breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ομοσπονδιακό Δικαστήριο Αργεντινής: Απόφαση για την άμεση αναστολή όλων των εμβολιασμών COVID-19 σε παιδιά

 

Το ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αργεντινής έδωσε εντολή άμεσης όλων παύσης των εμβολιασμών για τον COVID-19 σε παιδία από 6 μηνών έως και 16 ετών καθώς όπως αναφέρει στην απόφασή του δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για αυτά ούτε και πλήρη διαφάνεια.

Ο επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Μαρ ντελ Πλάτα, Αλφρέντο Λόπες, διέταξε την άμεση αναστολή  της εκστρατείας εμβολιασμού που προωθείται από την κυβέρνηση για την ανοσοποίηση βρεφών και παιδιών ηλικίας από έξι μηνών έως και 16 ετών κατά του κορωνοϊού.

Ο δικαστής που πέρυσι πρωταγωνίστησε σε έντονη δικαστική διαμάχη παύοντας το νόμο της Νόμιμης Διακοπής Κύησης (IVE) σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε το μέτρο της αναστολής ύστερα αποπ αίτηση του  δικηγόρου Χούλιο Ραζόνα.

Ο  Λόπεζ δικαιολόγησε τη θέση του κατηγορώντας το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ότι δεν παρέχει «επαρκείς πληροφορίες» σχετικά με τα εμβόλια που διανέμει στη χώρα «για να εγκρίνει τα τρέχοντα συνταγματικά και νομικά πρότυπα», σύμφωνα με την απόφαση.

«Είναι σαφές ότι οι πληροφορίες που διατίθενται από την αρχή αίτησης δεν είναι επαρκείς, με τους φορείς να προειδοποιούν για εικαζόμενες παρατυπίες κατά τη στιγμή του εμβολιασμού, οι οποίες δεν θα επέτρεπαν στις αρχές να έχουν όλες τις έγκαιρες και απαραίτητες πληροφορίες για να αξιολογήσουν την εφαρμογή των εμβολίων των οποίων η διανομή έχει εγκριθεί», δήλωσε ο δικαστής.

Για τον López, «δεν υπάρχουν ;αρκετές πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, ούτε με δεδομένα για τα στάδια που όντως έχουν ολοκληρωθεί», για να συμπληρώσει:

«Είναι επίσης σαφές ότι η μεθοδολογία μέσω της οποίας γίνεται πρόσβαση στις πληροφορίες για τα εμβόλια δεν είναι επαρκής για το βαθμό σοβαρότητας των πολλαπλών συνεπειών που μπορεί αυτά να έχουν», ανέφερε.

pronews.gr

Back to top button