breaking newsΕλλάδα

Αδίστακτοι Νεοδημοκράτες! Σκυλεύουν μέχρι και το πτώμα του μηχανοδηγού της μοιραίας αμαξοστοιχία στα Τέμπη για να βγάλουν «λάδι» τον Καραμανλή

Μετά την προσπάθεια της ΝΔ να αποδομήσει μάρτυρες της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για τη σύμβαση 717 προκειμένου να βγάλει «λάδι» τον Κώστα Καραμανλή, ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης ανέλαβε τον πολιτικά βρώμικο ρόλο να φέρει στην Επιτροπή προσωπικά δεδομένα ιατρικού χαρακτήρα του νεκρού μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας, παίρνοντας τη σκυτάλη από σχετικά δημοσιεύματα του iefimerida.gr και του powergame.gr.

Ο εισηγητής της ΝΔ, προσπαθώντας να διαχύσει τις ευθύνες, ζήτησε ομόφωνη απόφαση για να πέσει «μαύρο» στην Εξεταστική και να μπορέσουν να συζητηθούν off camera απόρρητα ιατρικά δεδομένα για τον μηχανοδηγό που βρήκε τραγικό θάνατο.

Σκοπός του κ. Τσαβδαρίδη ήταν να αποδείξει πως ο εν λόγω μηχανοδηγός δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση λόγω βεβαρημένου παρελθόντος σε σχέση με την κατάσταση της υγείας του, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να αποδώσει ευθύνες στη ΡΑΣ, καθώς σήμερα εξετάζεται η πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής, Ιωάννα Τσιαπαρίκου.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση απέρριψε το αίτημα, προτείνοντας να μην γίνουν λεπτομερείς αναφορές στην κατάσταση υγείας του μηχανοδηγού, κάτι που δεν θέλησε να τηρήσει ο κ. Τσαβδαρίδης.

«Θα ακουστούν σοβαρά πράγματα για την κατάσταση υγείας του μηχανοδηγού» είπε εισαγωγικά ο εισηγητής της πλειοψηφίας, πιστώνοντας στην αντιπολίτευση το γεγονός ότι η διαδικασία γίνεται δημόσια. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα υγείας του μηχανοδηγού.

Μετά την έναρξη εξέτασης της μάρτυρα από τον εισηγητή της συμπολίτευσης, η κ. Τσιαπαρίκου περιέγραψε λεπτομερώς τη διαδικασία με την οποία πιστοποιείται η επάρκεια των μηχανοδηγών, στην οποία εμπλέκονται καρδιολόγος, ψυχίατρος, νευρολόγος, ωτορινολαρυγγολόγος και οφθαλμίατρος.

Μάλιστα, η κ. Τσιαπαρίκου αποκάλυψε πως υπάρχει πιστοποιητικό υγείας για τον συγκεκριμένο μηχανοδηγό, προσκομίζοντας το στην Επιτροπή, γεγονός που τίναξε τις επιδιώξεις της ΝΔ στον αέρα.

«Φτάσατε να ενοχοποιήσετε και νεκρούς…»

Μετά την ανάγνωση των ιατρικών πιστοποιητικών υγείας που έκριναν επαρκή τον νεκρό μηχανοδηγό, ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης έκρινε τα συγκεκριμένα έγγραφα ως ελλιπή διότι δεν αναγράφονται ούτε το ΑΜΚΑ ούτε ο αριθμός ταυτότητας, ζητώντας τη διαβίβαση του πλήρους ιατρικού φακέλου του μηχανοδηγού.

«Φτάσατε να ενοχοποιήσετε και νεκρούς…» είπε ο Β. Κόκκαλης, προκαλώντας την έκρηξη της πλειοψηφίας, με τον Δ. Μαρκόπουλο να ζητά από τον εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανακαλέσει. «Κάνετε προσπάθεια να ταυτίσετε αυτό το έγγραφο που είναι ιατρική κρίση με τη διοίκηση από τη ΡΑΣ» πρόσθεσε ο κ. Κόκκαλης. Όταν ο πρόεδρος της Επιτροπής, ο οποίος έχασε πολλάκις τον έλεγχο της συνεδρίασης, επανήλθε στην τάξη, ο κ. Κόκκαλης τόνισε πως αν η ΝΔ θεωρεί πως τα έγγραφα είναι πλαστά, να σταλούν στον αρμόδιο εφέτη – ανακριτή. Αιτήθηκε δε να κληθούν ως μάρτυρες οι γιατροί που υπογράφουν τα πιστοποιητικά επάρκειας του μηχανοδηγού. Για υποκρισία έψεξε την πλειοψηφία ο εισηγητής του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος, ενώ η εισηγήτρια της Νέας Αριστεράς, Π. Πέρκα, στηλίτευσε το γεγονός ότι ο κ. Μαρκόπουλος αδυνατεί να διασφαλίσει τη διαδικασία και σχολίασε δηκτικά πως δεν είδε την ίδια ζέση από τη συμπολίτευση για το θέμα της μετάταξης του σταθμάρχη, αλλά και για τη μη τήρηση των δικλείδων ασφαλείας. «Τώρα δώστε τα ρέστα σας…» κατέληξε απευθυνόμενη στην πλειοψηφία.

Back to top button