breaking newsΔιεθνή

Κλείνει το αμερικανικό προξενείο στα Άδανα – Βαθαίνει η κρίση Τουρκίας-ΗΠΑ

Εν μέσω οργισμένων διαδηλώσεων κατά του Ισραήλ και των ΗΠΑ από Τούρκους πολίτες το αμερικανικό προξενείο στα Άδανα «θα παραμείνει κλειστό για το κοινό μέχρι νεοτέρας». Επιπλέον, κυβερνητικοί παράγοντες και πολιτικό προσωπικό «έλαβαν οδηγίες να ελαχιστοποιήσουν τις μετακινήσεις» και να αποφύγουν τα ταξίδια στην νοτιοανατολική Τουρκία.

Επιπλέον, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει εκδώσει οδηγίες από τις πρεσβείες και σε άλλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων της Βηρυτού και του Αμμάν, για τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις, πολλές από τις οποίες είχαν στόχο διπλωματικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ.

Καζάνι που βράζει η Τουρκία εναντίον Ισραήλ και ΗΠΑ – Επίθεση Ερντογάν σε ΟΗΕ μετά το αμερικανικό βέτο

Ξεχειλίζει η οργή στην Τουρκία εναντίον του Ισραήλ μετά και τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στην Γάζα με περισσότερους από 500 νεκρούς. Χθες το βράδυ σε διαδηλώσεις στο προξενείο στην Κωνσταντινούπολη ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του, 63 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 43 αστυνομικοί.

Απόψε είναι προγραμματισμένες διαμαρτυρίες σε πρεσβείες και προξενεία των ΗΠΑ προκειμένου να εκφραστεί η αντίθεση των Τούρκων στην απόλυτη στήριξη του Τζο Μπάιντεν στον Μπένιαμιν Νετανιάχου και τον ισραηλινό Στρατό.

Τούρκος δημοσιογράφος ανήρτησε πριν από λίγο βίντεο με διαδηλωτές στην Τουρκία την ώρα που επιχειρούν να παραβιάσουν οδόφραγμα που οδηγεί στην ΝΑΤΟϊκή βάση ραντάρ στο Kurecik, Malatya, όπου σταθμεύουν αμερικανικά στρατεύματα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν με την χρήση δακρυγόνων, σπρέι πιπεριού και κανόνια νερού, αναφέρει.

Τούρκοι επιτίθενται στα αμερικανικών συμφερόντων McDonalds διαμαρτυρόμενοι για το νοσοκομείο στην Γάζα

Επίθεση Ερντογάν στον ΟΗΕ

Ο Τούρκος πρόεδρος επέκρινε απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών επειδή δεν ενέκρινε ένα ψήφισμα για διακοπή των εχθροπραξιών στην Μέση Ανατολή, ώστε να σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στην Λωρίδα της Γάζας.

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο έχει καταστεί ακόμη πιο αναποτελεσματικό, για άλλη μια φορά δεν ανέλαβε τις ευθύνες του» έγραψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο X (πρώην Twitter).

«Η αποτρόπαια επίθεση χθες εναντίον του νοσοκομείου Αλ Άχλι Αλ Άραμπι έφερε την σφαγή στην Γάζα σε άλλο επίπεδο» προσέθεσε.

Οι ΗΠΑ έθεσαν βέτο σε ψήφισμα που προωθούσε η Βραζιλία στο Συμβούλιο Ασφαλείας, με το οποίο ζητούνταν να γίνουν «ανθρωπιστικές παύσεις» στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, ώστε να καταστεί εφικτή η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λωρίδα της Γάζας.

PrimeNews.

Back to top button