breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ιταλία: Το 50% των ταξιδιωτών που φτάνουν από την Κίνα στο Μιλάνο είναι θετικοί στον covid 19

 

Οι ιταλικές υγειονομικές αρχές θα αρχίσουν να υποβάλλουν σε τεστ για covid όλους τους ταξιδιώτες που φτάνουν με πτήσεις από την Κίνα, αφού σχεδόν οι μισοί από τους επιβάτες που έφτασαν από κινέζικα αεροδρόμια σε δύο πτήσεις προς το Μιλάνο βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Η χώρα θα ταξινομήσει τώρα τα δείγματα που έλαβε για να δει αν υπάρχουν νέες μεταλλάξεις που έρχονται από την Κίνα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας.

Εάν εντοπιστεί νέο στέλεχος, οι αρχές ενδέχεται να επιβάλουν αυστηρότερους περιορισμούς στα ταξίδια από την Κίνα.

Η Κίνα έχει πάρα πολλές εστίες έξαρσης του ιού από τότε που οι αρχές της εγκατέλειψαν την αυστηρή πολιτική της μηδενικής ανοχής.

Η αβεβαιότητα σχετικά με την έκταση της εξάπλωσης του ιού στη χώρα έχει οδηγήσει πολά κράτη να εξετάσουν τώρα την εισαγωγή περιορισμών στην είσοδο από την Κίνα.

Στη Γερμανία, οι υγειονομικές αρχές «παρακολουθούν στενά» την κατάσταση στην Κίνα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Sebastian Guelde.

«Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι αναπτύχθηκε στην Κίνα μια πιο επικίνδυνη μετάλλαξη που θα μας οδηγούσε να επιβάλλουμε αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς», πρόσθεσε ο Guelde.

Ο περιφερειακός επικεφαλής υγείας του Μιλάνου δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι αρχές του αεροδρομίου εξέτασαν επιβάτες που έφτασαν με δύο πτήσεις, μία από το Πεκίνο και μία από τη Σαγκάη.

Ενώ το υψηλό ποσοστό των επιβατών που ήταν θετικοί στον covid από τις πτήσεις που έφτασαν από τη Κίνα έχει θέσει τις αρχές σε επιφυλακή, ένας παράγοντας που ευνοεί την Ιταλία είναι το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού της.

Πάνω από το 80% των ανθρώπων είναι πλήρως εμβολιασμένοι, σύμφωνα με τον Οργανισμό Υγείας Word, και πολλοί έχουν επίσης λάβει αναμνηστικά εμβόλια. Το ίδιο συμβαίνει και σε μεγάλο μέρος της Δυτικής Ευρώπης.

primenews
Back to top button