breaking newsΔιεθνή

Aρxισαν να ξυπvoυν οι Γαλλoι και….Eγκεφαλιkα με παραkρoυσεις σkoρπισε η Λεπεv ! ! !

Οι Γαλλοι ξυπνουν….

Οι Ελληνες;

Χειμερια ναρκη ! ! !

Χαρακτηριστική επιβεβαίωση της γνωστής παροιμίας «γελάει καλύτερα, όποιος γελάει τελευταίος» αποτελεί η αδιαμφισβήτητη επιτυχία της Μαρίν Λεπέν στον 2ο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, καθώς, σύμφωνα με εκτιμήσεις πέντε ινστιτούτων εκλογών αναμένεται να έχει ισχυρή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στην Εθνοσυνέλευση, αφού «παίζει» να εκλέξει από 60 έως 100 βουλευτές!

Αυτό σημαίνει πως η –ηττημένη στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές– επικεφαλής της ακροδεξιάς Εθνικής Συσπείρωσης πενταπλασιάζει, εκτός απροόπτου, τον αριθμό των βουλευτών της στη γαλλική βουλή και έτσι ξεπερνάει κατά πολύ το όριο των 15 βουλευτών που θα της επέτρεπαν να σχηματίσει κοινοβουλευτική ομάδα, για δεύτερη φορά στην ιστορία του κόμματός της, μετά το 1986. Οι πολιτικοί αναλυτές ήδη κάνουν λόγο για «πολιτικό σεισμό», αλλά και για τις μεγάλες δυσκολίες που θα έχει εφεξής ο Εμανουέλ ΜακρόνI .

Ο 26χρονος Ζορντάν Μπαρντελά, ασκών χρέη (προσωρινού) προέδρου του Εθνικού Συναγερμού της Λεπέν, υποστήριξε ότι τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών δείχνουν ότι ο γαλλικός λαός ψήφισε για να βάλει τον πρόεδρο Μακρόν στη μειοψηφία. «Έχουμε ένα γαλάζιο κύμα σε όλη τη χώρα, το αποψινό μάθημα είναι ότι ο λαός έκανε τον Μακρόν πρόεδρο της μειοψηφίας», είπε στο τηλεοπτικό κανάλι TF1.

«Η αλαζονεία του ίδιου του Εμανουέλ Μακρόν, η περιφρόνηση του για τον γαλλικό λαό και η δική του ανικανότητα για την ασφάλεια και την αγοραστική δύναμη τον έκαναν πρόεδρο μειοψηφίας», είπε επίσης ο Μπαρντελά, χαιρετίζοντας την αύξηση της δύναμης του κόμματός του στην Εθνοσυνέλευση.

Η Λεπέν θα επιδιώξει να ενώσει όλους τους «πατριώτες», ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων

Από την πλευρά της, η ηγέτιδα της ακροδεξιάς, μετά την αναπάντεχη αύξηση της δύναμης του κόμματός της στις βουλευτικές εκλογές, δήλωσε ότι θα επιδιώξει να ενώσει όλους τους «πατριώτες», όχι μόνο από τη δεξιά, αλλά και από την αριστερά. 

«Ο λαός αποφάσισε να στείλει μια ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδατου Εθνικού Συναγερμού στην Εθνοσυνέλευση. Η ομάδα αυτή θα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του κόμματός μας. Πετύχαμε τους στόχους μας: να καταστήσουμε τον Εμανουέλ Μακρόν πρόεδρο της μειοψηφίας, χωρίς έλεγχο της εξουσίας», είπε.

Η Λεπέν υποσχέθηκε ότι το κόμμα της θα ασκεί «σκληρή» αντιπολίτευση, αλλά ταυτόχρονα «υπεύθυνη» και θα σέβεται τους θεσμούς. Να σημειωθεί πως η ίδια εκλέγεται βουλευτής στην περιφέρεια Ενέν-Μπομόν.

 

πηγη

Back to top button