breaking newsκοινωνία

Πτώση αεροσκάφους Τ-2: 2.500 ώρες πτήσης είχε ο νεκρός πιλότος

Οι δύο χειριστές του εκπαιδευτικού αεροσκάφους χρησιμοποίησαν το μηχανισμό αυτόματης εκτίναξης και εγκατέλειψαν το Τ-2 προτού αυτό συντριβεί. Για λόγους ασφαλείας, τα δύο καθίσματα εκτινάσσονται με μικρή χρονική διαφορά προς διαφορετικές κατευθύνσεις. 

2
3
4
6

 

Πρόκειται για τον επισμηναγό Νικόλαο Βασιλείου – Ήταν πατέρας δυο παιδιών

 

Πένθος στην Πολεμική Αεροπορία, καθώς νεκρός εντοπίστηκε ο κυβερνήτης του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ-2 Buckeye της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο συνετρίβη στις 08:50 το πρωί της Τρίτης σε δύσβατη δασική περιοχή επτά μίλια βόρεια της Σπάρτης.

Πρόκειται για τον κυβερνήτη επισμηναγό, Νικόλαο Βασιλείου, ο οποίος είναι πατέρας δυο παιδιών. Οι δύο ιπτάμενοι, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο αεροπορίας, ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας, με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών.

Ο επισμηναγός Νικόλαος Βασιλείου

pilotos

Έτσι, ενώ ο επισμηναγός συγκυβερνήτης προσγειώθηκε σώος στο έδαφος και ειδοποίησε τις αρχές της Πολεμικής Αεροπορίας για το σημείο που βρισκόταν μέσω επικοινωνίας με το κινητό του τηλέφωνο, ο άτυχος κυβερνήτης που εκτοξεύτηκε προς άλλη κατεύθυνση βρέθηκε νεκρός.

Ο διασωθείς επισμηναγός μεταφέρθηκε με ελικόπτερο Agusta Bell της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα όπου και υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις.

Η περιοχή που συνετρίβη το εκπαιδευτικό αεροσκάφος είναι δύσβατη. Το Τ-2 έπεσε μέσα σε χαράδρα και ο κυβερνήτης του αεροσκάφους σκοτώθηκε κατά την πτώση.

Στην επιχείρηση έρευνας συμμετείχαν ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130, ένα ελικόπτερο Super Puma κι ακόμη ένα ελικόπτερο Agusta Bell. Μεταφέρονται επίσης στην περιοχή και εξειδικευμένα μέλη της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το αεροσκάφος τύπου Τ-2 είχε απογειωθεί από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα περίπου στις 08:15 το πρωί της Τρίτης. Και οι δύο πιλότοι, τόσο ο κυβερνήτης όσο και ο συγκυβερνήτης, ήταν εκπαιδευτές που εκτελούσαν πτήση επαναδιάθεσης.

Περίπου στις 08:50 οι δύο πιλότοι εγκατέλειψαν το εκπαιδευτικό αεροσκάφος. Δυστυχώς, ο κυβερνήτης εκτοξεύτηκε σε βραχώδη περιοχή όπου και βρήκε τραγικό θάνατο.

 

 

 

protothema.

Back to top button