breaking newsΔιεθνή

Μόνος του φαίνεται να έδρασε ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ

 

Σκότωσε τουλάχιστον έξι ανθρώπους λίγο πριν πέσει νεκρός – Γυναίκα αστυνομικός τον εξουδετέρωσε όταν πήγε να της επιτεθεί

Μόνος του φαίνεται πώς έδρασε ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι, που σημειώθηκε σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ, σύμφωνα με όσα δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Άντονι Αλμπανέζι.

«Για εμάς όλους αυτό το βράδυ, οι φρικτές σκηνές από το Bondi Junction (το όνομα του εμπορικού κέντρου) ξεπερνούν κάθε λέξη και κατανόηση», επεσήμανε.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι παραμένουν άγνωστα τα κίνητρα του δράστη.

«Ήταν μια απεχθής πράξη βίας, που στόχευε αδιακρίτως αθώους ανθρώπους οι οποίοι πήγαιναν ένα συνηθισμένο Σάββατο να κάνουν τα ψώνια τους.

Απόψε οι πρώτες σκέψεις όλων των Αυστραλών είναι στα θύματα αυτών των αποτρόπαιων πράξεων.

Οι πρώτες σκέψεις μας είναι σε αυτούς που επλήγησαν και τους οικείους τους», τόνισε.

Έξι τα θύματά του – Έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού

Σύμφωνα με πληροφορίες του αυστραλιανού ABC, τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων κι ο δράστης που τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά αστυνομικού. Παράλληλα, γίνεται λόγος για σοβαρά τραυματίες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται ένα μωρό εννέα μηνών και η μητέρα του.

Ο βοηθός αστυνομικού διευθυντή, Anthony Cooke, επιβεβαίωσε ότι ο δράστης της επίθεσης πυροβολήθηκε και είναι νεκρός από γυναίκα αστυνομικό.

«Ήρθε αντιμέτωπη με τον δράστη, ο οποίος είχε μετακινηθεί σε αυτό το στάδιο στο επίπεδο πέντε, καθώς συνέχισε να περπατάει γρήγορα πίσω του για να τον προλάβει. Εκείνος γύρισε και την αντιμετώπισε σηκώνοντας ένα μαχαίρι. Εκείνη πυροβόλησε με όπλο και το άτομο αυτό είναι πλέον νεκρό».

«Πληροφορήθηκα ότι υπάρχουν πέντε θύματα που έχουν πλέον πεθάνει ως αποτέλεσμα των πράξεων αυτού του δράστη», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η αστυνομία αναφέρει ακόμη ότι δεν έχει προκύψει σαφές κίνητρο σε σχέση με τον δράστη που σκότωσε πέντε ανθρώπους και τραυμάτισε αρκετούς άλλους, συμπεριλαμβανομένου ενός μωρού.

Ο Anthony Cooke δήλωσε ότι ο άνδρας βρισκόταν στο κέντρο, έφυγε και στη συνέχεια επέστρεψε, οπότε και άρχισε να μαχαιρώνει ανθρώπους. Δεν έχει αποσαφηνιστεί η ιδεολογία ή το κίνητρο.

Ο δράστης φέρεται να επιτέθηκε σε μια μητέρα και το μωρό της, με το παιδί να υποβάλλεται τώρα σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο.

PrimeNews.

Back to top button