίας των βρώμικων Ρώσων”, αλλά αυτό που μπορεί να γίνει σε έναν ολιγάρχη μπορεί να γίνει σε οποιονδήποτε”.

10. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΥΠΟΒΟΗΘΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ

Μέρος της ατζέντας των παγκοσμιοποιητών είναι η καταστροφή της σημερινής οικονομίας, επιτρέποντας την εισαγωγή ενός νέου οικονομικού συστήματος (η “Μεγάλη Επαναφορά”), το οποίο θα βασίζεται στα CBDCs, στην επιτήρηση και θα διοικείται από την τεχνητή νοημοσύνη.

Όπως είπα σε προηγούμενη ανάρτηση,

“Οι ελίτ το ντύνουν με λέξεις-κλειδιά και ατάκες όπως “βιώσιμη ανάπτυξη” και “συμμετοχικότητα”, αλλά στο τέλος της ημέρας, η “μεγάλη επαναφορά” αφορά τη δημιουργία ενός κράτους ψηφιακής επιτήρησης που θα διοικείται από τεχνητή νοημοσύνη, όπου όλοι θα συναλλασσόμαστε με “ψηφιακά νομίσματα κεντρικής τράπεζας” (που θα μπορούν να παρακολουθούνται και να εντοπίζονται πλήρως)”.

Ο πόλεμος του Πούτιν στην Ουκρανία βοηθάει αυτόν τον στόχοσυμβάλλοντας στην περαιτέρω αποσταθεροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας και στην καταστροφή της μεσαίας τάξης (ακριβώς αυτό που επρόκειτο να κάνει το COVID).

Το Sky News αναφέρει ότι η αύξηση των τιμών των τροφίμων είναι “αναπόφευκτη” λόγω της αύξησης του κόστους των λιπασμάτων, των ζωοτροφών και των καυσίμων, εγείροντας ανησυχίες για την επισιτιστική ασφάλεια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ομοίως, οι New York Times ανέφεραν ότι “ο πόλεμος της Ρωσίας αυξάνει τις τιμές του φυσικού αερίου και ταράζει τις χρηματοπιστωτικές αγορές”.

Σύμφωνα με το άρθρο,

“Εάν το ουσιαστικό κλείσιμο των ρωσικών χρηματοπιστωτικών αγορών και η άνοδος των τιμών των εμπορευμάτων οδηγήσουν σε μια πιο απότομη πτώση των χρηματιστηρίων ή έχουν άλλες, απροσδόκητες συνέπειες, η Fed (η ΙΔΙΩΤΙΚΗ Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ) θα βρεθεί σε δύσκολη θέση. Θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της σύσφιξης των νομισματικών συνθηκών, αλλά ίσως χρειαστεί να αντιστρέψει τον εαυτό της και να εμπλακεί σε μια άλλη επιχείρηση διάσωσης, όπως έκανε τον Μάρτιο του 2020″.

Αυτό έρχεται παράλληλα με τις προβλέψεις για ύφεση στην Ευρώπη. Και υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι για τους οποίους αυτός ο πόλεμος ευνοεί την ατζέντα της Μεγάλης Επανεκκίνησης.

ΜΙΑ ΕΛΛΙΠΗΣ ΕΙΚΟΝΑ

Σε αυτό το στάδιο, η κατάσταση στη Ρωσία-Ουκρανία είναι ένα ναρκοπέδιο αντικρουόμενων αφηγήσεων, παραπληροφόρησης και ύποπτων αναφορών.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εξετάσουμε τα γεγονότα και να προσπαθήσουμε να συνθέσουμε μια εικόνα του τι μπορεί να συμβαίνει… και όταν το κάνουμε, είναι μάλλον σαφές ότι η αφήγηση “Πούτιν εναντίον Νταβός” δεν ευσταθεί.


—–Δικτυογραφία :

10 Reasons to Question the “Putin vs Davos” Narrative – OffGuardian

https://off-guardian.org/2022/03/22/10-reasons-to-question-the-putin-vs-davos-narrative/

 

Πηγή https://apollodoros.substack.com/p/10?publication_id=1154987&post_id=82706088&isFreemail=true

Back to top button