Διεθνή

Η νέα θεώρηση: Ο υγειονομικός ωφελιμισμός….

 Ο υγειονομικός ωφελιμισμός είναι το θεωρητικό μοντέλο που αξιοποιούν χωρίς να το ονοματίζουν πολιτικοί, ειδήμονες, θεσμοί κλπ αναφορικά με τον μαζικό εμβολιασμό και παρά τις παρενέργειες και θανάτους τις παράπλευρες δηλ. απώλειες και θέλουν να τον καταστήσουν και υποχρεωτικό αν και αποτελεί κατ΄ομολογίαν παγκόσμιο πείραμα. Βασίζεται στο δόγμα της θεωρίας ωφελιμισμός σύμφωνα με την οποία σκοπός των πράξεών μας πρέπει να είναι η μεγαλύτερη κατά το δυνατόν ωφέλεια για τον μεγαλύτερο κατά το δυνατόν αριθμό ατόμων. Γι αυτό και η καταληκτική επωδός τους είναι ”το όφελος του εμβολίου της AstraZeneca ( ή του εμβολίου mRNA συνεχίζει να είναι μεγαλύτερο από τον κίνδυνο’‘. Μόνο που οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί και η κάθε ζωή έχει ισότιμη αξία με αυτή του άλλου στη συγκεκριμένη περίπτωση.

”O ωφελιμισμός βασίζεται στην ποσοτικοποίηση και στον εκ των προτέρων
υπολογισμό των συνεπειών των πράξεων. Ο ωφελιμισμός αναπτύχθηκε πρώτα ως οικονομική θεωρία (Adam Smith), μετά ως πολιτική και στη συνέχεια ως ηθική θεωρία.
Με την εφαρμογή του ωφελιμισμού υπάρχει κίνδυνος να
καταπιεσθούν οι μειονότητες και τα άτομα.

εν μας βοηθά όμως διόλου να
αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που
εγείρονται στη Βιοηθική.

(ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ. Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φιλοσοφίας. Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής,. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) κι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός με πειραματικά εμβόλια εγείρει ζητήματα βιοηθικής αλλά και φιλοσοφίας, πολιτικής σκέψης, νομικής υφής.

Το δόγμα αυτό ουσιαστικά εμπεδώνεται ως ο θάνατος σου η ζωή μου όταν επιβάλλεται στην υγεία!!

dimpenews.com

Back to top button