Ελλάδα

ΚΛEΦΤΟ-ΣΠΥPΑΚΗ ΕΚΒlΑΖΕΙ ΚΟYΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡOΔΟΣlΑ ΤΗΣ ΜΑKEΔΟΝlΑΣ…

Παρε τον εναν και χτυπα τον αλλον….

Για φτυσιμο ολοι τους…

Έχει γίνει τέτοιο σουρωτήρι ο Κούλης Μητσοτάκης, έχει χάσει πλέον κάθε κύρος και δύναμη, που τον εκβιάζει ακόμη και η Μαρία Σπυράκη -με τα ένοχα μυστικά της εθνικής προδοσίας της Μακεδονίας με την Συμφωνία των Πρεσπών- οδηγώντας σε ακύρωση την απόφαση για αναστολή της κομματικής της ιδιότητας και αποκλεισμού της από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ…

Πριν περάσουν ούτε δύο 24ωρα από την …οργισμένη ανακοίνωση του Κούλη για την ευρωβουλευτή του, η ίδια εμφανίστηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Θεσσαλονίκη και έκανε κανονικά την προεκλογική εκδήλωση που είχε προγραμματίσει, προκαλώντας αρχικά μια έκπληξη αφού λίγες ώρες νωρίτερα υποτίθεται ότι είχε μπει στον “πάγο”. 

Κι ενώ δημοσίως πονηρά και προσεκτικά απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στα επίμαχα θέματα, έλεγε -με νόημα- στους δικούς τους που είχαν πάει εκεί, αργότερα, ότι θα “ξεμπλέξει γρήγορα” και με αυτοπεποίθηση και σιγουριά τους καθησύχαζε ότι “θα είναι υποψήφια βουλευτής κανονικά” στις εκλογές που θα γίνουν σε μερικούς μήνες…

Από την πρώτη στιγμή που έσκασε το θέμα της, υπήρχαν πληροφορίες ότι όλο αυτό που ακολούθησε ήταν από ένα σημείο και μετά “σκηνοθετημένο”. Υπήρξε δηλαδή επικοινωνία μαζί της από τον γραμματέα της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη, εκ μέρους του Κούλη, και “συνεννόηση” ότι θα πρέπει “να μείνει για λίγο στην άκρη” μέχρι να πέσει η …σκόνη. 

Γι αυτό και το ύποπτο σημείο της σχετικής ανακοίνωσης ήταν στο …τέλος, εκεί που έλεγε ότι η αναστέλλεται η κομματική της ιδιότητα “μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης για την οποία ελέγχεται”. Με άλλα λόγια το παζάρι που έγινε αρχικά, από αργά το απόγευμα της Πέμπτης -που ο Κούλης ήταν στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες- μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής, οδήγησε στη σικέ απόφαση να τεθεί εκτός με την “υπόσχεση” που της έδωσαν ότι “μόλις κλείσει” το θέμα και …ξεχαστεί, μετά τις γιορτές, θα επανέλθει. 

Και η δικαιολογία ήταν ότι έπρεπε να γίνει έτσι επειδή είχε “συμπέσει” με την υπόθεση της Καϊλή, διαφορετικά …δεν θα έτρεχε ούτε γάτα ούτε ζημιά. Η πραγματικότητα είναι ότι όντως στους διαδρόμους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ήταν κοινό μυστικό αυτή η “εκκρεμότητα”της Σπυράκη η οποία άλλωστε ήταν από την …προηγούμενη θητεία της, την περίοδο 2014-2019. 

Το γνώριζαν δηλαδή όλοι οι “παροικούντες”, όπως και ο Μητσοτάκης, αλλά περίμεναν το κουκούλωμά του, όπως είχε καταφέρει να κάνει στην αντίστοιχη περίπτωση ο Μανωλάκης Κεφαλογιάννης. Γιατί κι αυτόν τον είχαν τσιμπήσει, ύστερα από καταγγελίες, να κλέβει το Ευρ. Κοινοβούλιο παρακρατώντας τις αποδοχές συνεργατών τους στους οποίους έδινε τα …μισά.

Αυτή είναι όμως η μια πτυχή της υπόθεσης. Υπάρχει και η άλλη, η ακόμη πιο …βρώμικη όπως εξάλλου μέσα στην βρωμιά ζει ολόκληρη η κομματική γραφειοκρατία της ΝΔ του Κούλη. Η Σπυράκη, που έχει κάθε λόγο να υποψιάζεται ότι με αυτή την αφορμή και παρά τις υποσχέσεις που της έδωσαν και τη συμφωνία που έγινε, ο Μητσοτάκης με αυτή την αφορμή θα την ξεφορτωθεί εντελώς, μαζί με την προεκλογική – απολογιστική εκδήλωση που έκανε το Σάββατο άρχισε ήδη να στέλνει με …ενδιάμεσους “μηνύματα” στον Κούλη. 

Κι εκτός από όλα τα άλλα που γνωρίζει από το διάστημα που θήτευσε εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ το 2019 και είχε καθημερινή επαφή και γνώση από …πρώτο χέρι των γαλάζιων μυστικών και παιχνιδιών -σε πολλά από τα οποία εξάλλου συμμετείχε- εκβιάζει τον Κούλη (και) με τις δύο μυστικές συναντήσεις που είχε κάνει, πριν από τις εκλογές, για λογαριασμό του με τον Ζάεφ!

Οι δύο μυστικές συναντήσεις ήρθαν στο φως τον Οκτώβριο του 2018 από την γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), η οποία αποκάλυψε σχετικά πρακτικά συνεδριάσεων της κυβέρνησης των Σκοπίων στα οποία ο Ζόραν Ζάεφ χαρακτήριζε μάλιστα την Σπυράκη ως «απεσταλμένη» του Κυριάκου Μητσοτάκη.   

Η πρώτη συνάντηση έγινε τον Δεκέμβριο του 2017. «Όπως δηλώνει ο Ζόραν Ζάεφ” σύμφωνα με τα έγγραφα της FAZ, “ο κ. Μητσοτάκης του είχε στείλει ήδη από το Δεκέμβριο του 2017, την έμπιστή του, ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, προκειμένου, πέρα από τα φώτα της δημοσιότητας, να του ανακοινώσει ποια είναι η θέση των Ελλήνων συντηρητικών για την επίλυση της διαμάχης για την ονομασία». 

Ο Ζάεφ, σε νέα σύσκεψη πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια τον Μάιο του 2018, αποκάλυψε ότι είχε μία ακόμα συνάντηση στις Βρυξέλλες με την “απεσταλμένη του Κ. Μητσοτάκη” Μαρία Σπυράκη…

Παρά τις δικαιολογίες επικαλέστηκε τότε η Σπυράκη για το περιεχόμενο των συναντήσεων, δεν μπόρεσε να απαντήσει στο πολύ εύλογο και απλό ερώτημα γιατί κρατήθηκαν μυστικές αυτές οι δήθεν … “τυχαίες συναντήσεις”, από την δική της πλευρά όπως και του Κούλη. 

Τότε που ήταν μέσα στα μέλια με τον Κούλη και περίμενε ότι μετά τις εκλογές θα την έκανε και υπουργό Τύπου, παρίστανε την αθώα συμμετέχοντας στην ομερτά. Αυτό που όμως στην πραγματικότητα ξέρει -και με το οποίο απειλεί- είναι όλο το παρασκήνιο και την απάτη του Κούλη για τις Πρέσπες, τη συμφωνία με το Ποτάμι κλπ. 

Ως “απεσταλμένη” δηλαδή του Κούλη είχε συναντηθεί με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό για να τον “καθησυχάσει” αφενός ότι οι βουλευτές του Στ. Θεοδωράκη είχαν δεχτεί να ψηφίσουν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ την Συμφωνία των Πρεσπών που για καθαρά προεκλογικούς λόγους δεν μπορούσε να ψηφίσει η ΝΔ και για να τον “διαβεβαιώσει” αφετέρου ότι ως πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης θα εφάρμοζε πλήρως την Συμφωνία, παρά τα όσα έλεγε τότε.

“Κρατώντας” λοιπόν από εκεί τον Κούλη- όπως και πολλοί άλλοι που τον έχουν στο χέρι για διάφορες λαμογιές- πώς η …κλεφτοΜαρία να μην συνεχίζει κανονικά την …προεκλογική της εκστρατεία και στην Θεσσαλονίκη;


πηγη

Back to top button