breaking newsΚύπρος

Ισπανία και Πολωνία λαμβάνουν μέρος σε άσκηση μαζί με το ψευδοκράτος!

Σάλο προκαλεί η είδηση ότι η Ισπανία και η Πολωνία λαμβάνουν μέρος σε στρατιωτική άσκηση μαζί με το ψευδοκράτος!

Παρά το γεγονός ότι το ψευδοκράτος αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία, η οποία δεν έχει διπλωματικές σχέσεις με την Κυπριακή Δημοκρατία, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι δύο ευρωπαϊκές χώρες η Πολωνία και η Ισπανία ανοίγουν… δίαυλο συνεργασίας με το ψευδοκράτος, αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε… καρπαζοεισπράκτορα του πλανήτη!

Όπως αναφέρει το nordicmonitor, αυτή την περίοδο διεξάγεται η Διεθνής Άσκηση Anatolian Phoenix-2023 στο Ικόνιο με τη συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν, του ψευδοκράτους, της Ισπανίας, του Κατάρ και της Πολωνίας.

Μάλιστα, το ρεπορτάζ τονίζει ότι οι αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης τα προηγούμενα χρόνια είχαν διαμαρτυρηθεί για τις χώρες της ΕΕ που συμμετείχαν σε αυτή την άσκηση.

Το 2021 η Σλοβακία, η οποία είχε ανακοινώσει τη συμμετοχή της στην άσκηση, με απόφαση της τελευταίας στιγμής αποχώρησε λόγω της συμμετοχής του ψευδοκράτους. Η Σλοβακία και οι Ηνωμένες Πολιτείες επρόκειτο να στείλουν προσωπικό εδάφους για να συμμετάσχει στην άσκηση το 2021. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι ΗΠΑ αποφάσισαν επίσης να μην συμμετάσχουν στην άσκηση. Ωστόσο, παρά την αποχώρηση των δύο χωρών, ο φιλοκυβερνητικός Τύπος ανέφερε ότι η Σλοβακία και οι ΗΠΑ συμμετείχαν στην άσκηση.

Σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ο τότε υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας Ιίβαν Κόρτσοκ ενημέρωσε τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια για την αποχώρηση σε άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 26 Μαΐου 2021, τονίζοντας τη δέσμευσή του στο διεθνές δίκαιο και την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Στην άσκηση που πραγματοποιήθηκε το 2022, συμμετείχε η Πολωνία, ενώ φέτος η Ισπανία γίνεται η δεύτερη χώρα της ΕΕ που συμμετέχει στην άσκηση.

Οι αμυντικές συμφωνίες ανάμεσα στην Τουρκία και την Ισπανία το 2021, είχαν δημιουργήσει ένταση στην Αθήνα, αφού θεωρείτο ότι έρχονταν σε αντίθεση με τις αποφάσεις της ΕΕ σε σχέση με τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία συνεργάστηκε πρόσφατα με την Ισπανία για την κατασκευή του αμφίβιου σκάφους Anadolu το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με την Πολωνία σε στρατιωτικούς τομείς. Τουρκία και Πολωνία υπέγραψαν συμφωνία για την πώληση τουρκικών μη επανδρωμένων Bayraktar TB2 (UCAV), καθιστώντας την Πολωνία την πρώτη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προμηθεύεται τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη!

! Prime News.

Back to top button