breaking newsΔιεθνή

Γιατί η Korean Air θα… ζυγίζει ορισμένους επιβάτες πριν από τις πτήσεις τους

Οι επιβάτες που πετούν με την Korean Air τις επόμενες εβδομάδες ενδέχεται να κληθούν να κάνουν ένα επιπλέον βήμα πριν επιβιβαστούν – να ανέβουν στην κλίμακα.

Ωστόσο, η πολιτική δεν έχει να κάνει με το body shaming. Η Korean Air είναι μία από τις πολλές αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο που απαιτείται να λαμβάνει περιοδικά δεδομένα βάρους αεροπλάνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας, το πρόγραμμα θα επηρεάσει ορισμένους ταξιδιώτες που αναχωρούν από το Διεθνές Αεροδρόμιο Gimpo (GMP) από τις 28 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου και από το Διεθνές Αεροδρόμιο Incheon (ICA) μεταξύ 8 και 19 Σεπτεμβρίου.

Τόσο οι επιβάτες όσο και οι αποσκευές θα ζυγιστούν ανώνυμα και στη συνέχεια τα δεδομένα θα κοινοποιηθούν στο Υπουργείο Γης, Υποδομών και Μεταφορών της χώρας.

Εάν ένας επιβάτης προτιμά να μην συλλέγονται τα δεδομένα βάρους του, η Korean Air επιβεβαιώνει ότι μπορεί να εξαιρεθεί ενημερώνοντας ένα μέλος του προσωπικού.

Ενώ ορισμένοι ταξιδιώτες μπορεί να εκπλαγούν όταν τους ζητήθηκε να πατήσουν μια κλίμακα, αυτή η απόφαση δεν λαμβάνεται από τις αεροπορικές εταιρείες – συχνά επιβάλλεται από κυβερνητικές ρυθμιστικές αρχές αεροπορικών εταιρειών.

Νωρίτερα αυτό το έτος, η Air New Zealand πραγματοποίησε ένα παρόμοιο πρόγραμμα με μερικούς από τους πελάτες να πετούν τα διεθνή δρομολόγια της, όπως το υπερμακρινό ταξίδι μεταξύ του Ώκλαντ και του JFK της Νέας Υόρκης.

«Ξέρουμε ότι το να πατάς στη ζυγαριά μπορεί να είναι τρομακτικό. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πελάτες μας ότι δεν υπάρχει ορατή οθόνη πουθενά. Κανείς δεν μπορεί να δει το βάρος σου, ούτε καν εμείς», δήλωσε τότε εκπρόσωπος της Air NZ, του εθνικού αερομεταφορέα της χώρας.

Μόλις συγκεντρωθούν δεδομένα, βοηθά τις αεροπορικές εταιρείες να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με τις ανάγκες καυσίμων και την κατανομή βάρους στο αεροσκάφος.

primenews

Back to top button