Διεθνή

Μόρφου. Γέροντας……… ο γιος της Γερόντισσας…!

All-focus

Γέροντας………ο γιος της Γερόντισσας… Πολλές φορές έχει αναφερθεί στη μητέρα του ως μια γυναίκα αγία επικαλείται ρήσεις της διηγείται περιστατικά του βίου της. Αλλά κάποιος που δεν έχει το βίωμα, σου λέει μην τα παραλέει μην ευλογάει τα γένια του μην το παρακάνει μάνα του ήταν την πονάει και την εκθειάζει.. Και όμως ..

Δεν θα έγραφα επ’ ουδενί λόγω αυτές τις γραμμές αν δεν ήμουν πεπεισμένος ότι στην Ορθοδοξία συνέβη ως κι αυτό Γέροντας ο γιος της Γερόντισσας και επειδή ο όρος είναι διττός αρχικά αποδίδεται ως και στη Παναγία έχουμε την Παναγία τη Γερόντισσα ας ληφθεί στη διττότητα του και της Παναγιάς και της μάνας του που ήταν μια σύγχρονη Γερόντισσα του καιρού μας που της αξίζει μια θέση στο νεώτερο Μητερικόν..

Δεν θα σταθώ στα του βίου της άλλωστε ο Δεσπότης έχει φροντίσει γι αυτό να τονίσει με τον πιο δεικτικό τρόπο τα καθέκαστα..

Στον πατέρα του λέει οφείλει την αφηγηματικότητα και το ύφος εξιστόρησης ίσως και στο βαπτιστικό του όνομα το όμηρος με τη μόνη διαφορά ότι μετατράπηκε σε Όμηρο της Ορθοδοξίας ένας ραψωδός αγίων του καιρού του και όχι μόνο που αναδεικνύει το ορθόδοξο έπος στο διάβα των αιώνων ενώ καταδεικνύει το ορθόδοξο ομηρικό ιδεώδες της πνευματικής ανδρείας…

Και στη μητέρα του τι; Αυτό που κατάλαβα εμπειρικά εγώ με τις όποιες μέτριες δυνάμεις μου χρωστά τη ζέση για το Χριστό το θείο ζήλο τον ενθουσιασμό και την πνευματική παρόρμηση τη διάκριση το μαχητιικό πνεύμα τη ρήξη να ορθοτομεί. όλα αυτά αγιοπνευματικοί καρποί αλλά έχει και σύνδεσμο..

Η παραδοσιακή γιαγιά η εμφανιζόμενη καλοσυνάτη κυρούλα της Κύπρου με το μοιραίο όνομα Μηλιά είναι θεολόγος έχει βάθος θεολογικό χάρισμα θεολογική παρόρμηση μια ορμή ατιθάσευτη πνευματική μια διάκριση ριζοσπαστική και καινοτόμα. Και τα έχει όλα αυτά ακόμη και τώρα βεβαίως πιο τονισμένα αφού εκπέμπει σε συχνότητα ουράνια ασφαλή γραμμή δίχως παρεμβολές. Aυτή εμπνέει το δεσπότη τον επαναφορτίζει με ενέργεια και χάρη…

Ποια είναι η κεραία το ραβδάκι της το μπαστουνάκι της όπως όλων των Γερόντων.. Αυτά τα ραβδιά στην Ορθοδοξία είναι ο σαρκασμός και η νίκη επί των ράβδων των μάγων που αντιμάχονταν το Μωυσή. Είναι κεραίες υψηλών συχνοτήτων

σύγχρονος εικαστικός πίνακας με θέμα τις γερόντισσες της Κύπρου από Δυτική Ζωγράφο γυναίκα (κάτι πιάνουν κι αυτοί καμιά φορά ο ξένος βλέπει πιο καθαρά… ζει στο Παρίσι)

Εγώ την έκανα σύμβουλο θεολογικών διαδρομών και ορίστε τι μου έβγαλε .. απόρησα κι εγώ με τον εαυτό μου αυτή λέω είναι πιο ριζοσπάστρια και από τον Θεοδόσιο της Σεβάστειας που τον έχουμε για τον πιο μεγάλο επαναστάτη μέσα στην Ορθοδοξία. Ατρόμητη η γιαγιά άστραψε και βρόντηξε.. Το πήγε όχι κι ένα βήμα παρά πέρα αλλά πολλά βήματα πιο εκεί. Και για τον Άγιο Φιλούμενο μου έβγαλε αυτό .. φωτιά και λαύρα.. Δεν ψάχνω να μοιραστώ την ευθύνη ξέρω και την παίρνω όλη πάνω μου αλλά δεν μπορών αποσιωπήσω τη δύναμη και την ορμή της.

Είπα χθες το βράδυ ”θα είσαι η σύμβουλος μου σαν αρχισυνταξία” γιατί είχα στομώσει με Γάζα με είχε κατακλύσει η στενοχώρια για το μακελάρισμα παιδιών και αυτή που ανέθρεψε ξένα ως δικά της που έγινε δυο φορές μάνα…. ιδού τα αποτελέσματα το έκανε μύλο…

Το μητρικό φίλτρο το έντονο οξύ μητρικό φίλτρο …μια μάνα μπορεί να δει το παιδί της πέρα από τους ουρανούς και πέρα από τους ωκεανούς

Ξέρω έναν άνθρωπο που τη είχε δει σε μεταθανάτια εμφάνιση να είναι νεαρής ηλικίας και λυγερόκορμη και να περιηγείται με το γιο της το δεσπότη 2 μουσαφίρηδες να τους μαθαίνουν την Κύπρο και μετά τις περιοδείες ο δεσπότης την έβαλε σ έναν νυμφώνα ουράνιο πολύ περιποιημένο το ”Τον νυμφώνα σου βλέπω, Σωτήρ μου, κεκοσμημένον’‘ αυτή είχε ένδυμα για να εισέλθει.. Ο δε δεσπότης γύρισε στον άνθρωπο που ξέρω το γνωστό μου και του είπε κάτι για την προσευχή..

Είναι επόμενο λοιπόν ο γιος της Γερόντισσας να βγει Γέροντας το μήλο κάτω από τη Μηλιά…

Από μηλιά ήρθε η κατάρα από Μηλιά η ευλογία….

Βγήκε αυτό που έλεγε ο άλλος προορατικός +Γέροντας Γρηγόριος Ηγούμενος της Μονής Δοχειαρίου o πραγματικός σταρ-ετς :  ”η γιαγιά είναι πιο καλή από τον Πατριάρχη .. πιο καλά είναι να συναντάς μια γιαγιά στο χωριό που πιστεύει από έναν καθηγητή Πανεπιστημίου κι από έναν πατριάρχη που φιλάει την παντόφλα του Πάπα Στη γιαγιά μετάνοια από τη γιαγιά να παίρνετε ευχή….

όχι μόνο την ευχή της αλλά και την επαφή της να έχουμε.

Η ευλογημένη Μηλιά που λέει και ο Δεσπότης.

dimpenews.com

Back to top button