breaking newsκοινωνία

Δήμαρχος Καβάλας: «Να μοιραστούν οι πρόσφυγες σε σπίτια, στις γειτονιές της πόλης»

«Να μοιραστούν οι πρόσφυγες σε σπίτια, στις γειτονιές της πόλης για να μπορέσουν να ενταχθούν στον αστικό ιστό», δηλώνει η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα

Πολύ συζήτηση έχει προκαλέσει  η δήλωση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας κ. Γιώργου Γραμμένου ότι επίκειται μεταφορά 2000 προσφύγων από τη Μυτιλήνη στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου.

Παράλληλα η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας δέχεται πυρά λόγω του ότι δεν έχει αξιοποιηθεί το Στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Μάλιστα χθες έφτασαν στην Καβάλα 250 μετανάστες από την Μυτιλήνη με το σκάφος «Διαγόρας».Η δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα έκανε σχετικές δηλώσεις.

Συγκεκριμένα είπε «το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση ανανέωσε το ψήφισμα που είχε κάνει πριν 2 χρόνια. Μακάρι όλη Ελλάδα να πάρει σε μετανάστες αυτό που της αναλογεί. Αλλά όλη η Ελλάδα. Και η Πελοπόννησος κι όχι να πληρώνει μόνο η βόρεια Ελλάδα το μάρμαρο. Από ‘κει και έπειτα, είμαστε η μοναδική δομή που είναι εντός του αστικού ιστού. Και εφόσον είναι εντός του αστικού ιστού πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί.

Πρέπει να πάρουν τα ασυνόδευτα μέσα στην Καβάλα που δημιουργούν τα προβλήματα και πρέπει να μοιράσουν στις γειτονιές ανά δύο οικογένειες σε σπίτια για να μπορέσουν να ενταχθούν αυτοί οι άνθρωποι στον αστικό ιστό όπως εντάχθηκαν παλιότερα και οι Αλβανοί και όποιοι άλλοι ήρθαν. Βλέπουμε πόσο διαφορετικός είναι ο Νέος Ζυγός από την ένταξη των Αλβανών μέσα στην  κοινωνία. Είπαμε ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα μοιραστούν τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, στα δημοτικά και στα γυμνάσια. Όχι όλα μαζί σε ένα. Δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό. Από ‘κει κι έπειτα θα βρουν τη δημοτική Αρχή απέναντί τους.

Να αδειάσει η Μόρια, είναι δίκαιο. Το μόνο που δεν με παρηγορεί είναι και να αδειάσει θα γεμίσει πάλι και θα ψάχνουν να βρουν που θα βάλουν τους επόμενους. Και δεύτερον, ας δουν τα αποτελέσματα αυτοί που πρότειναν και επέμεναν για το στρατόπεδο Ασημακοπούλου και μιλάω για τους αλληλέγγυους, για τους βουλευτές που έλεγαν για 6 μήνες δεν χάλασε ο κόσμος. Όμως δεν είναι 6 μήνες και μακάρι κάποτε να τελειώσει ο πόλεμος και να γυρίσουν αυτοί οι άνθρωποι πίσω».

 

Back to top button