breaking newsΜετεωροτρόμοςΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συνεχίζεται η επέλαση του «Γηρυόνη»: Συνολικά τέσσερις οι νεκροί – Σάρωσε Ρόδο, Λήμνο, Θάσο, Χαλκιδική τη νύχτα

Η κακοκαιρία «Γηρυόνης» συνεχίζει να χτυπά τη χώρα και πλέον έχει φτάσει στα Δωδεκάνησα όπου προκαλεί μεγάλες καταστροφές ιδιαίτερα στη Ρόδο και στη Σύμη όπου οι δρόμοι θυμίζουν ποτάμια, ενώ δεκάδες χωριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα. Την ίδια ώρα αντίστοιχα προβλήματα σημειώνονται και στη Χαλκιδική.

 

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Κυριακής στο Αντίρριο, όταν το σκάφος που επέβαιναν έπεσε πάνω στη μανία της καταιγίδας, με συνέπεια να ανατραπεί και οι ίδιοι να παραδοθούν στα κρύα νερά. Μία 75χρονη γυναίκα δεν κατάφερε να διασωθεί από τον χείμαρρο που κατέκλυσε το σπίτι της σε χωριό της Ρόδου, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Άλλη μία γυναίκα, χειμερινή κολυμβήτρια, χάθηκε στα μανιασμένα κύματα στην Κω, καθώς η καταιγίδα τη βρήκε να κάνει το αγαπημένο της χόμπι.

 

Καταστροφές και νεκροί σε Ρόδο, Θάσο, Λήμνο και Χαλκιδική

 

Η χθεσινή μέρα αποδείχθηκε πολύ δύσκολη για τους κατοίκους των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη Χαλκιδική. Ο Γηρυόνης πρόσθεσε δύο ονόματα στη λίστα των νεκρών και σάρωσε με αμέτρητα κυβικά νερού πόλεις, χωριά και κατοικημένες περιοχές.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε 190 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων από τη Ρόδο με τους πυροσβέστες να απεγκλωβίζουν επτά άτομα από πλημμυρισμένα κτήρια και να διασώζουν άλλα έξι άτομα.

Στη Χαλκιδική η πυροσβεστική δέχθηκε 25 κλήσεις και πραγματοποίησε 14 αντλήσεις, 5 κοπές δέντρων ενώ ένα άτομο χρειάστηκε να μεταφερθεί από το ποιμνιοστάσιό του σε ασφαλές σημείο.

Στη Θάσο, τέλος, η πυροσβεστική δέχθηκε επτά κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, στην περιοχή του Λιμένα Θάσου, τρεις κλήσεις για κοπές δέντρων, στις περιοχές Παναγία, Γλυκάδι και Λιμένας ενώ πυροσβέστες μετέφεραν τέσσερα άτομα από ισόγεια κατοικία στην περιοχή του Λιμένα.

Νεκρή 75χρονη στην Ιαλυσό

Τραγικό θάνατο βρήκε το απόγευμα της Δευτέρας μια 75χρονη γυναίκα μια απο την περιοχή της Ιαλυσού καθώς το σπίτι της πλημμύρισε και η ίδια δεν μπορούσε να αντιδράσει καθώς ήταν κατάκοιτη. Το νερό ανέβηκε πάνω από το ύψος του κρεβατιού με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Νεκρή κολυμβήτρια στην Κω

Όπως επίσης μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων η ΕΡΤ, ακόμα ένα άτομο έχασε τη ζωή του εξαιτίας της κακοκαιρίας Γηρυόνης. Συγκεκριμένα, μια γυναίκα στην Κω, χειμερινή κολυμβήτρια, θέλησε να απολαύσει το μπάνιο της, αψηφώντας τα υψηλά κύματα. Η άτυχη γυναίκα παρασύρθηκε από τα κύματα και έχασε τη ζωή της.

.

Κατέρρευσε η γέφυρα του ποταμού Μάκκαρη

 

 

82f1a0514ac548a1be319298c0365dc1_2
26549816478ba0a7e9874154914fec90_2

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ομάδα «Άγιος Γεώργιος Μαλώνας».

Αρχάγγελος 25 11 10

 

8b73536709e0d76e349d5418cb3b19a8_2
cb830993bc5362481c966bc3f9bb1ca8_2
050e19298f3fe1c905f1ed1410e24144_2
2a60526081d9e44dd1d0bbc6c8baa433_2

Χαλκιδική: Πλημμύρισε η Ιερισσός – Δεύτερο χτύπημα στο Δήμο Αριστοτέλη

Ο «Γηρυόνης» χτύπησε χθες και την Ιερισσό.

Σύμφωνα με το halkidikinews.gr, η δυνατή βροχή που κράτησε για αρκετή ώρα φούσκωσε τα ρέματα και το νερό ξέσπασε ορμητικά στον οικισμό της Ιερισσού.

«Οι δρόμοι έχουν γίνει ποτάμια και σε κάποια σημεία έχουμε μισό μέτρο νερό» ανέφερε πριν λίγο (18.45) ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, που βρίσκεται στην Ιερισσό.

Μετά την Ολυμπιάδα, η Ιερισσός είναι ο δεύτερος οικισμός του Δήμου Αριστοτέλη που πλήττεται ανελέητα από τα καιρικά φαινόμενα μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα.

Μηχανήματα του Δήμου εργάζονται μέσα στον οικισμό, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχτεί δεκάδες κλείσεις για πλημμυρισμένα σπίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του halkidikinews.gr αυτήν την ώρα η Πυροσβεστική έχει δεχτεί πάνω από 15 τηλεφωνήματα για αντλήσεις υδάτων στην Ιερισσό, ενώ στον οικισμό βρίσκονται 8 οχήματα της Πυροσβεστικής.

Επίσης και στην Ολυμπιάδα τα ρέματα υπερχείλισαν και 2 οχήματα της Πυροσβεστικής Αρναίας βρέθηκαν εκεί για να κάνουν αντλήσεις.

21212py_large_2
2333_2

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

HALKIDIKINEWS - "Βούλιαξε" πάλι η Ολυμπιάδα 25/11/19

6565
r44

Ανοικτά σήμερα τα σχολεία στον Δήμο Αριστοτέλη

Ο Δήμος Αριστοτέλη ανακοίνωσε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ότι από σήμερα Τρίτη 26 Νοεμβρίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο μηχανισμός του δήμου Δέλτα, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή με συνέπεια την αύξηση της στάθμης των υδάτων του ποταμού Λουδία, σημειώνεται σε ανακοίνωση του δήμου.

Μηχανήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθαρίζουν ρέματα και φρεάτια στις πληγείσες περιοχές, όπως επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο προϊστάμενος της αυτοτελούς διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης.

Όπως ανέφερε ο ίδιος στην περιοχή Δέλτα Χαλκηδόνας έχει ανέβει η στάθμη των υδάτων των ποταμών Αξιού, Λουδία και Αλιάκμονα και υπάρχει ο σχετικός έλεγχος.

2333
6565
r44

Πλημμύρισαν χωριά στη Λήμνο

Σοβαρά προβλήματα σε κατοικημένες περιοχές της Λήμνου προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας Γηρυόνης. Σε πολλά χωριά οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και αρκετά σπίτια πλημμύρισαν.

Οι δρόμοι έχουν γίνει ποτάμια στην ευρύτερη περιοχή του Λιβαδοχωρίου. Τα Τσιμάνδρια και το Πεδινό έχουν μετατραπεί σε λίμνες με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια.

Προβλήματα αντιμετωπίζει και η Καλλιθέα, με τον πρόεδρο κ. Κυριαζή να βγάζει έκτακτη ανακοίνωση:

«Καλλιθέα-Έκτακτο: Ο δρόμος χαμηλά στο Ειδικό Σχολείο είναι απροσπέλαστος έχει κατεβάσει το ρυάκι λόγο της νεροποντής. Προσοχή στους οδηγούς».

Πλημμύρισαν σπίτια στη Λήμνο

 

limnos2

 

pentapostagma

Back to top button