breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΗΠΑ-CDC: Ρεκόρ δεκαετίας στις νοσηλείες γρίπης

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βιώνουν τα υψηλότερα επίπεδα νοσηλείας σε νοσοκομεία της γρίπης σε μια δεκαετία για αυτή την εποχή, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), προσθέτοντας ότι 14 νέοι έχουν πεθάνει σε αυτό που συμβαίνει αυτή τη σεζόν.

Η διευθύντρια του CDC Rochelle Walensky είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι τα νοσοκομειακά συστήματα της Αμερικής συνεχίζουν να καταπονούνται από μεγάλο αριθμό ασθενών με άλλες αναπνευστικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV) και του COVID-19.

« Τα επίπεδα της γριππώδους ασθένειας , η οποία περιλαμβάνει άτομα που πηγαίνουν σε γιατρούς με πυρετό και βήχα ή πονόλαιμο, είναι είτε υψηλά είτε πολύ υψηλά με 47 επισκέψεις ανά 1000 ατομα, και αυτό είναι υψηλότερο από τις 36 επισκέψεις που είχαμε την περασμένη εβδομάδα», είπε η Walensky.

Σύμφωνα με την ίδια, το CDC εκτιμά ότι από τις αρχές Οκτωβρίου, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 8,7 εκατομμύρια κρούσματα γρίπης , 78.000 σχετικές νοσηλείες και έχουν υπάρξει 4.500 θάνατοι.

«Οι νοσηλείες για γρίπη συνεχίζουν να είναι οι υψηλότερες που έχουμε δει αυτή την εποχή του χρόνου σε μια δεκαετία, αποδεικνύοντας τη σημαντικά πρώιμη περίοδο γρίπης που βιώνουμε» συμπλήρωσε η Walensky.

Σύμφωνα με στοιχεία του CDCπερίπου το 26 τοις εκατό των ενηλίκων των ΗΠΑ έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της γρίπης.

primenews.

Back to top button