Ελλάδα

Σταμάτnς Γοviδnς: ”Tραγoυδάει με τα παιδιά του KΕMΑEΔ Βέρoιας…H εξομoλόγnσn του για την πiστn στην Παvαγiα”…BΙNΤEΟ

Οταν ακους τον Σταμάτη να ψέλνει το ”Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε”μαζί με τις αγγελικές φωνούλες των παιδιών μόνο συγκίνηση νιώθεις…

Μπράβο του να τον έχει καλά η Παναγία και να βοηθάει όσο μπορεί…

 Ένα διαφορετικό Σταμάτη Γονίδη αντίκρυσε το κοινό στην Βέροια… Η εξομολόγηση του δημοφιλούς τραγουδιστή για την πίστη στην Παναγία.

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η εκδήλωση του Κέντρου Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Δεξιότητες του Δήμου Βέροιας στον Χώρο Τεχνών. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την αίθουσα και απόλαυσε μια σπάνια συναυλία με πρωταγωνιστές τον Σταμάτη Γονίδη και την χορωδία των παιδιών του ΚΕΜΑΕΔ, όπως αναφέρει το veriotis.gr
kazino2

Ο Μητροπολίτης Βέροιας κ. Παντελεήμων παρακολούθησε την συναυλία και δεν μπόρεσε να κρύψει την βαθιά του συγκίνηση μ’ αυτό το υπέροχο θέαμα που έβλεπε. Μάλιστα, όταν πήρε τον λόγο ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Αυτόν τον ύμνο της Παναγίας τον έχω ακούσει πολλές φορές στην ζωή του. Αλλά ειδικά ο τρόπος που τον ερμήνευσε ο κ. Γονίδης, μαζί μ’ αυτήν την υπέροχη χορωδία που τον συνόδευε, ήταν πραγματικά ουράνιος! Ανταποκρίνεται σ’ αυτό που λέει ο ψαλμωδός «Ἐκ στόματος νηπίων καὶ θηλαζόντων κατηρτίσω αἶνον».

Από την πλευρά του, ο Σταμάτης Γονίδης έδειχνε ιδιαίτερα χαρούμενος που εμφανίστηκε στη Βέροια και άσκησε κριτική στην Πολιτεία, λέγοντας πως θα μπορούσε να βοηθήσει οικονομικά αυτά τα παιδιά (δείτε εδώ) και όχι να τους δίνει 1.000 ευρώ τον χρόνο.

Ο λαϊκός τροβαδούρος μίλησε για την βαθιά πίστη που τον διακατέχει και ζήτησε από την Παναγία να τους προσέχει όλους! Μάλιστα, την ώρα που πήγε να χαιρετήσει τον Σεβασμιώτατο έκανε μια βαθιά επίκληση (σχεδόν γονάτισε!), δείχνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τον απέραντο σεβασμό του. Αξίζει να σημειωθεί πως ο τραγουδιστής δεν ήρθε με άδεια χέρια στην Ημαθία, καθώς έφερε πολλά δώρα, τα οποία και μοίρασε στα παιδιά.

Τα παιδιά του ΚΕΜΑΕΔ, θέλοντας να ευχαριστήσουν τον Σταμάτη Γονίδη για την παρουσία του στο Χώρο Τεχνών, του έκαναν δώρο μια εικόνα του Αγίου Στεφάνου, την οποία φιλοτέχνησαν μαζί με την βοήθεια του ζωγράφου κ. Μαυροκεφαλίδη.

 
 

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, η εθελόντρια πρόεδρος του ΚΕΜΑΕΔ Μελίνα Δαμιανίδου, ο Νευρολόγος και συνεργάτης του ΚΕΜΑΕΔ Γιώργος Τσαλέρας, η Νίκη Καρατζιούλα εκ μέρους του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος εκ μέρους του Δημάρχου Βέροιας, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας Δημήτρης Πυρινός, ενώ διά του εκπροσώπου του, Γιώργου Σούρλα, δέχτηκε ευχαριστίες για την στήριξη στο ΚΕΜΑΕΔ ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος. Παρούσα και η συγγραφέας Μαριάννα Μακαριάν, μέρος του παραμυθιού της οποίας «ο κόσμος κάτω από το κρεββάτι» οπτικοποιήθηκε από τα παιδιά του ΚΕΜΑΕΔ και μαθητές των τμημάτων θεατρικής υποδομής του ΔΗΠΕΘΕ, στο πρώτο μέρος της παράστασης.

Ο Σταμάτης Γονίδης ξεκίνησε τραγουδώντας μαζί με τα παιδιά της Σχολικής Χορωδίας και του ΚΕΜΑΕΔ τον ύμνο για την Παναγία «Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε», με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη στο τέλος της εκδήλωσης, απευθυνόμενος στον κ. Γονίδη να του λέει ότι «αυτόν τον ύμνο για την Παναγία τον έχω ακούσει πολλές φορές, αλλά έτσι όπως τον είπατε, με αυτή τη χορωδία, ήταν πράγματι ουράνιος».

Στο τραγούδι «Όλα σε αγαπάνε», ένα από τα παιδιά του ΚΕΜΑΕΔ μαζί με 2 χορεύτριες συνόδευαν τον τραγουδιστή παρουσιάζοντάς το στην νοηματική, ενώ ακολούθησαν ένα ποντιακό τραγούδι, ένα τραγούδι – νανούρισμα που έγραψε ο Σταμάτης Γονίδης για την νεογέννητη κόρη του και η βραδιά έκλεισε πιο κεφάτα, με το «Έχω πετάξει μαζί σου», με τα παιδιά να διασκεδάζουν και να αποχωρούν από την σκηνή χαρούμενα και γεμάτα εικόνες και υπερηφάνια.

Στο τέλος, η κα Δαμιανίδου κάλεσε τον Σεβασμιώτατο να χαρίσει μια εικόνα δώρο στον Σταμάτη Γονίδη, καθώς όπως είπε, ο τραγουδιστής ερχόμενος έφερε δώρα για όλα τα παιδιά, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση ακόμα μιας μεγάλης εκδήλωσης.

Πηγή

Back to top button