breaking newsΔιεθνή

Υπόθεση θανάτου Εμίλ: Εντομολόγοι, drone και ανθρωπολόγοι στη μάχη για τη λύση του μυστηρίου

 

Αποφασισμένες να λύσουν το μυστήριο πίσω από το θάνατο του δίχρονου Εμίλ μετά την ανακάλυψη των οστών του το Σάββατο (30/3) εννιά ολόκληρους μήνες μετά την εξαφάνισή του που είχε συγκλονίσει τη Γαλλία.

Μια «τεράστια επιχείρηση» βρίσκεται σε εξέλιξη στην οποία συμμετέχουν δεκάδες ειδικοί από εντομολόγους και ειδικούς στη γύρη, μέχρι ομάδες με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και ανθρωπολόγους, ενώ έχουν επιστρατευθεί και drone.

H συμβολή τους είναι σημαντική καθώς μπορούν επίσης να πουν αν τα οστά που βρέθηκαν ανήκουν σε ζώα ή είναι ανθρώπινα. Μελετούν τη βλάστηση και είναι σε θέση να διαβάσουν τη γη, δήλωσε στο BFMTV πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Στόχος τους είναι να «προσδιορίσουν αν τα οστά αυτά παρέμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα» στην περιοχή όπου ανακαλύφθηκαν, όπως δήλωσε τότε η εκπρόσωπος της χωροφυλακής Μαρί Λορ Πεζάν στο BFMTV.

Οι ομάδες αστυνομικών σκύλων εργάζονται στο πεδίο μαζί με ερευνητές από τη μονάδα έρευνας της Μασσαλίας, τους χωροφύλακες και το Ινστιτούτο Εγκληματολογικών Ερευνών της Εθνικής Χωροφυλακής (IRCGN).

Το ινστιτούτο αυτό ιδρύθηκε το 1987, τρία χρόνια μετά την υπόθεση Γκρεγκορί. Έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο σε αρκετές υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας της μικρής Μαελίς το 2017.

Το Ινστιτούτο Εγκληματολογικών Ερευνών της Χωροφυλακής βρίσκεται στη διαδικασία ψηφιακής αναπαράστασης της σκηνής, δήλωσε ο υπαστυνόμος Ορελιέν Σ., επικεφαλής του IRCGN, σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα (1/4).

«Αρχικά, ο στόχος είναι να αποκατασταθεί η σκηνή και να διατηρηθεί στις καλύτερες δυνατές συνθήκες, ώστε να μπορέσουμε να εγγυηθούμε την αντικατάσταση των στοιχείων», εξήγησε.

Για να γίνει αυτό, αναπτύσσονται drone, τα οποία χαρτογραφούν με μεγάλη ακρίβεια ολόκληρη τη σκηνή, λαμβάνοντας φωτογραφίες και στη συνέχεια την ανακατασκευάζουν σε 3D και 2D.

Ο επικεφαλής εισαγγελέας Ρεμί Αβόν, ο οποίος ηγείται της δικαστικής έρευνας για την εξαφάνισή του, δήλωσε ότι εξετάζονται όλες οι πιθανότητες ο Εμίλ να δολοφονήθηκε, να απήχθη ή να ενεπλάκη σε ατύχημα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η ανακάλυψη των λειψάνων του σε απόσταση άνω του ενός χιλιομέτρων από το σπίτι των παππούδων του έγινε λίγες ημέρες μετά την επιστροφή της αστυνομίας για να αναπαραστήσει τα όσα είχαν συμβεί.

Τοπικοί εισαγγελείς δεν διευκρίνισαν ποια οστά είχαν βρεθεί, αλλά πληροφορίες ανέφεραν ότι περιλάμβαναν το κρανίο του Εμίλ και μερικά δόντια. Ομάδες ιατροδικαστών αναζητούν τώρα το υπόλοιπο σώμα του. Ο Εμίλ μόλις είχε μεταβεί στο εξοχικό των παππούδων του όταν εξαφανίστηκε στο αλπικό χωριουδάκι. Μόνο 25 άτομα ζουν στο Οτ Βερνέ, σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, και οι γονείς του δεν ήταν εκεί όταν εξαφανίστηκε.

Ο τελευταίος εντοπισμός του παιδιού, που φορούσε κίτρινο μπλουζάκι και λευκό σορτσάκι, έγινε στις 8 Ιουλίου από δύο γείτονες που το είδαν να περπατάει μόνο του στον μοναδικό δρόμο του χωριού, αλλά στη συνέχεια είπαν ότι «τον έχασαν από τα μάτια τους».

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από τη γιαγιά του λίγο αργότερα. Εκατοντάδες άνθρωποι ενώθηκαν συμμετείχαν στις έρευνες και γρήγορα διορίστηκαν δύο ανακριτές για την υπόθεση. Η εξαφάνιση του μικρού σύντομα μετατράπηκε σε ποινική έρευνα για πιθανή απαγωγή, αν και οι ντετέκτιβ δεν είχαν περαιτέρω στοιχεία για το τι είχε συμβεί.

PrimeNews.

Back to top button