breaking newsΕλλάδα

Αποκαλύψεις για το σχέδιο και τις δράσεις της Τουρκίας να “πνίξει” την Ελλάδα σε μετανάστες

 

Αποκαλύψεις σοκ, από την αδίστακτη δράση Τούρκων δουλεμπόρων και ΜΚΟ: Δείτε, πως ‘πνίγουν’ τη χώρα με μετανάστες! (Φωτο)

Διαβατήρια και ταυτότητες ανδρών και γυναικών ανεξαρτήτως ηλικίας, διπλώματα οδήγησης, διαβατήρια ασύλου, οχήματα, καταλύματα, χάρτες με αστυνομικά μπλόκα και μονοπάτια διαφυγής, από οδηγίες διαβίωσης σε δάση, πως να αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά τους μέχρι και υπηρεσίες τηλεφωνίας, οι Τούρκοι διακινητές στα καραβάνια των παράνομων αλλοδαπών παρέχουν τα πάντα. Μέσα από ένα τεράστιο δίκτυο που απλώνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν αρχίσει να σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Από τη μια είναι όλο και πιο συχνές οι ανακοινώσεις για κοινές αστυνομικές επιχειρήσεις και εξάρθρωση κυκλωμάτων, και από την άλλη τα δίκτυα διακινητών ανασυστήνονται συνεχώς με νέα μέλη. Από τον σχεδόν δεκαετή πόλεμο στη Συρία και την κατάρρευση των κρατικών υπηρεσιών, οι Τούρκοι διακινητές έχουν εξασφαλίσει άγνωστο, αλλά πάντως πολύ μεγάλο, αριθμό εγγράφων από πτυχία, διπλώματα, πιστοποιητικά γέννησης μέχρι ταυτότητες και διαβατήρια.

Τα μέλη των κυκλωμάτων πουλάνε σαν να είναι από χρυσάφι τις συριακές ταυτότητες, τα διαβατήρια και άλλα έγραφα, με τα οποία μπορεί ο οποιοσδήποτε να «ταυτοποιηθεί» ως Σύριος. Εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι οι Σύριοι πρόσφυγες έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποσπάσουν θετικές αποφάσεις ασύλου, μια και είναι οι μόνοι που έρχονται από χώρα σε κατάσταση πολέμου. Μάλιστα, οι διακινητές διαφημίζουν συχνά όλα αυτά τα έγγραφα, τονίζοντας ότι φέρουν τις γνήσιες σφραγίδες κρατικών υπηρεσιών της Συρίας. Οι «παραγγελίες» διανέμονται, μεταξύ άλλων, και μέσω διεθνούς φήμης γερμανικής ιδιωτικής εταιρίας ταχυμεταφορών.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η διακοπή των διπλωματικών σχέσεων της Ελλάδας με τη Συρία δεν επιτρέπει την ταυτοποίησή τους αλλά και την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των δύο κρατών. Σύμφωνα με μαρτυρίες αλλοδαπών οι οποίοι ζουν στη χώρα μας, υπάρχουν άτομα τα οποία δηλώνουν καταγωγή από τη Συρία, ενώ στην πραγματικότητα είναι άλλης εθνικότητας, κυρίως από το Αφγανιστάν.

Και υπηρεσίες… styling
Oι διακινητές τα «σπάνε» κυριολεκτικά όταν ανακοινώνουν ότι διαθέτουν προς πώληση όλο το «πακέτο», δηλαδή, ταυτότητες, διαβατήρια και διπλώματα οδήγησης, τα οποία πριν κλαπούν ανήκαν στον ίδιο άνθρωπο. Μόνη προϋπόθεση για να τα αποκτήσει κάποιος, να μοιάζει με τον πραγματικό κάτοχο των εγγράφων αυτών, αρκεί βέβαια να μπορεί να διαθέσει και μερικές χιλιάδες ευρώ.

Μάλιστα, οι διακινητές προσφέρουν προς τους ενδιαφερομένους ακόμα και συμβουλές… styling, πώς δηλαδή θα διαμορφώσουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους σύμφωνα με την εικόνα των πραγματικών κατόχων των εγγράφων, ώστε να μην κινήσουν την παραμικρή υποψία.

Στο σφυρί καθημερινά τα «μπλε» διαβατήρια
Περιζήτητα σε βαθμό που γίνονται ανάρπαστα είναι τα δελτία αιτούντος ασύλου και οι άδειες διαμονής, τις οποίες εκδίδουν οι ελληνικές υπηρεσίες για λογαριασμό αλλοδαπών δικαιούχων ασύλου. Ολα αυτά βγαίνουν σχεδόν καθημερινά στο «σφυρί». Τα δε περίφημα «μπλε» διαβατήρια ασύλου, με τα οποία μπορούν και να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, οι διακινητές τα μοσχοπουλάνε σε τιμές που αρχίζουν από 1.500 ευρώ.

Στα χέρια των διακινητών πέφτουν κυρίως με δύο τρόπους. Με τον ένα τρόπο, αλλοδαποί που έχουν χαρακτηριστεί πρόσφυγες στην Ελλάδα έρχονται σε επαφή με τα μέλη των κυκλωμάτων στην Αθήνα και πουλάνε τα δελτία αιτούντος ασύλου, τις κάρτες και τα «μπλε» διαβατήρια. Ή ανταλλάσσουν αυτά με γνήσια (κλεμμένα) ευρωπαϊκά έγγραφα (ταυτότητες, διαβατήρια, διπλώματα). Στη συνέχεια κινούνται με αυτά προς την Ε.Ε.

Με τον δεύτερο τρόπο, μέλη κυκλωμάτων διακινητών, αφού εξασφαλίζουν άσυλο για τον εαυτό τους για να μπορούν να κινούνται ελεύθερα σε όλη τη χώρα, μπαινοβγαίνουν στα κέντρα υποδοχής μεταναστών αγοράζοντας κάρτες, δελτία, διαβατήρια ασύλου και τα μεταφέρουν στην Τουρκία. Ενώ ταυτόχρονα αλιεύουν «πελάτες» για έξοδο προς την Ευρώπη.

Σε άλλες περιπτώσεις, αλλοδαποί οι οποίοι έχουν καταφέρει να εκδώσουν θετικές αποφάσεις ασύλου υπέρ τους στην Ελλάδα, βγάζουν οι ίδιοι προς πώληση σε κλειστές ομάδες του facebook και του WhatsΑpp τις άδειες διαμονής και τα διαβατήρια ασύλου.

Αρκετοί επίσης, ενώ έχουν υποβάλλει αίτηση ασύλου δεν περιμένουν την απόφαση αλλά αναζητούν τα πολυπόθητα έγγραφα ασύλου στη μαύρη αγορά ή στις πιάτσες που κινούνται μέλη των κυκλωμάτων, ώστε με αυτά στη συνέχεια να ταξιδέψουν σε άλλη χώρα της Ε.Ε. και εκεί να αιτηθούν εκ νέου άσυλο, προκειμένου να θεμελιώσουν μόνιμη διαμονή στην Ε.Ε. σε περίπτωση που η Ελλάδα απορρίψει τις αιτήσεις ασύλου τους. Ειδικότερα, έχει παρατηρηθεί ότι επιβιβάζονται στο αεροπλάνο για την Ευρώπη ως δικαιούχοι διεθνούς προστασίας με άσυλο στην Ελλάδα και αποβιβάζονται… ως Ευρωπαίοι πολίτες με τα κλεμμένα διαβατήρια και τις ταυτότητες που έχουν προμηθευθεί από τους διακινητές. Λίγο πριν προσγειωθεί το αεροπλάνο απορρίπτουν ή καταστρέφουν τα ελληνικά έγγραφα.

Oλα αυτά τα φαινόμενα έχουν οδηγήσει τις ευρωπαϊκές αρχές ασφαλείας αεροδρομίων να εντείνουν τους ελέγχους, μην τυχόν με αυτές τις μεθόδους περάσουν στις χώρες τους είτε από την Ελλάδα είτε από τα Βαλκάνια ή απευθείας από την Κωνσταντινούπολη άτομα τα οποία μπορεί να βρίσκονται σε λίστες παρακολούθησης μυστικών υπηρεσιών, καθώς πολλές φορές αστυνομικοί βρίσκουν ακόμα και στις τουαλέτες των αεροσκαφών κατεστραμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα. Αλλωστε, επίσημα η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο πρόσφατο παρελθόν έχει παραδεχθεί ότι αγνοούνται περίπου 100.000 αιτούντες άσυλο, δηλαδή άτομα τα οποία υπέβαλαν στην Ελλάδα αίτηση ασύλου και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Hawalla… web banking
Τα κυκλώματα των Τούρκων διακινητών γνωρίζουν επίσης αρκετά καλά την αξία των ελληνικών ταυτοτήτων, αλλά και πόσο εύκολα ορισμένες χώρες, κυρίως της Ανατολικής Ευρώπης, ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς με την επίδειξη και μόνο ελληνικής ταυτότητας.

Με αντάλλαγμα ένα γερό πριμ, Ελληνες αλλά και αλλοδαποί σε μονοήμερα ταξίδια ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ευρώπη, υπό τον όρο βγαίνοντας από την τράπεζα να παραδώσουν σε μέλος του κυκλώματος όλα τα σχετικά έγγραφα του τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και τους κωδικούς πρόσβασης web-banking.

Η διείσδυση των κυκλωμάτων σε κρατικές υπηρεσίες και τα ασφαλή καταφύγιά τους
Τα κυκλώματα των διακινητών εκμεταλλεύονται όλα τα κενά ασφαλείας στην Ε.Ε. και πάντα προσαρμόζουν τις μεθόδους τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πλαστά διαβατήρια έχουν σχεδόν αποσυρθεί από τις πιάτσες, καθώς το 95% αυτών -τα οποία πωλούνται από 100-200 ευρώ- εντοπίζονται αμέσως από τους έμπειρους αστυνομικούς και συνοριοφύλακες στην Ελλάδα.

Αυτό οδήγησε τους διακινητές να συμμαχήσουν με συμμορίες πορτοφολάδων από τη Βαρκελόνη μέχρι την Κωνσταντινούπολη, αγοράζοντας από αυτούς κάθε είδους έγγραφο που βρίσκουν σε πορτοφόλια, τσάντες και αποσκευές των θυμάτων τους. Ενώ έχουν επιχειρήσει, και σε ορισμένες περιπτώσεις τα κατάφεραν, να διεισδύσουν -διαφθείροντας υπαλλήλους- σε κρατικές υπηρεσίες, οι οποίες έχουν πρόσβαση σε κενά δελτία ταυτοτήτων, διαβατηρίων, διπλωμάτων, κ.ά.

Στην Ελλάδα, πρόσφατα, η Διεύθυνση Αλλοδαπών της ΕΛ.ΑΣ εξάρθρωσε, σε συνεργασία με την ισπανική αστυνομία, κύκλωμα το οποίο δρούσε σε Ελλάδα και Αλβανία και πωλούσε τροποποιημένες κενές γνήσιες ισπανικές ταυτότητες.

Προκειμένου να εξασφαλίσουν απολύτως ασφαλές περιβάλλον για τους «πελάτες» τους, και πάντα με το αζημίωτο, οι διακινητές προσφέρουν καταλύματα για ένα βράδυ, ακόμα και οχήματα που τους μεταφέρουν οδικώς στα σύνορα προς την Αλβανία, τη Βουλγαρία και τη Σερβία, ακόμα και μέχρι τη Σουηδία. Τους παρέχουν χάρτες με ακριβείς συντεταγμένες διαδρομών, αν θέλουν να περάσουν τα σύνορα μόνοι τους ή με άλλους, ενημέρωση περί του που βρίσκονται αστυνομικά μπλόκα, οδηγίες διαβίωσης σε δασικές περιοχές, κάρτες sim διαφόρων χωρών, ακόμα και τεχνικές κρυφής λήψης βίντεο όταν συναντούν αστυνομικούς στη συνοριογραμμή των Βαλκανίων και επιχειρούν να τους απωθήσουν. Τα βίντεο αυτά με έναν «μαγικό» τρόπο καταλήγουν σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ΜΚΟ, οι οποίες διαμαρτύρονται για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των «μεταναστών».

Λερναία Υδρα
Ενα τεράστιο, πολύ καλά οργανωμένο κύκλωμα, το οποίο εκτείνεται από το Χαλέπι και το Ιντλίμπ της Συρίας, το Κάιρο της Αιγύπτου και τον Λίβανο με επίκεντρο την Κωνσταντινούπολη, από την οποία απλώνεται σαν δίχτυ μέχρι τη Σουηδία.

Η ανθεκτικότητά του οφείλεται στο γεγονός ότι ναι μεν οι ευρωπαϊκές Αρχές καταφέρνουν συνεχώς χτυπήματα στα κυκλώματα, αλλά αυτά αναγεννούν συνεχώς τα άκρα τους ως Λερναία Υδρα, καθώς μπαίνουν σε αυτά διαρκώς νέα μέλη από τα καραβάνια των αλλοδαπών, οι οποίοι επιχειρούν να μεταβούν παράνομα στην Ευρώπη.

Στα σύνορα
Τις συνέπειες της παράνομης μετανάστευσης, τις οποίες η Ελλάδα βιώνει καθημερινά τα τελευταία χρόνια, η υπόλοιπη Ευρώπη μόλις που άρχισε να αντιλαμβάνεται.

Πρόσφατα, η Frontex μετακύλισε το μεγαλύτερο βάρος επιτήρησης των συνόρων που της αναλογεί από τον Εβρο στα σύνορα της Ελλάδας με τις υπόλοιπες χώρες της Βαλκανικής. Δηλαδή, διαμετρικά αντίθετα από την πηγή του προβλήματος που είναι η Τουρκία. Είναι καθαρό ότι αυτό που ενδιαφέρει πλέον την Ε.Ε. είναι να εμποδιστεί η παράνομη μετανάστευση όχι από την Τουρκία μέσω της Ελλάδος προς την Ευρώπη, αλλά από την Ελλάδα προς τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.

Face control στα αεροδρόμια και τα GPS από γερμανικές ΜΚΟ
Ηδη, Γερμανοί αστυνομικοί επεκτείνουν το πεδίο δράσης τους και προς τα υπόλοιπα ελληνικά αεροδρόμια -πέραν του «Ελ. Βενιζέλος»- με αποστολή να φρενάρουν εντελώς τη μετανάστευση μέσω των ελληνικών αεροδρομίων προς την Ε.Ε., κυρίως προς τη Γερμανία.

Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται έπειτα από εισηγήσεις γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας προς την πολιτική ηγεσία τους, ότι η ανεξέλεγκτη μετανάστευση από την Ελλάδα θα αλλοιώσει την κοινωνική συνοχή της Γερμανίας, ενώ εκφράστηκαν φόβοι ότι η Γερμανία, αν δεν ελέγξει το φαινόμενο, ενδέχεται πολύ σοβαρά να ξαναμπεί σε περιπέτειες με ισλαμιστές τρομοκράτες.

Ταυτόχρονα, ενώ ουσιαστικά η Γερμανία επιβάλλει απαγόρευση της ελεύθερης κίνησης «μεταναστών» προς το έδαφός της μέσω των βαλκανικών διαδρόμων, κατά παράδοξο τρόπο, γερμανικές ΜΚΟ συνεχίζουν να καταμαρτυρούν σε διεθνές επίπεδο στην Ελλάδα ότι καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα των «προσφύγων» και «μεταναστών» και δεν ανοίγει τα σύνορά της με την Τουρκία. Πρόσφατα δε, γερμανική ΜΚΟ, σε μια επίδειξη δύναμης, παρουσίασε σχεδίες με… GPS, τις οποίες, όπως δήλωσαν τα μέλη της, θα δίνουν στους «πρόσφυγες» που επιλέγουν να προσεγγίσουν χώρες της Ε.Ε. μέσω θαλάσσης…

Το σφράγισμα των συνόρων της Ελλάδας με την υπόλοιπη Βαλκανική -κατ’ απαίτηση των Γερμανών- και η απαγόρευση εξόδου των μεταναστών από την Ελλάδα μέσω των βαλκανικών διαδρόμων προς την υπόλοιπη Ευρώπη, δοθέντος ότι οι Τούρκοι διακινητές δεν πρόκειται να αναστείλουν τις «επιχειρήσεις» τους από τις οποίες κερδίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, θα έχει ως πρώτη άμεση συνέπεια να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα αρκετές ακόμα χιλιάδες παράνομων αλλοδαπών.

Ήδη, οι Τούρκοι δουλέμποροι έχουν «διαμηνύσει» ότι με τη λήξη των περιοριστικών μέτρων κατά του Covid θα ξαναβάλουν μπρος τις μηχανές στα φουσκωτά στο Αιγαίο.

Πηγή: newsbreak.gr

Back to top button