Διεθνή

Οι δυνάμεις της Ρωσίας Wagner ανέλαβαν και τον έλεγχο του αλατωρυχείου αρ. 7 στο Soledar! Η Ρωσία περικυκλώνει το Μπαχμούτ!!

Οι δυνάμεις της Ρωσίας Wagner ανέλαβαν τον έλεγχο του αλατωρυχείου αρ. 7 στο Soledar της τελευταίας θέσεις που είχαν οι Ουκρανοί στην περιφέρεια της πόλης όπου είχαν υψώσει τις προάλλες κι ένα μπαιράκι. To επιβεβαιώνει και η ουκρανική πλευρά. Οι δυνάμεις της Ρωσίας εισβάλλουν στο Kleshchevka νότια του Bakhmut και στο χωριό Sol. Σπρώχνουν ταυτόχρονα από τα βορειοανατολικά και τα νότια στο Bakhmut και προχώρησαν δυτικά του Berestove.υτό σχεδιάζουν οι Ρώσοι για να περικυκλώσουν το Μπακμχούτ. Εάν χαθεί η Kleshchevka, κάτι που πιστεύω ότι είναι πιθανό σε αυτό το σημείο, το Bakhmut θα βρεθεί στα πρόθυρα περικύκλωσης.

Ως και η washingtonpost αναρωτιέται αν αξίζει το κόπο η Ουκρανία να ξοδεύει τόσες δυνάμεις και πυρομαχκά στο Μπαχμούτ. Η εφημερίδα επικαλείται Ουκρανούς διοικητές που θεωρούν ότι πρέπει να αποσυρθούν οι δυνάμεις τους από Μπαχμούτ για να μην υποστούν μεγαλύτερες απώλειες. Φαίνεται ότι είναι να πέσει κι αυτό…”Η αιματηρή πολιορκία του Μπαχμούτ εγκυμονεί κινδύνους για την Ουκρανία….οι Ρώσοι πέρασαν από το Σολεντάρ και πλησίασαν το Bakhmut,Ο ουκρανικός στρατός πρέπει τώρα να αποφασίσει πόσες περισσότερες δυνάμεις και πόσα περισσότερα πυρομαχικά και όπλα μπορεί να δαπανήσει για να συνεχίσει να υπερασπίζεται το Μπαχμούτ – μια πόλη που πολλοί στρατιωτικοί αναλυτές θεωρούν ότι έχει σχετικά μικρή στρατηγική σημασία για το ευρύτερο πεδίο μάχης, αλλά που έχει γεμίσει με πολιτική συμβολισμός και για τις δύο πλευρές.”

Ένας Ουκρανός διοικητής, ο οποίος πολέμησε πρόσφατα στην πόλη και μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας είναι ειλικρινής για τη μάχη, περιέγραψε «μεγάλες απώλειες» εντός της μονάδας του.. «Αλλά έχουμε χάσει πολλούς φίλους στην υπεράσπιση αυτής της πόλης, οπότε δεν θέλουμε να την παραδώσουμε τώρα. Αλλά ίσως μια προσωρινή απόσυρση θα έσωζε κάποιους από τους ανθρώπους μας».

Ο Andriy Miheychenko, ο 42χρονος διοικητής μιας μονάδας στην 53η Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας της Ουκρανίας, ο οποίος πολεμούσε στο Bakhmut μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου δηλώνει.

«το Μπαχμούτ είναι κρίμα γιατί ανταλλάσσουμε τις ζωές των στρατιωτών και των αξιωματικών μας —πολύ καλών αξιωματικών— με τις ζωές αυτών των Ρώσων….».

Μπαχμούτ….«Εάν οι περιστάσεις απαιτούν έναν τακτικό ελιγμό, η ανώτατη στρατιωτική ηγεσία σίγουρα θα κάνει τα σωστά συμπεράσματα και ενέργειες».

«Θα υποστηρίξω την απόφαση του αρχηγού να κάνει ελιγμούς τακτικής και να δημιουργήσει μια νέα γραμμή άμυνας εάν καταστεί σαφές ότι οι απώλειες είναι πολύ υψηλές», είπε ο Yuriy Skala.

dimpenews.com

Back to top button