breaking newsΔιεθνή

Γαλλία: “Βράζει” το Παρίσι – Επεισόδια μεταξύ Κούρδων και αστυνομίας μετά την φονική επίθεση

 

Ταραχές ανάμεσα σε Κούρδους διαδηλωτές και δυνάμεις της αστυνομίας στο κέντρο του Παρισιού, στο σημείο όπου προηγήθηκε η φονική επίθεση με τρεις νεκρούς.

Αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν ένα πλήθος Κούρδων διαδηλωτών κοντά σε ένα κουρδικό πολιτιστικό κέντρο στο κέντρο του Παρισιού, μπροστά στο οποίο ένας άνδρας σκότωσε τρεις ανθρώπους το μεσημέρι της Παρασκευής (23/12), σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν το πλήθος έπεσε πάνω σε έναν κλοιό δυνάμεων ασφαλείας που προστάτευαν τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν, ο οποίος έφτασε στο σημείο.

Επεισόδια μεταξύ Κούρδων διαδηλωτών και αστυνομίας στο κέντρο του Παρισιού

Οι δυνάμεις ασφαλείας εκτόξευσαν δακρυγόνα σε διαδηλωτές, οι οποίοι με τη σειρά τους πέταξαν αντικείμενα προς την κατεύθυνση τους, έκαψαν κάδους σκουπιδιών και έστησαν οδοφράγματα.

Οι συγκρούσεις μαίνονταν μέχρι πριν από λίγη ώρα.

Επεισόδια μεταξύ Κούρδων διαδηλωτών και αστυνομίας στο κέντρο του Παρισιού

Επεισόδια μεταξύ Κούρδων διαδηλωτών και αστυνομίας στο κέντρο του Παρισιού

Μακρόν: Στόχος “ειδεχθούς επίθεσης” οι Κούρδοι της Γαλλίας

Οι Κούρδοι της Γαλλίας έγιναν στόχος μιας ειδεχθούς επίθεσης σήμερα, δήλωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, σε ανάρτησή του στο Twitter, σχολιάζοντας την επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα με θύματα τρεις ανθρώπους σε ένα κουρδικό κοινοτικό κέντρο στο κέντρο του Παρισιού.

“Οι Κούρδοι της Γαλλίας έγιναν στόχος μιας ειδεχθούς επίθεσης στην καρδιά του Παρισιού. Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα, τους ανθρώπους που δίνουν μάχη για τη ζωή τους, τις οικογένειες και τα αγαπημένα τους πρόσωπα”, ανέφερε ο Μακρόν στην ανάρτησή του.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε από την αστυνομία να ενισχύσει την προστασία των τοποθεσιών της κουρδικής κοινότητας στη χώρα μετά την θανατηφόρα επίθεση, σημειώνοντας ότι τα ακριβή κίνητρα του δράστη, ενός 69χρονου Γάλλου υπηκόου που «όπως έχουν τα πράγματα» έδρασε μόνος του, είναι ακόμη άγνωστα.

Ο ένοπλος άνοιξε πυρ νωρίτερα σήμερα στο κουρδικό πολιτιστικό κέντρο Ahmet Kaya και σε γειτονικό κουρδικό καφέ στο 10ο διαμέρισμα του Παρισιού, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους μέλη της τοπικής κουρδικής κοινότητας και τραυματίζοντας άλλους τρεις. Ο δράστης συνελήφθη.

Επεισόδια μεταξύ Κούρδων διαδηλωτών και αστυνομίας στο κέντρο του Παρισιού

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην οδό Ανγκιέμ, στο ύψος του κουρδικού πολιτιστικού κέντρου, σε μία εμπορική περιοχή που αποτελεί κέντρο της ζωής της κουρδικής κοινότητας στην γαλλική πρωτεύουσα.

πηγή news247.gr

Back to top button