Ελλάδα

Δικnγoρoς Πατρoς Avτωvioυ: Το αβυσσαλέo μiσoς τnς επiσnμnς Ελλnvικnς εκκλnσiας για τo έργo τnς «Kιβωτoύ»…

Ήλθε, μετά από μέρες, η πρώτη έμμεση αντίδραση του πατέρα Αντωνίου για όσα ακούγονται τις τελευταίες εβδομάδες για την «Κιβωτό του Κόσμου» μέσω του δικηγόρου του, Θεόφιλου Κονταξή.

Ο τελευταίος, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους υπήρξε ιδιαίτερα καταγγελτικός και επικριτικός σχετικά με την απομάκρυνση του υπευθύνου της ΜΚΟ από όλες τις δομές.

«Το αβυσσαλέο μίσος της επίσημης ελληνικής εκκλησίας για το έργο της «Κιβωτού» συνάντησε την εκλογική αγωνία της κυβέρνησης, η οποία με ένα εγκάθετο ΔΣ, πρόεδρος του οποίου είναι μία κυρία εφοπλιστής, χωρίς καμία προειδοποίηση, παράνομα και αυθαίρετα κλείδωσαν και πέταξαν κυριολεκτικά στον δρόμο την οικογένεια του πατρός Αντωνίου, ο οποίος επιστρέφοντας από ραντεβού δεν μπόρεσε να μπει καν στο γραφείο του», τόνισε ο κ. Κονταξής.

Μάλιστα, ο ίδιος είπε πως η οικογένεια δεν μπόρεσε να πάρει ούτε τα πράγματά της καθώς άλλαξαν οι κλειδαριές και δεν είχε που να μείνει.

«Είναι παράνομο! Θα κάνω ό,τι προβλέπει ο νόμος. Τη Δευτέρα θα δω τον κύριο Ντογιάκο και θα υποβληθεί και έγκληση για συγκεκριμένα αδικήματα» είπε ο δικηγόρος.

Μάλιστα, πέταξε τα βέλη του και στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. «Ελπίζω ο κύριος Ιερώνυμος, η κυρία Μαρτίνου και η κυρία Μιχαηλίδου να κοιμήθηκαν καλά στα πολυτελή διαμερίσματά τους».

Παράλληλα, ο κ. Κονταξής επεσήμανε πως ο πατέρας Αντώνιος δεν έχει κάνει καμία δήλωση στα μέσα ενημέρωσης, ούτε η πρεσβυτέρα, όταν  κλήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα με δηλώσεις. «Όσα διέρρευσαν στον Τύπο δεν είναι αληθή», είπε.

Ο δικηγόρος δεν έκανε κανένα σχόλιο ούτε σχετικά με τις καταγγελίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας. Όπως είπε, δεν υπάρχει κατηγορία ούτε έχει ο ίδιος λάβει επισήμως από τις δικαστικές αρχές οποιαδήποτε ενημέρωση.

Στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί αναφέρθηκε και ο δεύτερος δικηγόρος του π. Αντωνίου, Ιωάννης Κώτσος.

«Βιώνουμε μία καταστηση πλήρους κατάχρησης του κράτους δικαίου, ευθείας παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας, παρατεταμένης κατάστασης ανθρωποφαγίας για έναν άνθρωπο, που έχει δηλώσει ευθύς εξαρχής ότι είναι αθώος», είπε από την πλευρά του.


πηγηBack to top button